به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای تهیه امگشت کافی است نکات زیر را با دقت بخوانید.
مواد لازم برای امگشت خوزستان:
برنج ۴ پیمانه
سبزی پلویی (شوید – گشنیز) به مقدار لازم
ادویه و زردچوبه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
کشمش ۱ پیمانه
پیاز درشت یک عدد
روغن دو قاشق غذاخوری
ماهی ۵۰۰ گرم
طرز تهیه امگشت خوزستان:
قبل از طرز پخت، باید این نکته را بگویم که خیلیها به خاطر مسایل بهداشتی از ماهی قباد تازه بجای نمک سود شده آن استفاده میکنند از تن ماهی هم میشود استفاده کرد به این صورت که ماهی قباد تازه را بعد از تمیز کردن و شستن پر از نمک میکنند و یک روز آن را در یخچال میگذارند و بعد از آن استفاده میکنند.
ابتدا برنج را بصورت چلویی میپزیم، ولی ۵ الی ۷ دقیقه قبل از آبکش کردن آن سبزی پلویی را به آب برنج میافزاییم و بعد آن را آبکش میکنیم.
ماهی نمک سود شده یا تازه را با مقداری آب و زردچوبه و (ادویه مخصوص ماهی) به مدت ده دقیقه میجوشانیم طوری که ماهی له نشود، ولی براحتی از استخوان جدا شود سپس آن را آبکش میکنیم و میگذاریم خنک شود سپس استخوانهای آن را بیرون میکشیم و گوشت آنرا خرد میکنیم و با پیاز فراوان و ادویه و کشمش تفت میدهیم و هنگام دم کردن برنج آن را وسط برنج میگذاریم یعنی برنج را داخل قابلمه گذاشتیم وسط آن را گود میکنیم و مخلوط ماهی و کشمش و پیاز را میگذاریم و آن را دم میکنیم.
دستور شماره دو امگشت:
ابتدا برنج را میخیسانند، ماهی آماده نمک پاشی میشود مقداری ادویه به آن افزوده و در آب گرم میجوشانند. بعد از پخت کامل، آب آنرا بطور کامل جدا میکنند، ماهی پخته شده را تکه تکه میکنند و سپس آن را درون یک ظرف مخصوص در روغن گرم سرخ میکنند و بعد از پخت مقداری پیاز و سیر را سرخ شده به آن اضافه میکنند و با سبزی مخصوص قلیه مخلوط و مجددا” با پیاز و کشمش و مقداری ادویه تفت میدهند. پس از آبگیری برنج و برگرداندن آن مواد آماده شده را به شکل لایه لایه درون آن قرار میدهند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/