حریرچی گفت: هر ۳۳ ثانیه در کشور ما یک نفر به کرونا مبتلا می‌شود و هر ۱۳ دقیقه یک نفر به دلیل کرونا فوت می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران اظهار کرد: رعایت فاصله فیزیکی یک متری ۸۲ درصد، استفاده از ماسک ۸۵ درصد و استفاده از پوشش محافظ چشمی ۷۸ درصد انتقال ویروس را کاهش می‌دهد که ارقام بسیار مهم و قابل تاثیری هستند.

او ادامه داد: خوشبختانه از امروز پویش استفاده همگانی از ماسک با هشتگ «من ماسک می‌زنم» در کشور آغاز می‌شود  و انتظار ما از همگان این است که با هر دیدگاه و نظری در این کار بزرگ همکاری و همراهی داشته باشند. در این روز‌ها یکی از مهمترین موارد مصداقی امر به معروف و یکی از مهم‌ترین مصادیق نوع دوستی و علاقه‌مندی به ایران عزیز، استفاده از ماسک توسط خودمان و توصیه به استفاده از ماسک به دیگران است.

کودکان عامل مهم انتقال کرونا به بزرگسالان

او تاکید کرد: جوانان و نوجوانان و حتی کودکان به ظاهر سالم یا دارای علائم خفیف بیماری کرونا، عامل مهم انتقال بیماری به دیگران خصوصا پدر و مادر‌ها و افراد مسن هستند. بنابر اعلام مرکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده به ازای هر نفر بیمار تشخیص داده شده کرونا ده نفر مبتلای دیگر در سطح جامعه وجود دارد که تشخیص داده نمی‌شوند.

هر ۱۳ دقیقه یک فوتی و هر ۳۳ ثانیه یک ابتلا به کرونا/ پویش #من_ماسک_میزنم از امروز راه‌اندازی می‌شود

او گفت: در افراد زیر ۵۰ سال و خصوصاً در افراد جوان و با سن کم احتمال ابتلا به بیماری بدون علامت و کم علامت بسیار زیاد است. جوانان مبتلا ناخواسته و نادانسته اطرافیان خود را به بیماری مبتلا می‌کنند که گاهی منجر به مرگ و میر و بستری طولانی‌مدت این افراد می‌شود.

حریرچی ادامه داد: در این مقطع حساس زمانی از لحاظ ابتلا به کرونا با رعایت دستورالعمل‌های ساده و بهداشتی مانند استفاده همگانی از ماسک در خارج از منزل و شست‌وشوی مرتب دست و ترویج این اقدامات، جوانان می‌توانند نقش بسیار مهمی در کاهش شیوع بیماری ایفا کنند. فراموش نکنیم هر نفر مبتلا بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی می‌تواند ۴۰۶ نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به کرونا مبتلا کند.


بیشتر بخوانید


حریرچی تاکید کرد: افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند و افرادی که آنتی‌بادی آن‌ها بر اساس آزمایش مثبت شده و تصور می‌کنند ایمن هستند، همچنان باید فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند؛ چراکه هنوز بر اساس مستندات علمی نمی‌توان اعلام کرد که این افراد در برابر کرونا ایمن هستند. رسیدن تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ در جهان به حدود ۱۰ میلیون نفر و مرگ و میر نیم میلیون نفری این بیماری زنگ خطر جدی است.

او افزود: هر ۳۳ ثانیه در کشور ما یک نفر به کرونا مبتلا می‌شود و هر ۱۳ دقیقه یک نفر در کشور به دلیل کرونا فوت می‌کند، این موضوع زنگ خطری است که باید تلاش کنیم فاصله‌گذاری را بیشتر رعایت کنیم.

رتبه جهانی ایران از نظر ابتلا و فوتی کرونا

حریرچی ادامه داد: با اینکه ایران از نظر تعداد خالص مبتلا و تعداد خالص ناشی ازمرگ ناشی از کووید-۱۹ به ترتیب رتبه ۱۰ و نه جهانی را دارد و معمولا این قسمت مورد توجه قرار می‌گیرد، اما از نظر تعداد موارد ابتلا و تعداد خالص مرگ به ازای یک میلیون نفر جمعیت به ترتیب رتبه ۴۷ و سی‌ام دنیا را با ۲۵۶۱ مورد ابتلا به ازای یک میلیون نفر جمعیت و ۱۲۱ مرگ در یک میلیون جمعیت را دارد.

او افزود: خوشبختانه با اقدامات مردم و وزارت بهداشت گرچه توانستیم بیماری را کنترل کنیم، اما کافی نیست. در برخی استان‌ها با شدت بیماری مواجهیم و اقدامات استانی و شهرستانی‌مان خصوصا در شهرستان‌های قرمز باید به جدیت دنبال شود و این اقدامات نیازمند همکاری مردم و همراهی تک تک افراد جامعه است. عاجزانه و دوستانه خواهش می‌کنیم که برای سلامت خودتان و برای رفع مشکلات کارکنان بهداشت و درمان حداکثر رعایت پروتکل‌ها را داشته باشید.

ایمنی جمعی سیاست وزارت بهداشت نیست

حریرچی درباره اینکه گفته می‌شود، در برخی استان‌ها ۴۰ درصد مردم به کرونا مبتلا شده اند و احتمال ایمنی جمعی در این استان‌ها و کل کشور اظهار کرد: این موضوع پیچیده‌ای است و کشور‌هایی مثل سوئد به سمت ایمنی جمعی رفتند و شکست سختی خوردند و عذرخواهی کردند و باید دانست که حرکت به سمت ایمنی جمعی اشتباه است و سیاست ما این نیست.

