به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کبد عضوی بسیار حیاتی در بدن است و بسیاری از بیماریهای انسان به دلیل عدم کارکرد صحیح این ارگان و مشکلات ناشی از آن بروز میکند، بنابراین آگاهی از رژیم غذایی صحیح و استفاده از غذاهایی که مصرف میکنیم و میزان ضرر و زیان و سودمندی آنها برای سلامت کبد و سایر اعضا بدن میتواند در حفظ کارکرد صحیح آن بسیار مؤثر باشد.
از مصرف فست فودها بپرهیزید: مصرف فست فودها و سایر غذاهای چرب برای کسانی که به سلامت این عضو حیاتی بدن خود اهمیت میدهند، انتخاب مناسبی نیست. مصرف غذاهای چرب و استفاده از روغنهای صنعتی کار کبد را برای تجزیه چربی سخت میکند و در مدت زمان طولانی ممکن است سبب التهاب کبد و به تبع آن سیروس کبدی شود.
سعی کنید روزتان را با یک صبحانه سالم آغاز کنید: مواد غذایی دارای فیبر بالا میتواند به سلامت کبد تان کمک کند تا به بهترین شکل کار کند. تحقیقات نشان داده است صبحانههای دارای غلات کامل مثل چاودار میتواند سبب آب شدن چربیهای شکمی شود که در جلوگیری از بروز بیماریهای کبدی مؤثر است.
بروکلی بخورید
اضافه کردن سبزیجات به رژیم غذایی برای کسانی که میخواهند کبد سالمتری داشته باشند ضروری است. از بین سبزیجات کلم بروکلی برای سلامت کبد بسیار مفید است. مطالعات نشان داده است که مصرف بروکلی میتواند احتمال خطر ابتلاء به کبد چرب غیر الکلی را کاهش دهد. البته کلم بروکلی ممکن است برای برخی طعم خوشایندی نداشته باشند که شما میتوانید آن را با سایر سبزیجات، سیر و سرکه بالزامیک مصرف کنید.
چای یا قهوه مصرف کنید
اما کم! مطالعات نشان داده است کسانی که روزی یک یا دو فنجان چای یا قهوه مینوشند، احتمال آسیب کبدی که در اثر مصرف الکل یا غذای ناسالم در آنها ایجاد میشود، کاهش مییابد. برخی از مطالعات هم نشان داده است که این میزان مصرف قهوه یا چای احتمال ابتلاء به سرطان کبدی را کاهش میدهد.
مصرف قند را کاهش دهید
مصرف زیاد قند میتواند تأثیر مخربی بر سلامت کبد داشته باشد. این تأثیر منفی میتواند به این دلیل باشد که یکی از وظایف کبد ذخیره سازی قندها است. قند تبدیل به چربی میشود و این چربی اطراف کبد را میگیرد و در طولانی مدت زمینه ساز بروز بیماری کبد چرب است؛ بنابراین با کاهش مصرف ترکیبات قندی از سلامت کبد خود محافظت کنید.
آب بنوشید
آب یکی از بهترین موادی است که بدن ما را سالم نگه میدارد. به جای نوشابهها و سایر نوشیدنیهای شیرین، آب بنوشید.
بادام مصرف کنید! برخی از آجیلها از جمله بادام منابع غنی از ویتامینای و سایر ترکیباتی هستند که میتوانند ما را در برابر بروز بیماری کبد چرب محافظت کنند.
چای سبز بنوشید
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که Catehnin نامیده میشوند. مطالعات نشان داده است که این آنتی اکسیدانها ممکن است شما را در برابر برخی سرطانها مانند سرطان کبد مصون سازد.
اسفناج مصرف کنید
برگهای اسفناج نیز آنتی اکسیدان زیادی دارد که Glutathione نام دارد که میتواند به سلامت کبد شما و کارکرد صحیح آن کمک کند.
بلوبری یا سایر مواد غذایی که دارای پلی فنول هستند را مصرف کنید: تحقیقات نشان داده است که مواد غذایی دارای پلی فنول مانند بلوبری، شکلات تلخ، زیتون و انواع آلو درصد ابتلاء به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش میدهد. استفاده از برخی ادویههای دارای پلی فنول مثل پونه کوهی یا زرماری به جای نمک همراه با غذا نیز میتواند در کاهش ابتلاء به بیماریهای کبدی مؤثر باشد.
از مصرف الکل و دخانیات اجتناب کنید
نوشیدن الکل و مصرف دخانیات تأثیر منفی بر فعالیت کبد دارد و در طولانی مدت زمینه بروز سیروس کبدی و بیماری کبد چرب را فراهم میکند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/