حسین عابدینی مدیر مسئول انتشارات سفیراردهال در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص حرکت صنعت نشر کشورمان به سمت انتشار کتابهای ایبوک گفت: اقتصاد نشر یک بخش مهمی از کار نشر است. به دلیل اتفاقات رخ داده، شرایط انتشار کتاب کاغذی وجود ندارد به همین دلیل برای حرکت صنعت نشر به سمت انتشار کتابهای ایبوک باید دید درآمد ناشران از طریق فروش کتابهای ایبوک تامین میشود یا نه.
او افزود: سود کتابهای ایبوک از کتابهای کاغذی کمتر است؛ قیمت تمام شده کتاب بالاست و درصد سود ناشی از تولید کتابهای کاغذی در حدی است که بتواند گوشهای از اقتصاد نشر را تامین کند از سوی دیگر انتشار کتابهای ایبوک درآمد چندانی برای ناشر ندارد و تغییر خاصی در نتیجه انتشار کتابهای ایبوک در صنعت نشر به وجود نمیآید.
مدیر مسئول انتشارات سفیراردهال ادامه داد: ظرفیت صنعت نشر در حدی نیست که بتوان کتابهای ایبوک را منتشر کرد برای انتشار این کتابها، زیرساختهایی از جمله اینترنت برای مطالعه کتاب ایبوک، امنیت کتابی که در بستر اینترنت قرار میگیرد، نیاز داریم در نتیجه از انتشار کتابهای ایبوک چیزی دست مولف را نمیگیرد و ناشر هم درآمدی ندارد مطمئنا اولین گامی که میتوان برای بهبود وضعیت ناشران برداشت این است که دولت از ناشران فعال در صنعت نشر حمایت کند البته این شرایط دائمی نیست و موقتی است.
او بیان کرد: به غیر از انتشار کتابهای ایبوک میتوان فروش اینترنتی کتاب را تقویت کرد به گونهای که هر ناشر یک سایت برای فروش کتاب هایش داشته باشد و بتواند از این طریق کتاب هایش را بفروشد. دولت همه چیز را بر عهده ناشر نگذارد؛ میزان خرید نهاد کتابخانههای عمومی در حد صفر است و در عمل از یک عده ناشر نیمه دولتی کتاب میخرد که کتاب هایشان را در حوزه دفاع مقدس منتشر میکنند، اما از ناشران عمومی کتاب نمیخرد. بهتر است کتابخانههای کشور را در شرایط کنونی تجهیز کنند و برای این کار کتابهای تازه منتشر شده ناشران را خریداری کنند.
عابدینی گفت: ۵ درصد درآمد شهرداری برای تجهیز کتابخانههای عمومی اختصاص داده میشود و حداقل کاری که دولت برای حمایت از ناشران میتواندانجام بدهد خرید کتاب از ناشران برای تجهیز کتابخانههای کشور است تا ناشران بتوانند تعدادی از کتابهایی را که برای عرضه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آماده کرده بودند، بفروشند.
انتهای پیام/