او ادامه داد: در حرکت به سمت ایمنی جمعی تعداد قابل توجهی مبتلا به کرونا و بستری می‌شوند و فوت می‌کنند راه درست ایمنی جمعی تزریق واکسن است و از طرفی هنوز معلوم نیست که مبتلایان به کرونا ایمنی طولانی مدت پیدا کنند و به تازگی در مجله معتبر نیچر پزشکی مقاله‌ای منتشر شده است که مبتلایان وقتی بی علامت می‌شوند یا شدت علائم در آن‌ها کم می‌شود، به سرعت میزان آنتی بادی سرم خون آن‌ها در چند هفته کم می‌شود و نمی‌دانیم آنتی بادی کرونا ایمنی موقت یا دائمی می‌دهد و هنوز مدت ایمنی افراد در برابر کرونا مشخص نیست و، چون تجربه درباره بیماری کرونا چند ماه است، ابهام در این باره وجود دارد.

هر ۱۳ دقیقه یک فوتی و هر ۳۳ ثانیه یک ابتلا به کرونا/ پویش #من_ماسک_میزنم از امروز راه‌اندازی می‌شود

حریرچی گفت: ما ضریب مولد پایه یا مولد موثر را برای ایمنی جمعی تعریف می‌کنیم، گاهی ۵۰، ۶۰ یا ۹۰ درصد مدنظر بوده و این بدان معنا نیست که پس از ایمنی جمعی انتقال ویروس به صفر می‌رسد بلکه سرعت انتقال ویروس بسیار کند می‌شود و در برخی بیماری‌ها باید واکسن یادآور بزنیم و ایمنی واکسن دائمی نیست و در بیماری آنفلوانزا باید هر سال واکسن زده شود.

حریرچی درباره اجباری شدن استفاده از ماسک بیان کرد: توصیه اکید بر استفاده از ماسک داریم و در برخی کشور‌ها مثل ترکیه استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل تا بازگشت اجباری است و جرائم سنگینی برای عدم استفاده از ماسک گذاشته شده است و استفاده از ماسک ۸۵ درصد احتمال انتقال ویروس را در جامعه کم می‌کند و ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که بازگشایی کنیم و هیچ روش کنترلی نداشته باشیم و مثل همه دنیا که مجبور هستیم به اقتصاد و معیشت مردم توجه و بازگشایی کنیم مهمترین نکاتی که کمک کننده بوده استفاده از ماسک، شیلد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

درخواست‌های غیرعادی برای تست کرونا

معاون کل وزارت بهداشت درباره تست کرونا در آزمایشگاه‌ها اظهار کرد: باید توجه داشت که تست کرونا گران است و یک تست کرونا در بخش دولتی بدون هزینه‌های نیروی انسانی و جانبی حدود ۲۵۰ هزار تومان هزینه دارد و گاهی تا ۷۰۰ هزار تومان در بخش خصوصی اخذ می‌شود.

او ادامه داد: باید توجه داشت علاوه بر اینکه تست گران است و هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیمی دارد، برای افرادی که تست می‌دهند خطراتی هم دارد، ما برای افرادی که علامت دار هستند و برای افرادی که در غربالگری دعوت می‌کنیم برای تست مراجعه کنند و در افراد بستری مشکلی برای انجام تست نداریم.

حریرچی گفت: گاهی ما در برخی شهرستان‌ها با درخواست‌های غیرعادی مواجه هستیم به عنوان مثال گاهی یک شایعه منتشر می‌شود یا از اداره‌ای با ما تماس می‌گیرند که یک بیماری ویروسی مراجعه کرده است و از همه کارکنان است بگیرید، هرچند که انجام دادن تست برای آن‌ها خوب است، اما انجام این کار از نظر علمی و اقتصادی درست نیست.

 تست منفی کرونا تضمینی برای عدم ابتلای افراد نیست

او ادامه داد: باید توجه داشت که تست کرونا فقط در لحظه معتبر است و تست مولکولی منفی کرونا تضمینی برای عدم ابتلای افراد نیست و برخی فکر می‌کنند اگر تست کرونا بدهند و تست منفی شد می‌توانند مهمانی و سفر بروند یا فعالیت اجتماعی داشته باشند در حالی که اینطور نیست و فردی که تست داده می‌تواند چند دقیقه بعد آلوده شود.

چه زمانی تست کرونا مثبت یا منفی می شود؟

معاون کل وزارت بهداشت گفت: استفاده از تست روش علمی دارد و اگر شما با فرد مبتلای شدید به کووید ۱۹ مواجه ۵ روز ویروس در بدن بماند و بعد تست بدهید تا نتیجه آن مثبت شود و بعد از اینکه فرد بیمار شد اگر روز‌های نخست تست انجام شود، احتمالا تست مثبت است و پس از ۱۰ یا ۱۲ روز ممکن است فرد علامت داشته باشد ، یا در آی سی یو بستری باشد و تست او منفی شود و این گونه نیست که از فرد بی دلیل تست بگیریم تا فرد بفهمد آلوده است  چرا که این روش تست گرفتن علمی نیست، از طرفی باید توجه داشت نمی‌توانیم برای شهری که روزانه ۱۰ تست لازم است انجام شود، یک تیم کامل با دستگاه و تست مستقر کرد.

هر ۱۳ دقیقه یک فوتی و هر ۳۳ ثانیه یک ابتلا به کرونا/ پویش #من_ماسک_میزنم از امروز راه‌اندازی می‌شود

او ادامه داد: باید توجه داشت دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی برای شرایط متعارف تعریف شده که ۱۰ تا ۲۰ درصد بیماران نیاز به اکسیژن دارند و اگر ۴۰ تا ۵۰ درصد بیماران تنفسی نیاز به اکسیژن داشته باشند، دستگاه پاسخگو نیست و باید دستگاه و تانکر دیگری استفاده کرد، دستگاه‌های تست کرونا هم ظرفیت خاصی دارند، در عین حال ما در اکثر استان‌های کشور کمبودی از نظر تست نداریم و گاهی جمعی چند صد نفره تصمیم می‌گیرند، تست بدهند و در این شرایط نیاز به تست افزایش پیدا می‌کند و به طور کلی باید شرایط را مدیریت کرد.

