به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی دومین جشنواره فیلم سلامت؛ مهدی قربانپور مدیر اجرایی جشنواره فیلم سلامت در ابتدای این دیدار گفت: پیشنهاد میکنیم مرکز مستندسازی اوتیسم تشکیل شود تا فیلمهایی که درباره این بیماری ساخته میشود منطبق با واقعیت باشد.
وی ادامه داد: میخواهیم فضایی ایجاد شود تا مستندسازان در این انجمن دائم در رفت و آمد باشند و پروندههایی در اختیار مستندسازان قرار گیرد تا درباره این بیماری فیلم بسازند. پیشنهاد ما این است که سال 97 را بر روی فعالیتهای فرهنگی تمرکز کنیم تا شرایطی برای برندسازی و نشان دادن فعالیتهای انجمن اوتیسم ایران فراهم شود.
قربانپور با بیان اینکه جنس جشنواره فیلم سلامت مردم محور است، گفت: مخاطب این جشنواره عموم مردم هستند و امسال این جشنواره را از طریق تلویزیون پیش میبریم زیرا نمیخواهیم مباحث سلامت را تنها به سالن سینما خلاصه کنیم.
جشنواره فیلم سلامت قصد دارد تا پل ارتباط بین سازمانهای مردم نهاد و حوزه سلامت باشد. باید کارهای مشارکتی برای تولیدات در این زمینه انجام دهیم.
این مستندساز همچنین گفت: جشنواره فیلم سلامت وظیفهاش برقراری ارتباط هنرمندان با انجمنهای حوزه سلامت است. امسال فیلمهای خوبی برای جشنواره به خصوص در حوزه مستند داریم.
در ادامه دکتر محمد کیاسالار رئیس هیات انتخاب جشنواره فیلم سلامت نیز یادآور شد: سال گذشته در اولین دوره جشنواره، یک فیلم بلند سینمایی و پنج فیلم مستند درباره اوتیسم داشتیم و یکی از پانلهای جشنواره نیز به موضوع اوتیسم اختصاص داشت. اما یکی از مشکلات اصلی در پرداختن به این بیماری آن است که علایمش بسیار متنوع و طیفش بسیار گسترده است.
وی تأکید کرد: این گستردگی در حدی است که در پانل پارسال اوتیسم، یکی از اساتید روانپزشکی کودکان به صراحت گفت که من در طول سالهای طبابتم تا به حال دو کودک اوتیستیک که کاملا مشابه همدیگر باشند، ندیدهام.
کیاسالار افزود: یکی دیگر از مشکلات، عدم همکاری بچههای اوتیسم با فیلمسازان است که انجمن میتواند در این زمینه به فیلمسازان کمک کند.
در ادامه دکتر سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: ما میخواهیم با پیشنهادات شما بدانیم چه کارهایی باید انجام بدهیم تا از ظرفیتهایی که در انجمن وجود دارد به خوبی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه کودکان اوتیسم عقب مانده نیستند، افزود: اگر به موقع بیماری اوتیسم در کودکان تشخیص داده شود میتوانند در جامعه به راحتی زندگی کنند و ما همیشه سعی کردیم در انجمن این بیماری را با رنگ روشن نشان دهیم.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: به کمک شما میخواهیم اوتیسم را معرفی کنیم و تأثیر زیادی در مسئولان داشته باشیم زیرا در حال حاضر هیچ کدام از سازمانها و نهادها همکاری نمیکنند. نباید اوتیسم را مخفی کرد و باید درباره آن حرف زد.
وی با بیان اینکه باید دانش جامعه را در مورد این بیماری بالا ببریم، افزود: پیشنهاد ما این است که به کمک مستندسازها برای این کودکان کلاس فیلمسازی بگذاریم زیرا در این مورد واکنشهای خوبی گرفتیم و برایشان جذاب بود همان طور که در تئاتر هم فعالیتهایی داشتهاند.
مدیرعامل انجمن اوتیسم یادآور شد: دوستانی که قصد تولید محتوایی برای این انجمن داشتند ابتدا فیلم را میساختند و بعد به ما مراجعه میکردند اما امسال خوشبختانه ابتدا برای مشاوره به ما مراجعه میکنند و بعد فیلم میسازند.
مستندسازانی که در این دیدار حضور داشتند سوالاتی درباره بیماری پرسیدند و از دغدغههایشان درباره اوتیسم گفتند.
کلیپی از انجمن اوتیسم ایران با حضور بازیگران سینما چون رضا کیانیان، آتیلا پسیانی، شبنم مقدمی، اشکان خطیبی و ... پخش شد.
در این مراسم مهدی قربانپور مدیر اجرایی جشنواره فیلم سلامت، دکتر محمد کیاسالار رئیس هیات انتخاب جشنواره فیلم سلامت، دکتر سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران و مستند سازانی همچون زهره ارسنجانی، محمدسام اسدی، کیوان اسلامی، محمود گل نراقی، ناهید رضایی، دری رضایی، فرزاد خوشدست، محمدحسینی جعفری و آذر مهرابی نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/