تشخیص همزمان کووید-۱۹ و آنفلوآنزا به کمک حسگر زیستی انجام می شود.

به گزارش حوزه بهداشت  و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسگر تشخیص همزمان کرونا و آنفلوآنزا، اندازه یک درایو یو اس بی (USB) است و قابلیت شناسایی کووید-۱۹ و آنفلوآنزا را به‌صورت همزمان دارد؛ این دو عفونت ویروسی برخی علائم مشابه مانند تب و سرفه دارند و پیش‌بینی می‌شود آنفلوآنزا در پاییز و زمستان شدیدتر شود. به همین دلیل محققان دانشگاه تگزاس حسگری طراحی می‌کنند که قابلیت تشخیص این دو نوع ویروس را از یک نمونه واحد به‌صورت همزمان داشته باشد.

همپوشانی برخی از علائم بیماری کرونا با آنفلوانزا

ابتلا به آنفلوآنزا طی بیماری همه‌گیر کرونا می‌تواند گیج‌کننده و ترسناک باشد، زیرا برخی از علائم با یکدیگر همپوشانی دارند. با مشاهده علائم اولیه آیا خودتان را قرنطینه می‌کنید؟ زیرا شما مطمئن نیستید که به کووید-۱۹ یا آنفلوآنزا مبتلا شدید یا به بیمارستان مراجعه می‌کنید تا آزمایش کووید-۱۹ را انجام دهید؟ در این صورت اگر به کرونا مبتلا نباشید امکان ابتلا به این بیماری وجود دارد.

محققان دانشگاه تگزاس برای آزمایش دوگانه تلاش می‌کنند که ممکن است چنین نگرانی‌هایی را برطرف کند و به‌طور بالقوه موجب صرفه‌جویی میلیون‌ها دلار در مالیات و صرفه‌جویی در ساعت‌ها وقت کارکنان پزشکی شود.

دجی اکینوند، استاد مهندسی و رایانه دانشکده مهندسی دانشکده کاکریل Cockrell تگزاس اظهار کرد: «باوجود موج دوم کروناویروس هنگام ورود به فصل آنفلوآنزا، نیاز فوری به تشخیص این دو بیماری وجود دارد.»

پیش‌ از این، اکینوند و همکارانش بیوحسگری مبتنی بر گرافن ایجاد کردند که کمبود دقیق آهن در کودکان را تشخیص می‌دهد.

در این حسگر، گرافن، ورق کربن به ضخامت اتم است که در یک شبکه لانه‌زنبوری شکل قرارگرفته و نسبت به ذرات باردار حساس است. هنگامی‌که با آنتی‌بادی‌های ضد فریتین ترکیب شود، بیوحسگر نسبت به آن مولکول زیستی واکنش نشان می‌دهد. گرافن به حدی حساس است که حتی می‌تواند زیست مولکول‌های کوچک مانند ویروس‌ها را نیز تشخیص دهد.

اکینوند گفت: «فقط با تغییر آنتی‌بادی، می‌توانیم بر روی تشخیص کروناویروس جدید تمرکز کنیم.»

با کمک کیت جدید و آزمایش دوتایی با آنتی‌بادی‌های هر دو بیماری که یک‌طرف آن به کووید-۱۹ و طرف دیگر آن به آنفلوآنزا حساس است تشخیص این دو بیماری آسان می‌شود.

این حسگر که به‌اندازه درایو USB است، موجب صرفه‌جویی در منابع و صرفه‌جویی در وقت کادر پزشکی می‌شود و کمبود مواد مصرفی در کیت‌های تشخیص بینی را نیز جبران می‌کند.

اگرچه هنوز آزمایش‌های مجاز صورت نگرفته است، اما این گروه تحقیقاتی قصد دارد در ابتدا از اولین نمونه‌های غیرفعال کروناویروس و آنفلوآنزا استفاده کند. این نتایج اولیه مشخص می‌کند که حسگر چگونه می‌تواند به پروتئین کروناویروس متصل شود.


بیشتر بخوانید: تولید دستگاه رادیولوژی موبایل دیجیتال برای کمک به بیماران کرونایی در کشور


اگر آزمایش نمونه اولیه موثر باشد، با کمک شریک تجاری تولید انبوه تسریع می‌شود. در حال حاضر، آزمون دوگانه توسط یک کمک هزینه از بنیاد ملی علوم پشتیبانی می‌شود.

منبع : ساینس

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار