به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای خیلی از مردم دنیا همبرگر یکی از دلچسبترین غذاهای آماده و فست فودی به حساب میاد. ترکیب یک لایه گوشتی ضخیم همراه با پنیر و سس میتونه اشتهای هر فردی رو تحریک کنه. با همه این تفاسیر خیلی بهتره که ما بتونیم این غذاها رو توی خونه و با مواد اولیهای که از تهیه شون مطمئن هستیم اون رو تهیه کنیم.
بیشتربخوانید: طرز تهیه سوپ پتاژ برنج دلچسب و خوشمزه
ماشروم برگر
برگرهای خانگی؛ با مد پیش بروید
مواد لازم:
پنیر موزارلا: ۱ ورقه
پنیر چدار: ۱ ورقه
قارچ بزرگ، بدون ساقه: ۲ عدد
تخم مرغ همزده: ۱ عدد
آرد: نصف پیمانه
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
مواد لازم برای سس:
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
کچاپ: ۱ قاشق غذاخوری
سس فلفلی: ۱ قاشق چایخوری
سس تند: یک چهارم قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
سیر: ۱ حبه
مواد لازم برای تزئین:
کاهو
گوجه فرنگی حلقهای
پیاز حلقهای
خیارشور
نان همبرگر
طرز تهیه ماشروم برگر:
۱. درون یک بشقاب مسطح، دو لایه دستمال کاغذی حولهای بگذارید و قارچها را روی آنها قرار دهید. سپس روی قارچها دو لایه دیگر دستمال گذاشته و در آخر یک بشقاب دیگر بگذارید.
۲. دریک کاسه کوچک، سسهای مایونز، کچاپ، تند، فلفلی، نمک و سیر را با یکدیگر مخلوط کنید
۳. پنیر چدار را روی پنیر موزارلا بگذارید، آنها را تا کنید و سپس در قسمت درونی قارچ قرار دهید.
۴. قارچ دوم را روی آن گذاشته و سپس یا لایه سلفون روی آن بکشید. پلاستیک را دور قارچها به طور کامل بپوشانید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه درون یخچال بگذارید
۵. دراین فاصله، تخم مرغ، آرد و پودر سوخاری را در سه پیاله مجزا بریزید.
۶. درون یک قابلمه کوچک، روغن گیاهی را داغ کنید. سلفون را باز کرده و ماشروم برگر را ابتدا در آرد، بعد در تخم مرغ و در آخر در پودر سوخاری بغلتانید.
۷. برگر قارچ را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا سطح آن کاملا طلایی شود
۸. سسی که قبلا آماده کرده اید را روی سطح داخلی نانها بمالید و به ترتیب کاهو، ماشروم برگر، پیاز، گوجه فرنگی، خیارشور و دوباره نان بگذارید.
چیمی چوری برگر
برگرهای خانگی؛ با مد پیش بروید
مواد لازم:
پیاز قرمز متوسط: ۲ عدد
جعفری تازه: ۱ دستهی بزرگ
گشنیز تازه: ۱ دسته بزرگ
گوشت گاو چرخ کرده: ۱ کیلوگرم
برگه فلفل قرمز خشک شده: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
تخم مرغ: ۱ عدد
گوجه رسیده: ۴ عدد
سیر: ۲ حبه
سرکه سرخ: ۲ قاشق سوپخوری
شکر دانه ریز: ۱ قاشق چایخوری
پونه کوهی خشک: ۱ قاشق چایخوری
سس مایونز: به میزان لازم
روغن زیتون ۱ قاشق سوپخوری
چند قطره تاباسکو: (اختیاری)
نان همبرگر: جهت سرو
کاهو یا هر سبزی دلخواه برای داخل ساندویچ
نمک دریا و فلفل سیاه تازه ساییده شده
طرز تهیه چیمی چوری برگر:
۱. یکی از پیازها و نیمی از جعفری و نیمی از گشنیز را کاملا خرد کنید. آنها را همراه با گوشت چرخ کرده، ۱ قاشق چایخوری برگههای فلفل، تخم مرغ و مقدار کافی نمک و فلفل را در کاسهی بزرگی بریزید.
۲. گوشت را با این مواد با دست ورز دهید تا زمانی که همه چیز با هم ترکیب شود. مواد را به شکل ۸ کتلت گرد در آورید و مطمئن شوید که آنها یکنواخت و مسطح هستند. سپس آنها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. برگرها را میتوانید از یک روز قبل آماده کنید.
۳. اکنون سس چیمی چوری را را تهیه کنیم. گوجهها را نصف کرده و سپس توسط قاشق دانههای آن را درآورده و دور بریزید. گوشت آن را کاملا خرد کنید. سیر را له کرده و بقیه پیاز و سبزیجات را ریز خرد کنید. اگر ساقهی سبزیجات نرم است آن را دور نریزید و استفاده کنید.
۴. گوجه فرنگیها را با سیر، پیاز و سبزیجات مخلوط کنید. بقیه برگههای فلفل قرمز، سرکه، شکر، اورگانو، روغن و تاباسکو را نیز مخلوط کنید. آن را با نمک و فلفل مزه دار کنید. با اینکه سالسا حاوی مقدار زیادی سبزیهای تازه است، ماندگاری خوبی دارد و میتوان آن را یک ساعت جلوتر تهیه کرد. آن را در یخچال بگذارید.
۵. قبل از پخت، ابتدا ذغال را بررسی کنید تا گر گرفته باشد و یا دمای گریل به ۲۰۰ درجه سانتیگراد رسیده باشد. هر طرف برگرها را ۲ دقیقه یا اگر میخواهید کاملا پخته شوند ۳ تا ۴ دقیقه بپزید. نان همبرگر را به دو نیم کنید. به اندازه دلخواه مایونز و کاهو در نیمهی پایینی بریزید و برگر را به اضافهی سالسای چیمی چوری جهت سرو روی آن اضافه کنید.
۶. حسن تهیه برگرها توسط خودتان این است که میتوانید بخش کوچکی از آن را بپزید و مزهی آن را امتحان کنید. کمی نمک روی آن ریخته و ماهیتابه را حرارت داده و چند دقیقه آن را سرخ کنید. بچشید و در صورت نیاز آن را بیشتر مزه دار کنید. من پی بردم که برگرها مقدار زیادی نمک و فلفل میخواهند.
چیز برگر
برگرهای خانگی؛ با مد پیش بروید
مواد لازم:
گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله ۵۰۰ گرم
پیاز رنده شده آب گرفته ۱ عدد متوسط
روغن زیتون یا کانولا ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا، پودر تخم گشنیز
پنیر ورقهای گودا یا چدار به مقدار لازم
نان همبرگر کوچک به تعداد مورد نیاز
برگ کاهو به مقدار لازم
گوجه فرنگی حلقهای شده به میزان لازم
خیار شور به میزان لازم
طرز تهیه چیزبرگر:
۱. برای شروع گوشت رو درون یک کاسه مناسب میریزیم. در تهیه همبرگر معمولاً از گوشت گوساله استفاده میشه به این دلیل که چربی کمتری داره و زمان پخت کمتر آب میشه. ولی من برای لذیذ شدن از ترکیب گوشت گوساله و گوسفند استفاده کردم. بنایراین شما با توجه به ذائقتون میتونین از گوشت مورد نظراستفاده کنین. پیاز رو رنده میکنیم و آب اضافی اون رو میگیریم و به گوشت اضافه میکنیم.
۲. حالا دو قاشق روغنی رو که داشتیم رو اضافه میکنیم. اضافه کردن روغن بافت گوشت رو لطیفتر میکنه و نمیذاره تا گوشت موقع سرخ شدن خشک بشه. مخصوصاض اگر از گوشت گوساله استفاده بشه.
۳. بعد نمک و ادویهها رو اضافه میکنیم. میزان و نوع ادویهها رو با توجه به ذائقه خودتون اضافه کنین. حتی میزان تند بودن رو.
۴. حالا همه مواد رو با دست کاملاً ورز بدید تا مزه همه مواد به خورد هم بره. هرچی بیشتر گوشت رو ورز بدین میزان چسبندگیش به دست کمنر خواهد شد. وقتی مواد رو خوب با هم مخلوط کردیم روی ظرف رو با یک محافظ غذا میپوشونیم و برای ۴۵ تا ۶۰ دقیقه داخل یخچال قرار میدیم تا گوشت مزه دار بشه.
۵. بعد از زمان داده شده، مقداری روغن رو در تابه میریزیم و بعد از اینکه حرارت روغن بالا رفت، به اندازه یک پرتقال از مواد جدا میکنیم و با دست اون رو به شکل یک دایره فرم میدیم. اگر احساس کردین گوشت هنوز چسبناکه، دستتوت رو با مقداری آب ولرم مرطوب کنین و بعد به اون شکل بدین.
۶. شعله رو ملایم میکنیم تا همبرگرها سریع سرخ نشن و کاملاً مغز پخت بشن. وقتی یک طرف همبرگر سرخ شد برش میگردونیم تا طرف دیگه هم به همین ترتیب سرخ بشه. موقع سرخ کردن ممکنه به دلیل وجود چربی، مقداری از این چربی آب بشه و گوشت آب بندازه، این مقدار آب هنگام فرآیند پخت و سرخ شدن مجدداً جذب خواهد شد. ۷-۸ دقیقه قبل از اینکه پخت همبرگر به اتمام برسه، پنیرهای ورقهای رو روی همبرگرها قرار میدیم تا پنیرها روی گوشت آب بشن.
۷. وقتی پنیرها حالت چسبندگی به گوشت رو پیدا کردند، چیزبرگرهامون آماده هستند. حالا برای سرو کردن نانها رو به دو نیم تقسیم کرده و با مقداری سس کچاپ اونها رو آغشته میکنیم و بعد یک لایه کاهو و خیار شورمیگذاریم و سپس روی اون میچینیم. بعد چیزبرگر رو قرار میدیم و لایه آخر رو گوجه فرنگی قرار میدیم. تکه دوم نان رو روی لایهها قرار میدیم و با یک خلال مخصوص همبرگر اونها رو به هم فیکس و سرو میکنیم.
چیکن برگر
برگرهای خانگی؛ با مد پیش بروید
مواد لازم:
سینه مرغ: ۶ عدد
پنیر پارمسان: نصف پیمانه
آرد سوخاری: ۱ و نیم پیمانه
آرد ساده (همه منظوره): ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن، برای سرخ کردن
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ریز خرد شده: ۱ عدد
سیر خرد شده: ۲ حبه
سس گوجه فرنگی: ۲ پیمانه
شکر: نیم قاشق چایخوری
نمک: نیم قاشق چایخوری
سس تند: ۱ پیمانه
کره: نصف پیمانه
نان ساندویچ کوچک: ۱۲ عدد
پنیر موزارلا رنده شده: ۲ پیمانه
تره ریز خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه چیکن برگر:
۱. پنیر پارمسان را با آرد سوخاری مخلوط میکنیم.
۲. هر سینه مرغ را به ترتیب به آرد، تخم مرغ و مخلوط آرد سوخاری و پارمسان آغشته میکنیم. سپس آن را سرخ میکنیم تا هر ۲ طرف آن طلایی رنگ شود.
۳. پیاز را حدود ۱۰ دقیقه در روغن سرخ میکنیم. سیر اضافه کرده و سرخ میکنیم تا بوی آن در بیاید.
۴. سس گوجه فرنگی را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم و نمک و شکر را میریزیم. روی شعله کم به مدت ۱۰ دقیقه میپزیم.
۵. سس تند و کره را اضافه کرده و هم میزنیم. سپس از روی حرارت بر میداریم.
۶. نانها را تُست میکنیم و روی یک سینی پخت قرار میدهیم.
۷. تکههای مرغ را روی آن قرار میدهیم. مخلوط سس آماده شده را روی آنها میریزیم.
۸. پنیر موزارلا را رو آنها میریزیم سپس مجدد نان را با مواد داخل ماهیتابه یا فر میگذاریم تا زمانی که پنیرها ذوب شوند.
۹. تره میریزیم و نان ساندویچ روی آنها میگذاریم. غذای شما آماده سرو هست.
رویال برگر
برگرهای خانگی؛ با مد پیش بروید
مواد لازم:
گوشت: نیم کیلو (چرخ کرده با دنبه)
تخم مرغ: ۱عدد
پیاز: ۴عدد
سیر: ۲حبه
آرد سوخاری: به میزان لازم
پودر سیر: ۲قاشق مربا خوری
پودر موسیر: ۱قاشق مربا خوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
نان همبرگر: به میزان لازم
پنیر چدار: به میزان لازم
قارچ: ۲لیوان (خرد شده)
ژامبون مرغ: به میزان لازم
طرز تهیه رویال برگر:
۱. جهت تهیه ساندویچ رویال برگر ابتدا سیر و ۱عدد پیاز را رنده کرده و با هم مخلوط کنید و به آنها مقداری نمک اضافه کرده و آب اضافی آنها را بگیرید و به همراه تخم مرغ، پودر سیر، پودر موسیر و فلفل به گوشت اضافه کرده و خیلی خوب ورز دهید.
۲. بعد از ورز دادن گوشت شروع به اضافه کردن آرد سوخاری کنید. آرد را کم کم به گوشت اضافه کرده و هربار آن را به خوبی ورز دهید.
۳. اضافه کردن آرد را تا زمانی که بتوانید به گوشت شکل دهید ادامه دهید. اما مراقب باشید که زیاد آرد نریزید تا گوشت پس از طبخ خشک نشود.
۴. گوشت آماده شده را به قسمتهای دلخواه تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل یک دایره در آورید، دایرههای آماده همبرگر را روی کاغذ روغنی یا کیسه فریزر قرار داده و برای یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
۵. پیازهای باقی مانده را به صورت حلقههای نازک خرد کنید و در مقداری کره تفت دهید تا نرم شود سپس قارچهای خرد شده را اضافه کنید، مقداری نمک و فلفل بزنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
۶. مقدار کمی روغن داخل تابه بریزید، همبرگر را داخل ماهیتابه قرار دهید تا سرخ شود. وقتی دو طرف همبرگر سرخ شد۱تا۲ ورقه پنیر را روی همبرگر قرار دهید تا با حرارت همبرگر پنیر آب شود، همبرگر پنیری را داخل نان بگذارید و روی آن ۲ ورقه ژامبون قرار دهید.
۷. روی ژامبون مقداری قارچ بریزید و با کاهو، گوجه، خیار شور و … ساندویچ را پر کنید و در انتها با سس ساندویچ یا هر سس دیگری که دوست دارید ساندویچ را سرو کنید.
ترکِی برگر
برگرهای خانگی؛ با مد پیش بروید
مواد لازم:
گوشت بوقلمون (چرخ کرده، کم چرب): ۵۷۰ گرم
فلفل دلمهای قرمز (کباب شده و پوست و دانههای آن جدا گردد و ریز خرد شود): یک عدد
آویشن: ۲ قاشق چاخوری
پنیر فتا (خرد شده): نصف فنجان
سیر (له شود یا نصف قاشق چایخوری پودر سیر): ۲ حبه
ارگانو خشک (یا ۲ قاشق چایخوری ارگانو تازه): یک قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز تند (اختیاری): یک چهارم قاشق چایخوری
نان همبرگر: به تعداد لازم
طرز تهیه ترکی برگر:
۱. در یک کاسهی بزرگ گوشت چرخ کرده را با فلفل کباب شده، پنیر فتا، سیر، ارگانو، پودر پیاز و فلفل قرمز مخلوط کنید.
۲. برای طعم دار نمودن برگر مقداری فلفل سیاه به این مواد بیافزاید.
۳. مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید
۴. از هر قسمت یک کلوچه یا برگر بسازید.
۵. برگرها را در تابهای که با مقداری روغن اسپری شده است و بروی حرارت متوسط گرم شده سرخ کنید.
۶. شما میتوانید سینی گریل را اندکی چرب کنید و برگرها را گریل کنید (گریل زغالی یا گازی).
۷. هر طرف برگرها را ۵ دقیقه بپزید طوریکه وسط آنها صورتی رنگ نباشد. (اجازه دهید خوب سرخ شوند).
۸. در نهایت برگرهای سرخ شده را داخل نان همبرگر گذاشته و با گوجه و خیار شور و کاهو تزئین کرده و سپس سرو کنید.
فرنچ برگر
برگرهای خانگی؛ با مد پیش بروید
مواد لازم:
آب پیاز: ۵۰ گرم
سس کچاپ: ۵۰ گرم
خردل: یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
سیر ساطوری کرده: یک حبه
راسته و فیله گوساله: (چرخ کرده) ۵۰۰ گرم
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپخوری
نان همبرگر: ۴ عدد
کاهو و گوجه فرنگی: به میزان لازم
پنیر گودا: ۴ ورق
پیاز حلقهای تفت داده: ۱ عدد کوچک
ریحان: یک دسته کوچک
سیب زمینی سرخ کرده: به میزان لازم
طرز تهیه برگر فرانسوی:
۱. آب پیاز، سسها، نمک، فلفل و سیر را با یکدیگر مخلوط کرده و به گوشت اضافه کنید و ورز دهید.
۲. آن گاه بار دیگر گوشت را با دنده ریزتر چرخ کنید تا کاملاً یکدست شود.
۳. حالا گوشت را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. سپس هر بار قدری از گوشت را برداشته، در دست فرم دهید و در تابه مناسبی با روغن سرخ کنید.
۴. سپس نانها را باز کنید و به ترتیب کاهو، گوجه، برگر سرخ کرده، پنیر گودا، پیاز و ریحان را بچینید و در صورت تمایل با سیبزمینی و ریحان بیارائید.
منبع: ایران کوک، عصر ایران، دونفره
انتهای پیام/