حریرچی اعمال طرح ترافیک گفت:‌درباره موضوعاتی مثل طرح ترافیک بر اساس نظر ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گیری می شود و اصل بر این است که مواجهه اجتماعی را به حداقل برسانیم و باید توجه داشت که لغو طرح ترافیک احتیاج به پارکینگ بیشتر می شود و بر اساس بحث اغنایی در ستاد ملی کرونا و ستادهای استانی کرونا تصمیم گیری می شود.

خشونت خانگی به خط قرمز نرسیده است

او درباره افزایش خشونت خانگی در دوران شیوع کرونا گفت: آمارهایی که ما داریم نشان نمی دهد که خشونت خانگی به خط قرمز رسیده است اما باید توجه داشت که حتی یک مورد خشونت خانگی، فرزند و همسر آزاری اضافی و مازاد است و در برخی کشورهای دنیا به طرز قابل توجهی در بحران کرونا حخشونت خانگی افزایش پیدا کرده است و اقداماتی در کشور ما از طریق اداره کل سلامت روان وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی و سایر سازمان های دولتی و مردم نهاد در حال انجام است و با توجه به فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی که داریم امیدواریم شاهد حتی یک مورد خشونت خانگی، کودک آزاری و همسر آزاری نباشیم.

حریرچی درباره کمبود داروهای پزشکی هسته ای مورد نیاز برای اسکن بیماران بیان کرد: درباره داروهای پزشکی هسته ای مقطعی کمبود به وجود آمده بود و بخشی از ماجرا هم به سیاست های توزیعی باز می گردد و مواد هسته ای باتوجه به نیاز در کشور توزیع می شود.

بازگشایی ها عجولانه بود؟

حریرچی درباره اظهار نظر برخی ها مبنی بر بازگشایی های عجولانه در کشور گفت: دوگانه توجه به معیشت مردم و اهداف اقتصادی با هدف به حدالق رساندن بیماری کرونا در همه کشورهای دنیا مطرح است و گروهی ممکن است فقط از منظر بیماری به موضوع نگاه کنند و درخواست تعطیلی های طولانی مدت را داشته باشند و از لحاظ اقتصادی در اکثر کشورهای دنیا مشخص شده است که این کار ممکن نیست و باید توجه داشت که مهمترین عامل ضرر زننده و مخل به سلامت فقر است و بیماری ناشی از فقر بدترین نوع بیماری هاست.

او ادامه داد: ایران هم مثل سایر کشورها ملاحظات اقتصادی را لحاظ کرده است و کشوری نزدیک ما یا کشورهای اروپایی با آمار بالای ابتلا چون اقتصاد کشور بر مبنای گردشگری است، اعلام کرده اند که گردشگر می پذیرند و اگر گردشگر به کرونا مبتلا شد، 3 هزار دلار خسارت پرداخت می کنند.

حریرچی گفت:  باید بین دوگانه اقتصاد و سلامت تعادلی ایجاد شود و اگر ستاد ملی مقابله با کرونا حس کند که نیاز به بازگشت محدودیت ها وجود دارد بر اساس تقسیم بندی شهرستانی و استانی اقدام خواهد شد و در بسیاری از کشورها دنیا مشخص شده است که تصمیم گیری کشوری نمی تواند درست باشد چرا که ممکن است یک استان یا ایالت در اوج یا در پایین ترین میزان ابتلا باشد و تصمیم گیری های شهری یا استانی بهترین تصمیم ها خواهند بود.

اقدام وزارت بهداشت در شرایط کمبود جهانی واکسن آنفلوانزا

حریرچی درباره مصرف واکسن آنفلوانزا گفت:‌ برای افراد در معرض ریسک بالا، خانم‌های باردار، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و سالمندان امسال توصیه به مصرف بیشتر خواهیم داشت و باید توجه داشت کمبود جهانی برای واکسن آنفلوانزا وجود دارد و ما اقداماتی انجام می‌دهیم که افراد در معرض خطر از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند.

چرا در پروازها و حمل و نقل عمومی فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمی شود؟

او درباره رعایت فاصله گذاری اجتماعی در پرواز‌های هوایی  و حمل و نقل عمومی گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی بسته به رفتار مردم است، در حوزه هواپیمایی در گذشته اعلام شده بود که با صندلی٬‌های پُر هم پرواز مقرون به صرفه نیست و در شرایطی که صندلی‌ها یک در میان چیده شود، مردم توانایی پرداخت هزینه بلیت ۱.۵ برابری را ندارند، باید توجه داشت گاهی موضوعاتی را مطرح می کنیم، اما نمی‌دانیم در مرحله بعد چه اتفاقی می‌افتد، مردم انتظار دارند که قیمت بلیت افزایش پیدا نکند و پرواز با نیمی یا یک سوم ظرفیت انجام شود و دیدیم که بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی دنیا برشکست شدند و نمی‌توانند این گونه عمل کنند.

هر ۱۳ دقیقه یک فوتی و هر ۳۳ ثانیه یک ابتلا به کرونا/ پویش #من_ماسک_میزنم از امروز راه‌اندازی می‌شود

او بیان: باید توجه داشت حتی اگر پرواز انجام شود و تعداد مسافر به حداقل ممکن برسد، مردم باید باز هم رعایت کنند و یکی از مشکلات این است که در بدو ورود به هواپیما ماسک و دستکش داده می‌شود، اما مردم استفاده نمی‌کنند و این موضوع پیچیده‌ای است.

