به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چهل و ششمین نشست شب شاعر با موضوع پاسداشت عزیز الله سالاری شنبه شب در نخلستان اوج برگزار شد.
این نشست که با حضور اساتید و شاعران آیینی و انقلاب برگزار شد با استقبال علاقهمندان به پژوهشهای ادبی نیز روبرو شد و بسیاری از شاگردان سالاری نیز خودشان را به نشست رسانده بودند.
در ابتدای نشست رضا اسماعیلی از شاعران آیینی کشور با مهم قلمداد کردن نشستهای شب شاعر گفت: این نشست به پاسداشت استاد و پژوهشگری برگزار شده که در سالهای گذشته اقدامات زیادی در تحقیق و پژوهش در ادبیات فارسی کرده است.
وی با اشاره به حکیم بودن شعرا در گذشته اظهار کرد: شعر در گذشته از سوی فلاسفه، حکما و دانشمندان سروده میشد که این مسأله در حال حاضر کم شده است، ولی دکتر سالاری نمونه یک فیلسوف و دانشمندی است که شعر هم میگوید و همین موجب متفاوت بودن اشعار ایشان شده است.
اسماعیلی بیان کرد: سالاری از جمله افرادی است که دغدغه مقدس تئوریزه کردن ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را داشته است و توجه به این مسأله باعث شده امروز نسبت به سالهای گذشته در وضعیت بهتری باشیم.
رحمتی، مولف و مترجم کتب فلسفی در ادامه مراسم با اشاره به اینکه تخصصی درباره شعر ندارد صحبت خود را به خاطرهای از سالاری اختصاص داد و گفت: من در دوران دانشگاهی با دکتر سالاری هم اتاق بودم و اولین کسی که لذت فهم فلسفه را به من چشاند ایشان بود و این همنشینی تأثیر زیادی روی من گذاشته است.
استاد محدثی خراسانی از شاعران نام آشنای کشور، نفر بعدی بود که درباره عزیزالله سالاری گفت: اوایل سال ۸۱ در شورای شعر صدا و سیما به واسطه استاد معلم دامغانی با سالاری آشنا شدم. حضور ایشان در جلسات شورای شعر صدا و سیما تأثیر زیادی بر روی تصمیمات ما گذاشت که نتایج آن در خروجیهای شورا در آن سالها به وضوح روشن است.
وی در ادامه با اشاره به تکلیف محوری سالاری اظهار داشت: ایشان در زمانی که نیاز بوده مداحی کرده، در زمانی که کشور مورد تجاوز قرار میگیرد به عنوان رزمنده به دفاع از کشور بر میخیزد، در زمانی که برای سیاست کشور نگران میشود، کاندیدای مجلس میشود و من همه این اقدامات را در راستای تکلیف محوری وی ارزیابی میکنم.
فقیهی زاده چهارمین سخنران با اشاره به تجربه ۳۰ ساله آشنایی خود با سالاری گفت: وی برخاسته از متن مردم است و سختیهای زیادی را در راه تحصیل و رسیدن به جایگاه فعلی کشیده است. سالاری همچنین مرد قلم و اقدام است و همیشه تصویر ذهنی که از او دارم در کنار تصویر قلم است.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای دیگر سالاری هدفمندی حب و بغض است که باعث شده دوستان و دشمنانی داشته باشد که همه آنها نشان دهنده ثابت قدم بودن او در مسیری است که به آن اعتقاد دارد. وی هم درد دین دارد و هم درک دین که مسیر او را به سمت تعالی مکتب و اسلام کشانده است.
پورکاظم سخنرانی بعدی این مراسم بود که به نقش مهم همسر عزیزالله سالاری در پیشرفت و موفقیتهای وی اشاره کرد و اظهار داشت: اگر همسر ایشان فضا را برای فعالیتهای سالاری مهیا نمیکرد، قطعا ایشان به این جایگاه نمیرسید.
حسین اسرافیلی آخرین فردی بود که از سالاری گفت. وی در سخنانی کوتاه به تواناییهای برجسته این شاعر اشاره و اظهار کرد: سالاری از جمله افرادی است که تعهد و تخصص را در کنار هم شکل داده است و توانسته الگوی موفقی از این مسأله باشد.
در پایان این مراسم، جوکار از دانشجویان سالاری متن خیر الله محمودیان از شاعران برجسته جنوب کشور در خصوص سالاری را قرائت کرد.
انتهای پیام/