به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی ، پیتر مائورر، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران در یانگون، بزرگترین شهر میانمار، گفت وی از دولت آنگ سان سوچی خواسته است تا به نیروهای امدادرسان اجازه دهد به افرادی که در شرایط وخیم به سر میبرند، امدادرسانی شود.
دولت میانمار دسترسی نیروهای امدادرسان به مناطقی را که ارتش در آن به سرکوب اقلیت روهینگیا میپردازد، ممنوع کرده است.
وی گفت: «ترجیح میدهیم به همۀ مردمی که نیاز دارند، دسترسی داشته باشیم تا پس از برآورد اولیه به آنها کمکرسانی شود.»
مائورر اخیراً از ایالت راخین در شمال غرب میانمار و اردوگاههایی که 5 سال پیش برای آوارگان روهینگیا برپا شده بود، بازدید کرد؛ اگرچه به وی اجازه داده نشد تا از مناطق شمالی این ایالت بازدید کند، جایی که سرکوب ارتش میانمار به فراری شدن 75 هزار روهینگیا به بنگلادش منتهی شده است.
رئیس کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ گفت وی از محدودیت اعمالشده از سوی مقامات میانمار «ناراضی» است. وی گفت معتقد است که دسترسی به این مناطق به نفع دولت و نیروهای مسلح میانمار خواهد بود.
مائورر قرار است روز جمعه در پایتخت میانمار با مقامات این کشور و همچنین هفتۀ آینده در پکن، پایتخت چین، و در حاشیه برگزاری کنفرانسی بینالمللی با سوچی دیدار و گفتگو کند.
به گزارش سازمان ملل، مسلمانان روهینگیا یکی از ستمدیدهترین گروهها در جهان هستند.
دولت میانمار از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، خودداری میکند. مسلمانان روهینگیایی از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم هستند.
در سالهای اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به علت حملات بودائیان افراطی به ویژه در استان راخین کشته و یا آواره شدهاند.
در پی خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی، پناهجویان بیشماری از میانمار به کشورهای همسایه ازجمله تایلند، مالزی و اندونزی هجوم بردهاند.
انتهای پیام/