حریرچی گفت: باید توجه داشت که مترو بر اساس انبوه بری طراحی شده است و نمی‌توان یک واگن را با پنج نفر راه اندازی کرد و توصیه ما به حداقل رساندن مسافران به حد ممکن و رعایت مسائل بهداشتی فردی است، اکثر رسانه‌ها این موضوع را مطرح می‌کنند که دولت باید چه اقداماتی انجام دهد و باید توجه داشت دولت نمی‌تواند به سرعت تعداد واگن‌ها را افزایش دهد.

او گفت: این نکته مهی است که ما نمی‌توانیم درخواست بدهیم که کارخانه ها، مدارس، دانشگاه‌ها تعطیل باشند، اما شاهد آن باشیم که عروسی، عزا و پارتی و تجمع برگزار شود و مردم به شمال سفر کنند و این‌ها تناقض است و ما بابد تصمیم همگون بگیریم و باید توجه داشت حتی اگر همه کشور تعطیل باشند باز هم بیمارستان و شهرداری و پلیس تعطیل نخواهند بود و برای حمل و نقل این مشاغل وسایل حمل و نقل عمومی باید فعال باشند و به همین دلیل درخواست‌ها باید متعادل باشد.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مهمترین درخواست ما از رسانه آگاهی سازی مردم در رعایت فاصله گذاری اجتماعی است نمی‌توان درخواست کرد که یکسال مدرسه، دانشگاه یا ادارات را تعطیل کرد یا مترو با یک سوم ظرفیت فعالیت کند، اما می‌توان از مردم درخواست کرد که یکسال ماسک بزنند و فاصله را رعایت و از شیلد استفاده کنند تا به کمترین موارد ابتلا برسیم.

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره مطالبات بیمارستان‌ها، گفت: در ماه‌های گذشته با توجه به اقداماتی که خصوصا سازمان تامین اجتماعی انجام داده، بدهی معوقه  بیمارستان‌ها را به میزان قابل توجهی تسویه کرده است. همچنین سازمان بیمه سلامت هم در پرداختی‌هایش تسریع انجام داده است. باید توجه کرد که هزینه بیمه‌ها در ماه‌های اخیر به دلیل کاهش مراجعه مردم، کاهش یافته است. اکنون  مقداری افزایش مراجعه به دلیل بیماری کووید-۱۹ داریم، اما کماکان مراجعات بیمارستانی و هزینه‌های بیمه نسبت به قبل کمتر شده است. قسمتی از هزینه‌های متعارف بیماران کووید-۱۹ را بیمه‌ها پرداخت می‌کنند. البته یکسری هزینه‌های جدید از نظر وسایل حفاظتی داریم که گاهی از هزینه‌های اصلی بیماری قابل توجه‌تر می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: گاهی برای یک روز یک بیمار تا حدود ۷۵۰ هزار تومان وسایل حفاظتی مصرف می‌کنیم، در حالی که هزینه تخت روز یک بیمار در بخش غیر آی‌ سی یو زیر ۳۰۰ هزار تومان است. این  هزینه‌های جانبی زیاد است که از سوی خود وزارت بهداشت تامین می‌شود. ما مجبور شدیم هزینه‌های قابل توجهی در حوزه اکسیژن‌ساز و تخت‌های مراقبت ویژه تنفسی داشته باشیم که هم هزینه‌های سرمایه‌ای و هم هزینه‌های جاری مازاد محسوب می‌شوند. حتی دفع موارد زاید پزشکی، لباس بیماران و ... پرهزینه است که با کمک دولت آن را تدبیر می‌کنیم.  

آخرین یافته ها از علائم کووید-۱۹

او در پاسخ به سوالی درباره آخرین اطلاعات از علائم بیماری کووید-۱۹، گفت: توجه کنید که کل علم بشر درباره بیماری کووید-۱۹ محدود به همین چند ماهی است که بیماری از چین آغاز شده است و بر همین اساس بسیاری از وجوه بیماری هنوز ناشناخته است.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیماری می‌تواند خود را به اشکال گوناگون و با علائم مختلف نشان دهد. برای برخی بیماری‌ها مانند حصبه و سل و... نماهای گوناگونی داشیم و از آنجایی که این بیماری‌ها در طولانی‌ مدت وجود داشتند، علائم آن‌ها طبقه‌بندی شده است. بر همین اساس انتظار می‌رود که هنوز وجوه متفاوتی از کرونا را بببنیم. باید توجه کرد که قسمت عمده‌ای از این وجوه جدید، قبلا هم بودند، اما مورد شناسایی قرار نمی‌گرفت.

حریرچی درباره وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. البته باید توجه کرد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی به معنای معجزه و راه حل ۱۰۰ درصدی نیستند. به عنوان مثال گفته می‌شود که مسافرت احتمال انتقال بیماری را افزایش می‌دهد، رعایت پروتکل بهداشتی مقداری آن را کاهش می‌دهد یا مثلا عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در رستوران‌ها میزانی انتقال را افزایش می‌دهد. هرچند که در مواردی شاهد تخلف مراجعین و ارائه‌کنندگان خدمات در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و درمانی هستیم که مشکلات را مضاعف می‌کند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشورهای همسایه ایران به‌ویژه در کشور جمهوری آذربایجان، گفت: ما وضعیت همه کشورهای همسایه را رصد می‌کنیم. زیرا ویروس کووید-۱۹ بیماری جهانی و با انعکاس منطقه‌ای است. بنابراین تا زمانی که حتی یک مورد ویروس در یک کشور از جهان وجود دارد، همه مردم جهان و دولت‌ها باید هوشیار باشند تا با بازپدیدی و انتشار جدید ویروس مواجه نشوند. امیدواریم با تدابیری که دولت آذربایجان اتخاذ کرده، در جلوگیری از شیوع این بیماری موثر باشد، اما وزارت بهداشت ایران آمادگی کامل دارد که در صورت نیاز به برادران و خواهران خود و مردم آذربایجان هرگونه کمکی انجام دهد.

