چند شرکت دانش بنیان در زمینه تولید و طراحی سیستم‌های لیزر صنعتی فعالیت می‌کنند.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، سفر استانی خود به استان تهران و البرز را با بازدید از شرکت دانش بنیان توسعه تعمیرات هوایی سیمرغ در شهرستان گرمدره آغاز کرد.

این مجموعه دانش بنیان در زمینه تعمیرات تخصصی انواع هواپیما‌های تجاری از قبیل هواپیما و بالگرد فعالیت دارد. همچنین این شرکت، در زمینه تعمیر انواع قطعات از جمله قطعات هیدرولیک، نیوماتیک، اویونیک، قطعات الکتریک، تجهیزات ایمنی، انواع باطری و چرخ ترمز نیز تخصص یافته است.

شرکت دانش بنیان تعمیرات هوایی سیمرغ به عنوان یک شرکت خدماتی، اولین مجموعه خصوصی در کشور است که موفق شده است کارگاه‌های پیشرفته نیوماتیک و هیدرولیک در حوزه تعمیرات تخصصی هوایی تاسیس کند. این مجموعه دانش بنیان با استخدام متخصصین جوان ایرانی در تعامل و همکاری با دیگر شرکت‌های دانش بنیان توانسته است ۸٠ درصد تجهیزات و سیستم‌های مورد نیاز خود را بومی سازی کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ابتدای بازدید خود از خط تعمیر شرکت، از دستگاه تست قطعات نیوماتیک دیدن کرد. به دلیل تحریم‌ها، شرکت‌های خارجی، از فروش این دستگاه به کشور امتناع کردند اما این مجموعه، توانست با کمک فعالان دانش بنیان کشور، آن را در داخل بومی سازی کند. کارگاه تست غیر مخرب، یکی دیگر از مجموعه‌های تخصصی، این شرکت است. این کارگاه قابلیت انجام انواع تست‌های غیر مخرب بر روی قطعات هواپیما را دارد.

بومی سازی تعمیرات هواپیما

تکنسین‌های کارگاه هیدرولیک نیز، توانمندی‌های خود را به هیئت بازدید کننده توضیح دادند. توانایی، تعمیرات قطعات هیدرولیک و تست روغن اسکایدرول ۵۰۰ با توانایی تست ۶٠٠٠ دور در دقیقه، از جمله توانمندی‌های این کارگاه تخصصی است.

کارگاه اختصاصی ایمنی این مجموعه دانش بنیان نیز از قابلیت تعمیر اساسی انواع سرسره‌های نجات، جلیقه نجات و تجهیزات ایمنی داخل هواپیما، برخوردار است.

کارگاه اکسیژن و آتش خاموش کن، شرکت سیمرغ نیز توانایی انجام انواع تعمیرات اساسی و تست انواع آتش خاموش کن و کپسول‌های اکسیژن هواپیما را دارد.

در کارگاه ارابه فرود، نیز انواع قطعات مربوط به سیستم فرود هواپیما از جمله، قطعات ترمز هواپیما و چرخ هواپیما، به نمایش گذاشته شد. کلیه فرایند‌های R&D در داخل شرکت انجام می‌شود. صنعت هوایی یکی از اولین صنایع کشور بود که هدف تحریم‌های ظالمانه قرار گرفت اما با تشکیل ده‌ها شرکت دانش بنیان در این حوزه و تخصیص حمایت‌های ویژه از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کشور توانست در مقابل این حملات اقتصادی به این صنعت مقاومت کند.

همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه سفر استانی خود، همچنین از یک شرکت دانش پایه و علم محور در حوزه لیزر بازدید کرد. شرکت دانش بنیان طراحی و ساخت سیستم‌های صنعتی لیزری در ایران موسوم به فـرانـوران، در زمینه تولید و طراحی سیستم‌های لیزر صنعتی فعالیت می‌کند. در واقع سیستم‌های لیزری مورد نیاز در خطوط تولید مختلف، توسط این شرکت ساخته می‌شود.

فرانوران با ساخت دستگاه‌های برش لیزر به صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع خودروسازی و همچنین صنایع نیروگاهی کمک می‌کند.

همچنین سازندگان تجهیزات چاه‌های نفت و گاز، صنایع دکوراتیو، سازندگان تجهیزات فروشگاهی و صنایع ساختمانی، نیز از جمله صنایعی هستند که از خدمات این مجموعه دانش بنیان در زمینه برش لیزری استفاده می‌کنند.

سیستم‌های برش لیزری می‌تواند خطوط تولید را به تولید سریع‌تر، بهتر و ارزان‌تر برسانند. این فناوری برای برش به‌منظور نمونه‌سازی و تولید انبوه به کار برده می‌شود.

با توجه به اهمیت حوزه فتونیک و لیزر، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک ستاد ویژه برای این حوزه به نام ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک لیزر مواد پیشرفته، ایجاد کرده است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به واسطه این ستاد از شرکت ها، استارتاپ‌ها و فعالان فناور این حوزه حمایت می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.