به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی با عنوان ”ارتش آمریکا جوامع فقیرنشین این کشور را با مواد شیمیایی مسموم کرده است» نوشت: یکی از مواد شیمیایی سمی که در ردیف پایدارترین و تخریب ناپذیرترین مواد شیمیایی شناخته شده برای بشر است، همان ماده کف آلودی است که در آتش نشانی برای مقابله با آتش سوزی از آن استفاده میشود. این ماده که به اختصار AFFF (مخفف Aqueous Film Forming Foam یا همان فوم غشایی شکل آبدار) نامیده میشود به شکل مخفیانه در نزدیکی محل زندگی شهروندان در جوامع فقیر آمریکا به منظور امحاء سوزانده میشود. حال حدس بزنید این کار توسط چه فرد یا افرادی صورت میگیرد. بله پاسخ آن چیزی نیست جز ارتش آمریکا.
آمار جدیدی که کالج بنینگتون (Bennington College) این هفته منتشر کرد نشان میدهد ارتش آمریکا در بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ دستور داد به شکل مخفیانه بیش از ۲۰ میلیون پوند از این ماده سوزانده شود. این در شرایطی است که هیچ سندی که نشان دهد سوزانده شدن باعث نابودی این ترکیبات سنتزی میشود، وجود ندارد. در واقع، دلیل خوبی وجود دارد که باور کرد سوزاندن این ماده صرفا باعث رها شدن مواد سمی به هوا، مزرعه و آبهای مورد استفاده افراد ساکن در این مناطق میشود. پنتاگون در حال انجام یک آزمایش شیمیایی است و سلامتی میلیونها آمریکایی بی اطلاع را به عنوان سوژههای این آزمایش در اختیار خود در آورده است.
این ماده توسط نیروهای مسلح آمریکا اختراع و معروف شد. این ماده در جریان جنگ ویتنام برای مهار آتش سوزیهای ناشی از نفت بر روی ناوهای جنگی و فرودگاههای نظامی استفاده میشد. این ماده نتیجه مهندسی شیمیایی است که در آن یک پیوند مولکولی سنتزی ایجاد میشود که قویتر از هر پیوند مولکولی موجود در طبیعت است. زمانی که این ماده تولید شد، پیوند کربن فلورین آن اساسا تخریب ناپذیر است.
ارتش آمریکا از زمان شروع به استفاده از این ماده مبادرت به جمع آوری اسناد و شواهد نگران کنندهای درباره پایداری ترکیبات کربن فلورین سنتزی در محیط زیست، نزدیکی آن به موجودات زنده و تاثیر آن روی سلامت انسانها کرد. این ترکیبات امروزه به سبب ایجاد بحران بی سابقه محیط زیست در کانون توجه قرار گرفته اند. قرار گرفتن در معرض میزان اندکی از این مواد شیمیایی باعث ایجاد انواع سرطان ها، اختلالات رشد، اختلال ایمنی و ناباروری میشود. حتی ابتلا به موارد جدی کووید-۱۹ و کاهش تاثیرگذاری واکسن نیز در میان آثار این مواد شیمیایی دیده میشود.
جوامع ساکن در نزدیکی پایگاههای نظامی آمریکا از نیوهمپشایر گرفته تا کلرادو در معرض کابوس ناشی از آلودگی شیمیایی آب و خاک و خون شان قرار گرفته اند. دیو آندروس از گروه فعال زیست محیطی موسوم به EWG میگوید در تهیه نقشه گسترش آلودگی با این مواد، وزارت دفاع همواره به عنوان یک عامل کمک کننده به این آلودگی در میان بقیه عوامل به شکل برجستهای دیده میشود.
نیروهای مسلح آمریکا در بررسی اولیه خود از پایگاههای نظامی این کشور در دسامبر ۲۰۱۶، تعداد ۳۹۳ سایت آلوده به فوم غشایی شکل آبدار (AFFF) را در آمریکا شناسایی کرد که در ۱۲۶ مورد از این سایت ها، آلودگی به داخل آب نیز نفوذ کرده بود. در سال ۲۰۱۹ وزارت دفاع اذعان کرد این ارقام بسیار کمتر از ارقام واقعی است. نقشهای که گروه EWG تهیه کرده است، ۷۰۴ سایت نظامی آلوده را معرفی میکند.
در شرایطی که برخی ایالتها از سازندگان این ماده شکایتهایی کرده اند، اثر انگشت ارتش آمریکا در همه این صحنههای جرم به چشم میخورد.
طرح ارتش آمریکا برای سوزاندن ذخایر این ماده شیمیایی نه تنها اقدامی غیرموجه است بلکه شش شرکتی هم که برای امحای این ماده پیمانکار شده اند، در میان ناقضان مستمر قوانین محیط زیستی قرار دارند. بر اساس برخی گزارش ها، دو شرکت پیمانکاری که در میان این شرکتها قرار دارند، از سال ۲۰۱۷ تا کنون در صد در صد موارد قوانین محیط زیستی را نقض کرده اند.
در ادامه این گزارش آمده است: اگر شما در آمریکا زندگی میکنید این احتمال وجود دارد که این ماده فوقالعاده خطرناک در محل زندگی شما نیز سوزانده شده است و از آنجایی که فوم غشایی شکل آبدار (AFFF) یک ماده شیمیایی است که هیچگاه تجزیه نمیشود، آلودگی ناشی از آن میتواند برای نسلهای متوالی ادامه یابد. با اینکه اطلاعات زیادی به بیرون منتشر نشده است، ولی میتوان تصور کرد که ارتش آمریکا هنوز هم به سوزاندن این ماده ادامه میدهد. زمان آن است که محدودیتهای منطقی و مطمئنی در سطح ملی در زمینه سوزاندن این ماده تدوین کرد و تحقیقاتی جدی درباره جوامعی که این ماده در آنجاها سوزانده شده است، انجام داد.
همانگونه که نام وزارت دفاع نیز نشان میدهد، وظیفه اصلی آن دفاع از مردم است نه زیان رساندن به آنها. پنتاگون از طریق برخورد بی پروای خود با مسئله نگهداری این ماده شیمیایی زندگی انسانهای بی شمار را در معرض خطر قرار داده است. جوامعی که به شکل دست اول در معرض این فاجعه زیست محیطی قرار گرفته اند، خواستار عدالت و پاسخگویی هستند. چه زمانی دولت به این خواسته آنها گوش فرا خواهد داد؟
انتهای پیام/