به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، وبسایت صدای آمریکا (VOA) در مطلبی درباره روابط ایران و عربستان نوشت: تهران و ریاض به ظاهر در حال تجدید نظر در روابط خود با یکدیگر هستند.
"محمد جواد ظریف"، وزیر خارجه ایران، هفته گذشته گفت که کشورش آمادگی دارد برای پایان دادن به خصومتها و چندین دهه رقابت منطقهای با عربستان وارد گفتگو شود. وی در این باره تصریح کرد: اگر دولت عربستان به دنبال تغییر رابطه با ایران است ما نیز اعلام آمادگی میکنیم.
اما "عادل الجبیر" وزیر امور خارجه عربستان سعودی در واکنش به اظهارات همتای ایرانی خود گفت تهران برای بهبود روابطش با ریاض باید سیاستهای خود را درباره کشورهای منطقه به طرز چشمگیری تغییر دهد. وی همچنین سخنان وزیر خارجه ایران در خصوص آشتیجویی با عربستان را نیز «مضحک» خواند.
با این حال، ریاض به تازگی مخالفت خود را با دولت "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه که متحد ایران به شمار میرود کاهش داده و ادبیات فرقهگرایانه خود را علیه تهران کنار گذاشته است.
در نگاه اول، هر گونه روابط نزدیک بین ایران و عربستان، هر چند اندک، بعید به نظر میرسد، زیرا هر کدام از طرفین دیگری را متهم به تضعیف امنیت منطقه و پشتیبانی از درگیریهای سوریه، عراق و یمن میکند. اما تلاشهایی برای کاهش تنش میان ایران و آل سعود در چند ماه گذشته انجام شده است.
در مراسم حج امسال بیش از90 هزار ایرانی شیعه حضور داشتند، این تعداد زائر پس از آنکه ایران تحریمهای سال گذشته خود را علیه عربستان سعودی لغو کرد، به این کشور سفر کردند، مقامات عربستان نیز برای انجام این کار از تهران قدردانی کردند.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز پیش از مراسم حج تاکید کرد برگزاری ایمن این مراسم برای زائران ایرانی میتواند اعتماد لازم را بین طرفین برای حل سایر اختلافات ایجاد کند. وی افزود: اگر حجاج ما از سفر خود راضی باشند و عربستان سعودی نیز رفتاری در چارچوب مقررات مذهبی و بین المللی داشته باشد، من فکر میکنم ما سریعتر به راه حلی مناسب خواهیم رسید.
این رسانه آمریکایی در ادامه مطلب خود آورده است: اگرچه حج پایان یافت اما همانطورکه عادل الجبیر هفته گذشته در جلسهای در شهر لندن به این موضوع اذعان کرد، مسیر آشتی میان ایران و عربستان هموار نخواهد بود. با توجه به اینکه ملک سلمان ضدایرانیترین پادشاه عربستان از زمان انقلاب اسلامی است، این دو کشورباید تلاش بیشتری برای پر کردن شکاف بزرگ فرقهای بین خود در جهت عادی سازی روابط، انجام دهند.
انتهای پیام/