به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان به تازگی موفق به تولید لنزی شدهاند که میتواند بین دو فاصله مختلف تنظیم شود. در واقع کسی که از آنها استفاده میکند میتواند تنها با دوبار پلک زدن بین دوربین و نزدیکبین حالت مورد نظر خود را انتخاب کند.
این اختراع انسان را به آینده سایبورگ نزدیکتر میکند. تصور کنید، آیندهای که در آن مانند فیلمهای علمی تخیلی بسیاری از وسایل مورد نیاز روزمره ما با مدلهای بسیار پیشرفتهتر جایگزین میشوند؛ مثل همین لنز که تنها با دو بار پلک زدن بین حالتهای دوربین و نزدیکبین تغییر میکند و در واقع جایگزین عینک میشود.
بیشتر بخوانید: کشف ۶ مشکل امنیتی iOS 12.4 توسط کارمندان گوگل
تعریف این لنزها در مقالهای با عنوان "لنز نرم بیومیمتیک که توسط سیگنال الکتروکولوگرافی کنترل میشود" ذکر شده است. در این مقاله این لنز به عنوان رابط انسان و ماشین شناخته میشود که مکانیزم چشم انسانها و بیشتر پستانداران را تقلید میکند. این مقاله همچنین در مورد پتانسیل استفاده از این لنزها در پروتزهای بصری، عینکهای قابل تنظیم و رباتهای کنترل شونده از راه دور در آینده صحبت کرده است. این فناوری دارای پتانسیل بسیاری در علوم مختلف مانند بهداشت، گجتهای پوشیدنی و حتی واقعیت افزوده است.
با وجود عینکهای هوشمندی مانند Snap Inc، هدستهای واقعیت افزودهای مانند Magic Leap One و Epson Moverio (که زیرنویسها را در حین اجرای تئاتر از طریق یک جفت عینک نمایش میدهد)، کاملا واضح است که استفاده از فناوری واقعیت افزوده در حال افزایش است. این لنزها که به صورت خودکار و تنها با پلک زدن زوم میکنند ما را به یاد فیلمهای تخیلی میاندازند. البته نباید انتظار داشت آنها به زودی به بازار برسند زیرا باید مسیر زیادی را طی کنند تا این اتفاق بیفتد. در ضمن حتی اگر روزی هم در بازار عرضه شوند باید انتظار قیمتهای بالایی را داشته باشیم زیرا چنین فناوری حساسی ارزان به دست نمیآید. اما به طور کلی این اختراع را میتوان جهشی بزرگ در علم پزشکی و فناوری نوین دانست.
انتهای پیام/