حریرچی افزود: ما در این حوزه تجربیات موفقی داریم و کاملا آماده‌ایم که این تجربیات را در اختیار دوستان‌مان در کشور آذربایجان و سایر کشورها بگذاریم. حتی اگر درخواست باشد، می‌توانیم تیم متخصص اعزام کنیم و همچنین آمادگی کامل برای ارسال تجهیزات تست و موارد بیمارستانی داریم. در بسیاری از موارد به خوکفایی رسیدیم و امکان صادرات هم داریم.

علائم کووید 19

تفویض اختیار به استان‌ها برای اعمال محدودیت های کرونایی

حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اعمال محدودیت‌ها در شهرستان‌هایی که وضعیت قرمز دارند، گفت: از اکنون به بعد عمده موارد تصمیم‌گیری‌هایمان درباره محدودیت‌ها با مبنای شهرستانی و با مکانیزم آسانی که از طریق استانداران و وزاری کشور و بهداشت خواهد بود، تدبیر شده است. برای برخی استان‌ها مجوز اقدامات شهرستانی صادر شده است که ادامه دارد. نحوه اعلام این موارد، شهرستانی و استانی است و به صورت کشوری اعلام نمی‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: با توجه به نمای متفاوتی که از نظر منحنی جمعیت‌شناسی و همه‌گیری که در استان‌های مختلف داریم که برخی استان‌ها اوج بیماری‌شان در اسفند، برخی در فروردین و برخی در خرداد ماه بوده است، قطعا تصمیمات شهرستانی با توجه به این موضوع، با توجه به ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و قومیتی استان‌ها گرفته می‌شود. اکثر استان‌ها عید نوروز جشن اصلی‌شان بود، اما در برخی استان‌ها عید فطر را به عنوان عید اصلی تلقی می‌کنند. در برخی استان‌ها مجالس تحریم کاملا کنترل شده است، اما در برخی استان‌ها با شدت زیادی وجود دارند و توصیه‌های ما راه به جایی نبرده است. بر همین اساس تصمیمات استانی خواهد بود و اعلام می‌شود.

جامعه جهانی درباره بمباران سردشت کوتاهی کرد

او در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان درباره حادثه بمباران شیمیایی سردشت گفت: هم متاسفیم که این حادثه توسط دشمن بعثی پیش آمد و هم متاسفیم که جامعه جهانی هم در زمان وقوع حادثه و هم بعد از آن، کوتاهی کرد و روش مقابله‌ای مناسبی نداشت. سال‌هاست در خدمت مردم سردشت و حادثه‌دیدگان ایرانی و حتی عراقی هستیم و تا جایی که بتوانیم به این عزیزان ارائه خدمت می‌کنیم.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره گرفتاری چند اندامی در بیماری کووید-۱۹، گفت: ویروس کرونا از ابتدا هم به صورت سیستماتیک اقدام می‌کرد و وجه بارز آن در ریه و به صورت تنفسی بود. حال به تدریج متوجه شدیم که کرونا اثرات عصبی هم می‌دهد و می‌تواند حس بویایی و چشایی را از بین ببرد و بعد اثراتش در عروق مشخص شد که می تواند در عروق اثرات انعقادی داشته باشد که این عروق در اعضای مختلف هستند و می‌توانند اثرات خود را نشان دهند. در برخی موارد علائم گوارشی و در برخی موارد علائم سیستماتیک ویروس مانند تب، درد عضلانی و ... خود را نشان می‌دهد. این‌ها علائم متنوعی است که ویروس می‌تواند در اعضا و ارگان‌های مختلف داشته باشد.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ضمن اینکه باید توجه کرد که بعد از اینکه ویروس به مرحله‌ای رسید و درگیری به وجود آمد، مانند سایر عوامل عفونی اعم از ویروس و یا باکتری باعث سلسله وقایعی می‌شود که ناشی از واکنش بدن به این ویروس است و بدن گاهی با خودش هم وارد جنگ می‌شود. یعنی با ریه آسیب‌دیده وارد جنگ می‌شود و گاهی آثار کلیوی و کبدی دیده می‌شود.

حریرچی گفت: ضمن اینکه درمان‌های طولانی‌مدتی هم که بری این بیماری انجام می‌شود و همانطور که همیشه می‌گوییم دارو سم است، خود داروها خودشان عوارض جانبی دارند که به ویروس کرونا هم اختصاص ندارد. در عین حال بستری طولانی مدت در بیمارستان می‌تواند عفونت‌های منتقله از بیمارستان‌ها را تشدید کند. حتی بستری در آی‌سی‌یو و لوله‌گذاری تنفسی احتمال درگیری با باکتری‌ها و سایر عوامل ویروسی و قارچ‌ها را زیاد می‌کند. بنابراین مجموعه اتفاقاتی است که یک بیماری شدید و طولانی‌مدت می‌تواند ایجاد کند.

بمباران سردشت

خیز ایران برای ساخت واکسن  کرونا

او درباره وضعیت واکسن کرونا که چندی پیش وزیر بهداشت درباره آن صحبت کرده بود، گفت: ما هم مانند سایر کشورهای دنیا، درباره انواع روش‌هایی که منجر به تولید واکسن می‌شود و انواع روش‌های رایج بر روی این موضوع کار می‌کنیم و هم از سوی دیگر مانند سایر کشورها روی این موضوع کار می‌کنیم که اگر کشوری توانست واکسن تولید کند، ما هم بتوانیم سریع آن را تکثیر کنیم  که نیازمند متدولوژی‌های علمی است و امیدواریم به محض اینکه خبرهای قطعی خوب داشته باشیم، فورا به مردم اعلام می‌کنیم. قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است.

