باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر گفت: «داروها در بخش سرپایی توسط بیمه پوشش داده می شود. برخی از داروهای بیماران خاص به صورت کامل پوشش داده می شود. باید منابع لازم توسط سازمان برنامه و بودجه به بیمه سلامت اختصاص داده شود تا افزایش هزینههای دارویی تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرد.اکنون ۱۷ میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند.»
محمدمهدی ناصحی گفت: «ماهیانه ۶۵۰۰ همت به موسسات طرف قرارداد بیمه سلامت پرداخت می شود و هزینه ها حدود ۲ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. افزایش ها از خرداد امسال احساس شده است. پیش بینی ها نشان می دهد که تا پایان امسال دچار ۲۰ همت کمبود منابع خواهیم شد. در سال آینده منابع بیمه حدود ۴۳ درصد به جز سیاست های ارزی افزایش خواهد داشت.»
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: «هزینه های بیمه ای پیوند کافی نبوده و باید مورد بازنگری قرار بگیرد تا انگیزه های کافی برای افراد فعال در این حوزه باشد. هزار و ۵۰ میلیارد تومان بابت مطالبات داروخانه های خصوصی پرداخت شده است. بیمه سلامت ۴۵ میلیون نفر را از اقشار مختلف مردم تحت پوشش دارد که از این تعداد بیش از ۲۰ میلیون نفر عضو صندوق روستاییان و عشایر هستند. حدود ۱۲ میلیون نفر در پنج دهک جامعه در دولت مردمی رایگان بیمه شدند و از خدمات بستری و سرپایی استفاده میکنند.»
محمدمهدی ناصحی تصریح کرد: «بیمه سلامت خدمات دارویی و درمان را پوشش می دهد. امیدواریم در سال های آینده با افق بهتری در حوزه تامین منابع مالی روبه رو شویم تا در کنار فراگیر شدن بیمه برای آحاد مردم، پوشش بهتری داشته باشیم.»
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: «یکپارچه کردن بیمه سلامت و تامین اجتماعی و تامین و تجمیع منابع مالی از مهمترین اهداف است. از محل صندوق ۷۰ درصد هزینه های داروی بیماران اس ام ای تامین شده است و حدود ۸۰۰ بیمار مبتلا به این بیماری شناسایی و در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده اند. بیمه ها در حمایت داروها نقص دارند ولی سازمان بیمه سلامت با وجود مشکلاتی در نرخ ارز، توانسته مطالبات داروخانه های خصوصی که هزار و ۵۰ میلیارد تومان بوده را تا آبان پرداخت کند و پرداخت مابهالتفاوت ارز دارو و شیرخشک به عهده سازمان هدفمندی یارانه است که باید آن ها بپردازند. مطالبات پزشکان مطب دار نیز دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که به زودی پرداخت می شود. اکنون ۹۰ درصد تعرفه بخش دولتی و ۷۰ درصد از تعرفه بخش خصوصی مراکز درمان ناباروری توسط بیمه سلامت تحت پوشش قرار می گیرد.»