به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، در حمله گروه تروریستی طالبان به کنسولگری آلمان در مرکز ولایت بلخ دست کم 6تن کشته و 128 تن دیگر زخمی شدند که اکثرشان غیرنظامی بودند.
براساس گزارش یک روزنامه آلمانی که روز یکشنبه (۲۰ نوامبر ۲۰۱۶) به نشر رسیده، این حمله ماهها قبل در پاکستان طرح ریزی شده بود؛ در حالی که طالبان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته و گفتند آن را در انتقام حمله هوایی ناتو در ولایت کندز انجام داده اند.
حمله هوایی ناتو در پشتیبانی از نیروهای کماندوی افغانستان و به درخواست آنان به تاریخ سوم ماه نوامبر انجام شد که به گفته مقامات افغان، دست کم ۳۰ غیرنظامی در آن کشته شدند؛ هرچند مقامات افغان گفته اند فرماندهان طالبان و اعضای خانواده شان در این حمله کشته شدند.
در پی این حمله وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که نیروهای این کشور در این حمله هوایی نقشی نداشته اند، اما طالبان در پی حمله انتحاری بر قونسلگری مزار گفتند که امریکایی ها معلومات استخباراتی را از آلمانی ها گرفته بودند.
حمله انتحاری شورشیان طالبان بر قونسلگری آلمان، شام روز دهم نوامبر انجام شد. یک حمله کننده انتحاری خودش را با لاری مملو از مواد منفجره به دیوار قونسلگری کوبید و منفجر کرد، اما مهاجم دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
روزنامه آلمانی "بیلد ام زونتاگ" در گزارش امروزش جدول زمانی متفاوتی را نسبت به آنچه طالبان ادعا کردند، براساس اعترافات فرد بازداشت شده ارائه می کند.
این روزنامه به نقل از منابع دیپلوماتیک نوشته است که فرد بازداشت شده در جریان تحقیقات پولیس اعتراف کرده که طالبان وی را همراه با گروهی دیگری از مردان، شش ماه قبل برای طرح ریزی این بمبگذاری به پاکستان فرستادند.
در گزارش این روزنامه آمده است که این مرد در اعترافاتش گفته است که طالبان آنجا به این گروه ساختن بمب و استفاده از اسلحه، به شمول آمادگی برای حمله بر قونسلگری را آموزش دادند.
این روزنامه همچنان گزارش داده است که خلاف آنچه قبلا از سوی مقامات افغان و آلمان نشر شده بود، شمار بیشتری سربازان آلمانی در عملیات نجات کارمندان قونسلگری اشتراک کرده بودند. اندکی پس از انفجار لاری، قوای هوایی آلمان و گروهی از نیروهای ویژه ارتش آلمان "کا.اس.کا" با عجله به قونسلگری رسیدند.
روزنامه بیلد نوشته که کماندوهای ویژه ارتش آلمان عملیات "پاکسازی" ساختمان را انجام داده و بقیه نیروها، دیپلومات ها را نجات دادند. بعدا این گروه با حمایت هلیکوپترهای جنگی امریکا و هواپیماهای نظارتی بدون سرنشین وزارت دفاع آلمان به بیرون از شهر منتقل شدند.
این روزنامه به نقل از شاهدان عینی نوشته است که متخصصان آلمانی سپس ساختمان قونسلگری آلمان در مزارشریف را جستجو کرده و اسناد حساس را از بین بردند. بیلد نوشته که چنین اقدامی در موارد اینچنینی معمول است.
انتهای پیام/