کاهش فوتی های ناشی از کرونا نسبت به موارد بستری

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی، درباره علت سه رقمی شدن مرگ‌های ناشی از کرونا در کشور، گفت: نسبت مشخصی بین میزان ابتلا، میزان بستری و میزان مرگ و میر وجود دارد. خوشبختانه در ماه‌های گذشته موارد مرگ و میرمان نسبت به موارد بستری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. اما ما هم مانند همه کشورهای جهانی باید توجه کنیم که اولا ما کشور وسیعی هستیم و برخی از استان‌هایی که در اسفند ماه و فروردین ماه درگیر نشده بودند، علی‌رغم اینکه تصور می‌شد که فصل گرما، فصل آرامی باشد، به دلیل کاهش فاصله‌گذاری‌های اجتماعی که به دلیل معیشت و اقتصاد مردم، غیرقابل اجتناب بود، هم موارد ابتلایمان افزایش یافت و هم موارد بستری و مرگ و میرمان افزایش یافت.

حریرچی افزود: همچنین مرگ‌هایمان در برخی استان‌ها اثر تجمعی بستری است که معمولا بیمارانی که بیماری منجر به فوت‌شان می‌شود، مدت بیشتری تا چند هفته و یک ماه بستری بودند. امیدواریم با تدابیری که انجام می‌شود بتوانیم موضوع را از سرچشمه ببنیدیم. یعنی تا زمانیکه ویروس در سطح جامعه است، ‌ بیماریابی انجام ‌شود، اما افرادی که بیماری زمینه‌ای یا سن بالا دارند، خصوصا چاقی، برخی بیماری‌های قلبی و عروقی و برخی سرطان‌ها را دارند، ‌ خیلی مراقب باشند. زیرا اگر ویروس به این افراد برسد، مرگ و میر بالایی را می‌دهد.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: وزارت بهداشت در قسمتی از وظایفش در ابتدای زنجیره قرار دارد، اما قسمت عمده فعالیت‌هایش در انتهای زنجیره است که مبتلایان را نجات دهد. قسمت موثر مقابله با ویروس راهش با درمان و بیمارستان و گسترش آی‌سی‌یو نیست، بلکه راه اصلی آن رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و بهداشت فردی است که تعداد کمتری مبتلا شوند. اگر تعدادی مبتلا شوند، ‌قاعدتا افرد در معرض خطر و دارای بیماری‌های زمینه‌ای، بیماری در تعدادی از این افرد به شرایط بد بیماری و مرگ و میر منجر می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
لهراسب
۱۶:۵۷ ۰۸ تير ۱۳۹۹
اینم از نحوه مدیریت بحران در ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۸ تير ۱۳۹۹
من ماسک نمیزنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
دم از مهار کرونا میزنین در عمل بلد نیستین کاری بکنین کل دنیا داره کشورش را پاک سازی میکنه شما با این وضعیت قرمز کشور همه چی را عادی جلوه میدین ننگ بر مسئولین بی تدبیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
حقوق بازنشستگان فرهنگی کمتر از درد کرونا نی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
استخر و سینما و مجالس عروسی را باز کردین.حالا هم میخوایین مدارس را باز کنید.حالا برامون تبلیغ ماسک زدن میکنید!! متاسفم براتون که فقط با جان مردم بازی میکنید
Germany
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
لعنت به این مدیریت که با جون مردم بازی می کنند فکری بحال مدارس کنید که غیرحضوری کلاسها راتشکیل بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
مانفهمیدیم بیماری زمینه ای چیه میشه توضیح بدین ما که دکتر نیستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۰۸ تير ۱۳۹۹
بیماریهای قلبی- عروقی- دیابت- آسم و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خیلی جاها که مسخره میکردین آمارشون رو با اجباری کردن ماسک و جلوگیری از سفرهای غیر ضروری و ...امارشون رو کم کردن شما دونه دونه همشون رو دارید پشت سر میزارید ماسک جلوگیری از سفرهای غیر ضرور و تجمع در کنار رودخانه ها و جاهای خوش آبو هوا که به معیشت ربطی نداره شماها باید جواب اهمال کاریتون رو باید بدین تالارهارو باز میکنید بعد به مردم هشدار میدید نرید اینجاها کانون کروناست؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۸:۲۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
تنها ماده بی خطر برای از بین بردن ویروس ،سرکه سیب است.بخور سرکه سیب ریه ها رو ضدعفونی می‌کنه بدون هیچ خطری.
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۷:۴۰ ۰۷ تير ۱۳۹۹
من ماسک میزنم اما شما هم درست رسیدگی کنین هر کی عروسی میگیره جریمه کنین هر کی مراسم عزا میگیره جریمه کنین که دارن هم با جون خودشون وهم دیگران بازی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
عزیز جون کی این تالارها رو بازگشایی کرده کی مجوز مسافرتهای غیر ضرور رو داده کی اجازه داده مردم گله ای کنار رودخانه ها و تو پارکها و جاهای خوش اب و هوا بدون رعایت بهداشت بشینن و دیگر اقشار جامعه رو بخطر بنداازن کی ماسک رو اجباری نمیکنه با جریمه های سنگین برای اشخاص خاطی؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۸ تير ۱۳۹۹
شما کدوم شهرین که میگین تالارها بازه ؟؟
تو شهر ما که از همون اول بستن الان هم علاوه بر تالارها هیچ کس حق برگزاری مراسم تو خونه هاشون رو هم ندارن البته تازه تصویب شده این مورد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
یکی یکی باز شدن تالار ها و مجالس و سینماها رو باور کنیم یا پویش همگانی ماسک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
اوایل کرونا که ماسک کم بود هزارتا مقاله و کوفت و زهرمار میذاشتید که ماسک تاثیری نداره بعد حالا پویش همگانی میذارید و معتقید 85 درصد تاثیر مثبت داره؟؟
خیلی خوبید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۲ ۰۷ تير ۱۳۹۹
امان از بازی سیاست.جون مردم براشون ارزشی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
