اخترشناسان به‌تازگی با کهکشانی روح‌گونه برخورد کرد‌ند که در دل آسمان، بی‌صدا و بی‌نور پنهان شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - اخترشناسان احتمالاً به‌تازگی با کهکشانی روح‌گونه برخورد کرد‌اند که در دل آسمان، بی‌صدا و بی‌نور پنهان شده است. این کهکشان توده‌ای کوچک، بدون ستاره و پرسرعت از گاز است که تمام ویژگی‌های «کهکشان تاریک» را دارد. اگر این کشف تأیید شود، می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین معما‌های کیهان‌شناسی موسوم به «ماهواره‌های گمشده» پاسخی تازه دهد.

نتایج این پژوهش که امروز در ژورنال Science Advances منتشر شده، ابری فشرده از هیدروژن با نام «AC G۱۸۵.۰–۱۱.۵» را توصیف می‌کند که درون ابری بزرگ‌تر و سریع به نام «AC-I» قرار دارد. این ساختار عجیب با استفاده از تلسکوپ رادیویی غول‌پیکر «FAST» در چین و توسط تیمی بین‌المللی شناسایی شده است. درحالی‌که بیشتر ابر‌های پرسرعت صرفاً توده‌هایی بی‌ساختار از گازند، این ابر جدید تفاوتی آشکار دارد و می‌چرخد.

با استفاده از معادلات حرکت کهکشانی و ابزاری کیهانی به نام رابطه «تولی-فیشر»، پژوهشگران فاصله این ابر از زمین را حدود ۲۷۸ هزار سال نوری تخمین زده‌اند؛ یعنی ساختار تاریک در همسایگی کهکشان ما جای دارد. جرم این ابر هم چیزی بین ۳۰ تا ۵۰۰ میلیون جرم خورشیدی برآورد شده که زیاد نیست، اما به اندازه‌ای است که بتوان آن را کهکشان به حساب آورد.

 

منبع: کانال تلگرام علم و فناوری

برچسب ها: کهکشان ، نجوم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.