به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ لیموترش چاشنی خوش خوراکی است. کافی است چند قطره از آن را به هر غذایی اضافه کنید تا طعمش برگردد. آب لیموترش که به جای خودش، از رنده پوست لیموترش هم می توان هم برای خوش عطر و طعم کردن بسیاری از خوراکی ها، از سوپ تا انواع کیک و پای استفاده کرد. چند قطره لیموترش تازه می تواند رنگ نامناسب بسیاری از غذاها را نیز برگرداند و رنگ و روی خوبی به آنها بدهد.
کافی است یک لیوان شربت آبلیمو بنوشید و حال تان از این رو به آن رو شود. خلاصه این که لیموترش نعمت بهار است، اما گاهی لیموترش ها تمام نمی شوند و دور ریختن آنها هم حیف است. بنابراین بهترین کار درست کردن انواع خوراکی ها با لیموترش هایی است که حتی پوست آنها باقی مانده است.
سس لیمو
برای 4 نفر
مواد لازم:
- لیموترش: 3 عدد
شکر: یک و نیم پیمانه
کره: 125 گرم
تخم مرغ: 4 عدد
برگ ریحان خرد شده: نصف پیمانه
آب لیمو ترش: نصف پیمانه
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- پوست سه عدد لیموترش را رنده کنید.
- به آن شکر افزوده داخل غذاساز بریزید تا کاملا مخلوط شوند.
- کره را بیفزایید و مخلوط کنید.
- تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و با دور تند هم بزنید.
- آب لیموترش و نمک را بیفزایید و مخلوط کنید.
- همه مواد را در ظرف فلزی بریزید و آن را داخل کاسه آب در حال جوش قرار دهید.
- هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
- وقتی کاملا مخلوط و غلیظ شدند، ظرف را از روی گاز برداشته و بگذارید سس خنک شود.
- بعد از این که خنک شد، ریحان های خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید تا برگ ریحان های خرد شده با سس مخلوط شوند.
نکته:
رنگ سس ها ممکن است بسته به رنگ کره، زرده تخم مرغ و حرارت متفاوت باشد.
خوراک مرغ و لیمو با زیتون
برای 6 نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ: هشت تکه
لیمو: 2 عدد
پیاز: 2 عدد
سیر: 4 حبه
زیتون سبز: یک پیمانه
آب مرغ: 2 پیمانه
آویشن: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون: 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
- تکه های سینه مرغ را پاک کرده و بشویید.
- روی تکه های سینه مرغ نمک و فلفل بریزید.
- روغن را داخل ماهیتابه بریزید.
- مرغ ها را به تدریج به ماهیتابه منتقل کرده و با حرارت مناسب سرخ کنید.
- بعد از این که همه مرغ ها سرخ شد، آنها را در ظرف دیگری بگذارید.
- لیموها را شسته و به شکل طولی برش بزنید.
- پیازها و سیرها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
- سپس آنها را با افزودن روغن به ماهیتابه سرخ کنید. باید خامی آنها برطرف شده و طلایی شوند.
- بعد از برطرف شدن خامی پیاز و سیر و در مرحله بعدی، طلایی شدن آنها، زیر شعله را ملایم کنید تا مواد دیگر را هم بعد از مخلوط کردن، اضافه کنید.
- آب مرغ، برش های لیموترش، دو پیمانه آب و زیتون را با هم مخلوط کنید. بعد از این که کاملا مخلوط شدند، آنها را به ماهیتابه اضافه کنید.
- زیر شعله را کمی زیاد کنید تا این مخلوط با پیاز و سیر طلایی شده، بجوشد. بعد از این که جوشید، زیر شعله را کم کنید تا در دمای ملایم اصطلاحا قل بزند.
- تکه های مرغی را که کمی مزده دار و سرخ کرده بودید، داخل ماهیتابه گذاشته و روی آن فلفل قرمز و آویشن بریزید.
- در ماهیتابه را بگذارید تا به مدت 15 دقیقه مرغ به آرامی با مواد پخته و مزه دار شود.
نکته:
میزان ادویه اضافه شده بستگی به ذائقه شما دارد.
