محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فواید شربت گل سرخ یا گل محمدی گفت: گل سرخ یا گل محمدی در بسیاری از مناطق ایران خصوصا مناطق حاشیه کویر میروید و دارای طبع سرد و خشک بوده و همچنین حاوی خواص دارویی فراوانی است.
او افزود: گل محمدی به صورتهای مختلف فرآوری شده و گلاب از فرآورده های آن است که به صورت خوراکی، بوئیدن و جهت شستشوی مورد استفاده قرار میگیرد.
این متخصص طب سنتی با اشاره به فواید استفاده از اسانس گل محمدی اظهار کرد: افشره و اسانس گل سرخ یا محمدی در صنعت عطر سازی کاربرد داشته و روغن آن نیز به طور موضعی وخ راکی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: گُلی که باعث از بین رفتن چروکهای پوستتان میشود
حاجی حیدری درباره فواید درمانی گل محمدی گفت: گل محمدی تقویت کننده کبد معده و مغز یعنی اعضای اصلی بدن است و باعث ایجاد نشاط و شادی میشود به خصوص اگر به صورت بوییدن مورد استفاده قرار گیرد.
او افزود: از قدیم یکی از رسوم رایج در کشور ما استفاده از گلاب در مراسم سوگواری بوده چرا که استشمام این گل باعث آرامش می شود.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: خوردن گل محمدی و شربت آن برای یبوست، سردرد، افسردگی، افزایش توان بدن و برطرف کردن ضعف و خستگی مزمن بسیار مفید است.
حاجی حیدری ادامه داد: شربت گل محمدی خواص آرام بخش داشته و برای درمان بی خوابی نیز موثر است و برای افرادی که بدن و عرق آنها بوی نامطبوع دارد مصرف گل محمدی باعث خوش بویی می شود.
او اظهار کرد: شربت گل سرخ برای کاهش و تعدیل حرارت گرم مزاجان خصوصا صفراوی مزاجان بسیار مناسب و مفید است.
بیشتر بخوانید: غربالگری ۱۴ میلیون ایرانی در بسیج ملی مقابله با کرونا/ مردم نوروز خانه بمانند، ویروس را مهار خواهیم کرد
این متخصص طب سنتی گفت: برای کاهش درد و ورم ناشی از آرتروز مفاصل روغن گل محمدی را روزی دو تا سه بار به صورت موضعی استفاده کنید؛همچنین برای کاهش دردهای ناشی از بیماری زونا استفاده از روغن گل محمدی بسیار مفید است.
انتهای پیام/