به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه پرس تی وی، مخالفان دولت ونزوئلا در جریان راهپیمایی در شهر کاراکاس -- پایتخت این کشور -- خواهان برگزاری همهپرسی برکناری نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا شدهاند.
بر این اساس، هزاران معترض پنجشنبه برای شرکت در این راهپیمایی خود را از نقاط مختلف ونزوئلا به پایتخت رساندند و شعار «این دولت سقوط خواهد کرد» را سر دادند.
این راهپیمایی در حالی برگزار میشود که کاهش قیمت نفت و رویکردهای اقتصادی دولت ونزوئلا این کشور را دچار آشوب کرده و میزان محبوبیت مادورو را به زیر 25 درصد رسانده است.
تورم سه رقمی، رکود سه ساله و کمبود مایحتاج زندگی خشم مردم ونزوئلا را به همراه داشت و همین مسائل موجب شد مخالفان در انتخابات پارلمانی دسامبر 2015 اکثریت مجلس را بهدست آوردند.
مادوروی 53 ساله تظاهرات مخالفان را در شهر کاراکاس، کودتایی از جانب امریکا میداند.
به گزارش گروههای حقوق بشری محلی، پلیس ونزوئلا تاکنون شماری از فعالان مخالف دولت را پیش از این راهپیمایی دستگیر کرده است.
بنا بر این گزارشها، دستکم 13 فعال مخالف دولت کاراکاس همچنان در زندان به سر میبرند.
حامیان گروههای مخالف دولت با اشاره به استقرار نیروهای پلیس و ارتش در کاراکاس خاطر نشان کرد تمامی خیابانهای اصلی مسدود شده و ترافیک سنگین است.
بسیاری از مغازهداران به دلیل ترس ناشی از خشونت در تظاهرات ضد دولتی در کاراکاس فروشگاههای خود را از صبح پنجشنبه تعطیل کردند.
حامیان قرمزپوش مادورو در خیابان
حامیان قرمزپوش دولت ونزوئلا که در واکنش به راهپیمایی مخالفان گردهم آمده بودند ضمن اعلام وفاداری به جانشین هوگو چاوز، رئیس جمهور پیشین این کشور میگویند سران گروههای مخالف، ثروتمندانی هستند که هدفشان کنترل ذخایر نفتی این کشور است.
مادورو شامگاه چهارشنبه در یک سخنرانی اعلام کرد: «آمادگی هر چیزی را دارم... اجازه نمیدهیم کودتا صورت گیرد.»
وی ادامه داد چندین نفر که سعی داشتند با کار گذاشتن مواد منفجره حامیان گروههای مخالف را بکشند و آشوب به پا کنند، بازداشت شدهاند.
مادورو بعد از مرگ چاوز، در انتخابات ریاست جمهوری سال 2013 با اختلاف اندک بر انریکه کاپریلس، رهبر مخالفان، پیروز شد اما نتوانست همانند چاوز موفق عمل کند.
در همین حال، مخالفان تلاش میکنند از طریق کنگره همهپرسی برکناری رئیس جمهور این کشور را به مرحله اجرا برسانند اما دیوان عالی کشور که حامی مادورو است، مصوبههای کنگره را وتو میکند.
به رغم تلاشهای کنگره به نظر نمیرسد همهپرسی برکناری مادورو در سال جاری میلادی برگزار شود. اگر این همهپرسی در سال 2017 برگزار و مادورو عزل شود، معاون وی قدرت را در اختیار خواهد گرفت و کنترل امور کشور در دست حزب حاکم سوسیالیست باقی میماند.
انتهای پیام/