نوشیدنی موهیتو
برای 2 نفر
مواد لازم:
- آب لیموی تازه: 60 میلی لیتر
شکر: دو و نیم قاشق غذاخوری
برگ نعناع تازه: 15 عدد
یخ: دو و نیم لیوان
طرز تهیه:
- نعناع را پاک کنید. سپس آن را خیس کرده و بشویید. بگذارید آب آن برود.
- بعد از این که آب نعناع ها کاملا رفت، برگ نعناع ها را کف یک دست تان بگذارید و با دست دیگر برگ نعناع ها را بسابید تا بوی آنها دربیاید. می توانید آنها را داخل نعلبکی ریخته و با کف استکان نیز این کار را انجام دهید.
- برگ های کمی ساییده شده نعناع، آب، آبلیمو و شکر را همزمان داخل مخلوط کن بریزید.
- دستگاه را روشن کنید. باید دو دقیقه دستگاه روشن باشد تا همه مواد با هم مخلوط شده، شکر آب شود و نعناع ها هم کاملا خرد شده و رنگ مایع داخل مخلوط کن، سبز شود.
- یخ ها را اضافه کرده و دستگاه را دوباره روشن کنید.
- نوشیدنی را داخل لیوان ریخته و با برگ نعناع و لیمو آن را تزئین کنید.
نکته:
برای این که از نظر بهداشتی نیز نوشیدنی سالمی باشد می توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید.
60 میلی لیتر آبلیموی تازه معادل دو عدد لیموی بزرگ است.
دقیقا در زمان افزودن یخ به مخلوط کن، یخ ها را از فریزر در آورید که نوشیدنی آب نیندازد.
کوکی لیمو
برای 6 نفر
مواد لازم:
- آب لیموترش تازه: یک و نیم قاشق چایخوری
لیموترش: یک عدد
پنیر خامه ای: 100 گرم
کره: 115 گرم
وانیل: یک قاشق چایخوری
شکر: یک پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
زرده تخم مرغ: یک عدد
آرد: یک و نیم پیمانه
بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
پودر شکر: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسد.
- پنیر خامه ای و کره را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا با هم کاملا مخلوط شوند.
- شکر، آب لیموترش، رنده یک عدد پوست لیموترش، وانیل و نمک را با هم مخلوط کرده و به مواد ظرف اول اضافه کنید.
- تخم مرغ و زرده تخم مرغ را در کاسه جداگانه با هم مخلوط کنید و این مخلوط را به مواد ظرف اول بیفزایید.
- آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و به مواد داخل ظرف افزوده و خوب هم بزنید تا خمیر یکنواختی به دست بیاید.
- خمیر را داخل ظرف مناسب گذاشته و آن را به مدت دو ساعت داخل یخچال بگذارید.
- بعد از طی شدن دوره استراحت در یخچال، خمیر را بیرون آورده و به اندازه گردو، چانه کنید.
- آنها را با کف دست شکل داده و داخل شکر بغلتانید.
- کف سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینی گذاشته و خمیرهای حاضر شده را با فاصله از هم بچینید.
- فر را روی حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم کنید. بعد از گرم شدن دمای داخل فر، سینی فر را داخل فر بگذارید.
- کوکی ها، 15 دقیقه بعد حاضر می شوند.
نکته:
اگر دوست دارید روی کوکی ها را به شکل دلخواه تزئین کنید. برای مثال شکلات تلخ انتخاب خوبی است.
ماهی با لیموترش
برای 4 نفر
مواد لازم:
- ماهی: 6 تکه
آب گوجه فرنگی: یک فنجان
عسل: یک قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: یک و نیم فنجان
برش لیموترش: 20 برش
پیاز: 2 عدد
سیر: 3 حبه
روغن مخصوص سرخ کردن: 2 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
- ماهی ها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آنها برود.
- سیر و پیاز را پوست کنده، بشویید و پیاز را حلقه کرده و سیرها را خرد کنید.
- کف ماهیتابه، پیازها و سیرها را بریزید. سپس ماهی ها را روی سیر و پیاز گذاشته و نمک بپاشید.