واقعا این همیشه سوال منه.دکتر مردانی تو تلویزیون به مجری میگه شما با روسری جلو دهنتون هم بگیرید خوبه!معلوم نیست کدوم درسته .البته ماسک خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ممدم ممد
۱۰:۲۲ ۰۸ تير ۱۳۹۹
مقصر این امر چین بود که اطلاعات غلط میداد اوایل اما بعدا که تحقیقات کشورهای اروپایی صورت گرفت مشخص شد بیشترین روش انتقال از طریق قطرات ریز تنفسیه بنابراین بهترین گزینه قطع زنجیره انتقال ماسکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خوب همه چیز بلدین اما نمیتونین مهارش کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
شما زحمت بکشین تالار عزا عروسی رو‌ببند قیمت ها که خدا رو شکر داره نجومی میره بالا ربطش هم به کرونا ندین نمونش همین مرغ که دیگه با قیمت لبست تومن اذا لاکچری شد
بعد اونوقت نمیتونی مدارس تعطیل کنی چرا
چون میگی مهم نیست بر اساس فرضیه اب هم که میگی اقا بچه ها ناقل هیتن توبهترینحالتش خودشون‌نگیرن پدر مادر بوه بگیرن خدایی نکرده سرپرسته یا مادر خانواده در اثر این لیماری فوت کنه مه امار مرگتون نشون میده پس چه اصراری دارین به بازگشتیی ی جا کارتون میلنگه
Germany
ناشناس
۲۳:۱۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
اجازه نمیدیم با جون بچه ها بازی کنید بچه ها رو به مدارس نمیفرستیم فضای اموزشی به صورت غیرحضوری برگزار کنید
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۳:۳۸ ۰۸ تير ۱۳۹۹
واقعا درسته منم با این اوضاع حاضر نیستم بچه ام رو بفرستم مدرسه
Iran (Islamic Republic of)
در شهر من وضعیت قرمز است
۱۵:۵۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
پویش #من_کنکور_نمیدهم
را عملی کنیم
دوستان تویتری هستید که ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
۴ ماه مدرسه تعطیل شد میخوایین کنکور ندین.این حرف تنبل هاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۸ تير ۱۳۹۹
نگران نباش میری کنکور میدی...
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۱۶ ۰۸ تير ۱۳۹۹
من سهمیه دارم و مشتاق کنکور
تو هم برو درس بخون به من برسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
مگه کار مملکت با هشتگ پیش میره جمع کن این لوس بازیارو چارتا کار اصولی انجام بده در همه جا رو باز کردی نه نظارتی نه برخوردی نه هیچی. تا کی میخاین اینجوری ادامه بدین ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۰۷ تير ۱۳۹۹
دولت ول کرده رسما آخه این چه وضعیه نمیشه که دولت همه اش رو بندازه رو دوش مردم خودشم هیچی
United States of America
ناشناس
۱۴:۵۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
شاید فقط ده درصد مردم ماسک میزنن.
دیروز تو انقلاب و جمهوری بودم از هر صد نفر فقط یه نفر ماسک داشت
Netherlands
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
همان روزی که روحانی گفت ما در ایران چیزی به نام قرنطینه نداریم و حدس میزدم به همچین روزی بیافته کشور.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
دوستانم می گن بریم بازار حال و هوایی عوض کنیم
می گم نروید کرونا خطرناکه
اصلاً گوش نمی دهند
خواهشاً سخت گیری ها رو بیشتر کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خواهش میکنم بااین شرایط کنکور رو برگزار نکنید مانمیتونم باماسک و دستکش جواب بدیم استرس کنکور از یه طرف واسترس کرونا هم ک دیگ بدتر از اون
Germany
ناشناس
۲۳:۱۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
عزیزم شماها حق دارید ولی مدیریت ندارد اگه داشت سلامتی شماها براشون مهم بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خواهش میکنم بااین شرایط کنکور رو برگزار نکنید مانمیتونم باماسک و دستکش جواب بدیم استرس کنکور از یه طرف واسترس کرونا هم ک دیگ بدتر از اون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۷ تير ۱۳۹۹
وقتی که به دانش آموزان هم رحم نمی کنید و امتحانات نهایی در تمام کشور برگزار میشه دیگه توقع نداشته باشید آمار پایین باشه
برگزاری امتحانات باعث شد خیلی از دانش آموزها بیماری رو با خانواده انتقال بدن خصوصا در مناطق قرمز
نمیدونم کی مسئولین میخوان به سلامتی مردم اهمیت بدن و با جون مردم بازی نکنن
Iran (Islamic Republic of)
تیز
۱۴:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
لطفا ماسک رایگان یا باقیمت پائین در دسترس مردم قرار بدید تا همه ترغیب بشن برا حفظ سلامتیشون از ماسک استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۳:۳۹ ۰۸ تير ۱۳۹۹
دقیقا باید ماسک رایگان باشه نه دونه ای ۱۵ هزار تومن
Iran (Islamic Republic of)
تیز
۱۴:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
لطفا ماسک رایگان یا باقیمت پائین در دسترس مردم قرار بدید تا همه ترغیب بشن برا حفظ سلامتیشون از ماسک استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
تیز
۱۴:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
لطفا ماسک رایگان یا باقیمت پائین در دسترس مردم قرار بدید تا همه ترغیب بشن برا حفظ سلامتیشون از ماسک استفاده کنن
Iran (Islamic Republic of)
بهمن
۱۴:۱۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
هنوزم اعتقاد به قرنطینه نداری . اگر مثل آدم تهران و قم را بسته بودین الان گندش درنمیومد
به هر خانواده ماهی سه ملیون بدن کسی بیرون نمیره تا شش ماه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۰۷ تير ۱۳۹۹