- زیر شعله را کم کنید تا ماهی به تدریج بپزد.
- در این فاصله جعفری ها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. بگذارید آب آنها برود و سپس ریز خرد کنید.
- عسل را کمی حرارت دهید تا کمی روان شود.
- سپس آن را به آب گوجه فرنگی اضافه کنید.
- جعفری ها را هم اضافه کرده و هم بزنید تا جعفری های خرد شده با مخلوط آب گوجه و عسل مخلوط شوند.
- بعد از این که آب ماهی تمام شد، روغن را اضافه کرده و ماهی را زیر و رو کنید تا طلایی شود.
- سپس سسی را که آماده کرده اید، اضافه کنید.
- لیموترش ها را شسته و باریک حلقه کنید.
- آنها را هم روی ماهی ها بچینید.
- زیر شعله را دوباره روشن کرده و روی حرارت پایین بگذارید تا ماهی با سس پخته و مزه دار شود.
نکته:
می توانید عسل را از دستور تهیه سس حذف کنید. در این صورت طعم سس کاملا طعم گوجه فرنگی را خواهد داشت.
به همین روش می توانید گوشت و مرغ را هم مزه دار کرده و از آنها خوراک همراه با لیمو تهیه کنید.
چیزکیک لیمو
برای 6 نفر
مواد لازم لایه زیرین:
- بیسکویت جو: 200 گرم
پودر کاکائو: یک قاشق سوپخوری
کشمش: 2 قاشق سوپخوری
گردو: 2 قاشق سوپخوری
کره: 2 قاشق سوپخوری
شکر: یک قاشق سوپخوری
مواد لازم لایه میانی:
- پنیر خامه ای: 600 گرم
شکر: یک پیمانه + یک قاشق سوپخوری
وانیل: یک قاشق چایخوری
آرد: سه قاشق سوپخوری
تخم مرغ: 5 عدد
زرده تخم مرغ: 2 عدد
لیموترش: یک عدد
سس لیمو: 100 گرم
مواد لازم برای ژله کیک:
طرز تهیه:
- فر را روی حرارت 190 درجه سانتیگراد گرم کرده و بگذارید به مدت 10 دقیقه در این دما، هواگیری کند.
- برای درست کردن لایه زیرین کیک، بیسکوئیت، گردو، پودر کاکائو، کشمش، کره و شکر را با هم مخلوط کنید.
- بهتر است مواد را داخل غذاساز بریزید تا کامل و راحت آمیخته شوند.
- مخلوط آماده شده را داخل قالب کیک به قطر 20 سانتی متر بریزید.
- با دست فشار دهید تا مواد کاملا به هم فشرده شده و فضای خالی باقی نماند.
- قالب را به مدت هفت دقیقه داخل فری که گرم کرده اید، بگذارید.
- برای تهیه لایه میانی، پنیر خامه ای، شکر و وانیل را با هم مخلوط کرده
- بعد از آن آرد، سپس زرده تخم مرغ و در نهایت تخم مرغ را اضافه کنید.
- پوست لیموترش را رنده کرده و به همراه خامه و سس لیمو به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مخلوط را روی قالب زیر ریخته و به شکل یکنواخت پهن کنید.
- قالب را در سینی فری که آن را تا نیمه آب کرده اید، بگذارید.
- این مجموعه را به مدت 45 دقیقه در فری که حرارت آن را روی 170 درجه سانتی گراد گرم کرده اید، بگذارید.
- قالب را از فر در آورده و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید.
- 45 دقیقه دیگر کیک را بپزید.
- بعد از گذشتن این زمان، چیزکیک را به مدت 15 دقیقه به همان شکل در فر بگذارید بماند تا خنک شود.
- آن را از فر خارج کرده و در فضای آزاد قرار دهید تا خنک شود.
- چیزکیک را بین 6 تا 8 ساعت داخل یخچال بگذارید.
- بعد از سپری شدن این زمان، سس لیمو را روی آن بریزید.
نکته:
می توانید همزمان با ریختن سس لیمو روی کیک، از برش های لیمو برای تزئین روی آن کمک بگیرید.
منبع :هفته نامه همشهری شش و هفت
انتهای پیام/