عجب، سه میلیون؟؟!! پیکان به محال زدی! این آقایون در 45500 تومن یارانه هم موندن شما توقع ماهی 3 میلیون رو داری؟ ا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
پولو میگیرن میرن شمال کنار دریا.دلت خوشه
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۳:۴۰ ۰۸ تير ۱۳۹۹
با این اوضاع سه میلیون هم بجایی نمیرسه
United States of America
ناشناس
۱۴:۱۰ ۰۷ تير ۱۳۹۹
"انتظار ما از همگان این است که با هر دیدگاه و نظری در این کار بزرگ همکاری و همراهی داشته باشند. "يعنى چى سلامتى كه ديگر حزب وجناح نداره ان قدر شور شده كه كادر درمانى نازنين به التماس افتادند وازهمه درخواست كمك مى كنند خوب رعايت كنيد چرا اين قدر سخته ؟
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۳:۴۰ ۰۸ تير ۱۳۹۹
کادر درمان واقعا خسته شدن خدا به دادشون برسه
United States of America
مهدی
۱۴:۰۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خدایی با این وضعیت میخواین کنکور رو برگزار کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
کنکور با فاصله اجتماعی ممکن هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۰۷ تير ۱۳۹۹
دوست عزیزی که پاسخ دادی، در صورتی قابل برگزاری است که امار کشته روزی 130نفر نباشه چطور بدون هیچ زیر ساختی میخان از 2میلیون نفر تو این وضعیت وبدون زیر ساخت امتحان گرفت وفاجعه ای رخنده الان سه هفتس که داریم امتحان حضوری میدیم بدون هیچ پروتکلی وچند نفر از دانش اموزان کرونا گرفتن وبستری هستن وگرفتن کنکور در این وضعیت بدترین تصمیم است
Germany
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
کاش همه اعتراض کنند این بچه ها زحمت کشیدند بی خیال کنکور بشید سلامتی بچه ها مهم تره
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۴:۰۰ ۰۷ تير ۱۳۹۹
علی برکت اله. باهمین فرمون برید جلو اصلا هم براش کاری نکنید بلاخره مرگ حقه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
فعلاً که این فرمون مستقیم به قبرستانه
United States of America
ناشناس
۱۳:۵۲ ۰۷ تير ۱۳۹۹
با وجود این موارد چرا میخوان مدارس رو باز کنن.آخه بچه های ما که دبستانی هستن چطور میتونن از خودشون مراقبت کنن.حتما باید فاجعه ای اتفاق بیفته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
من متوجه نمی شم چرا هر جا تو فضای مجازی یک سری می زنم نوشته مدارس رو باز نکنید مگه تا بازگشایی مدارس دو ماه باقی نمونده . بابا این همه جا که الآن بازه و کسی هم کاری به کارش نداره ، چرا به اون جا ها کسی گیر نمی ده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۰۷ تير ۱۳۹۹
من بچمو مدرسه نمیفرستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
من که بچمو نمیفرستم .مگه ما این همه درس خوندیم چی شد
Germany
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
منم بچه هام رو به مدرسه نمی فرستم فکری به حال آموزش غیرحضوری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۸ تير ۱۳۹۹
متوجه شو چون از الان گفتن مدارس حضوری متوجه شدی
Sweden
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
آقای وزیر خبر خوش شما در مورد واکسن کرونا چی شد!!! ؟؟؟مث تمام حرفها‌ی دولت به سرانجام نرسید!!؟؟ ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
خودش ماسک نزده که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
از تجمعات غیر ضروری جلوگیری کنید دانشگاه مدرسه آموزشگاه سالن ورزشی نماز جمعه سالن های پذیرایی رو تا ریشه کنی بیماری تعطیل کنید تاحد امکان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
ماسک زدن ۳۵ در صد در نگرفتن کرونا موثره نه کامل اما اگه‌ مدارسو بازکنید با اون سرویس مدارس و اتوبوس و مترو و ترافیک یه نسل کشی رخ میده ( نه به مدارس حضوری /آموزش مجازی )
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
اگر مدارس باز بشه بچمو مدرسه نمیفرستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
می تونید تالارها رو ببندید یکی از علل افزایش کرونا تالارها و مراسم ختم هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۷ تير ۱۳۹۹
انگار بدون عروسی برن سر زندگیشون دنیا به آخر میرسه
Iran (Islamic Republic of)
داود
۱۳:۲۳ ۰۷ تير ۱۳۹۹
سلام .
پرسنل محترم اصناف هم مانند مردم ملزم به استفاده از ماسک ورعایت بهداشت هستند.چرا پیگیری نمیکنید. نظارت یا نیست یا شله
میترسید به کسبه بربخوره.میترسید اقتصاد بخوابه
.مامورین بهدااشت اینروزها کارشان جدی تر باید باشد.
اینجوری بابحران مواجه میشویم.حالا صبر کنید پاییز ببینید چی میشه
شوخی نیست.
با تشکر از مردم واصنافی که رعایت میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۷ تير ۱۳۹۹
بیاین شمال کرونا سوقات ببرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
سوغات یا سوهان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۰۷ تير ۱۳۹۹
کسی دیگر به ستاد کرونا توجه نمی کند علتش هم بی توجهی ستاد کرونا به سلامتی مردمه در ضمن به جای پویش ها ماسک رایگان به مردم مخصوصا کارمندان و کارگران بدهید ، یک قدم شما جلو بیایید مردم هم صد قدم جلو میآیند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۷ تير ۱۳۹۹
اگر مسئولین هم براشون مهم نباشه ما باید برای سلامتی مون تلاش کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۷ تير ۱۳۹۹
پویش من حضوری مدرسه نمیروم بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۷ تير ۱۳۹۹
تو دانش آموز هم از خدایت هست
Germany
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۷ تير ۱۳۹۹
کاملا موافقم
آخرین اخبار