کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرد که از ابتدای ماه آوریل تا کنون، نزدیک به ۴۵ هزار تبعه افغانستان از پاکستان به کشورشان بازگشته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان - اجرای مرحله دوم «طرح بازگرداندن مهاجران غیرقانونی» در پاکستان، از اول آوریل ۲۰۲۵، به افزایش چشمگیر اخراج شهروندان افغانستان منجر شده است. این طرح، که شامل دارندگان کارت‌های شهروندی افغانستان (ACC) نیز می‌شود، در ده روز نخست آوریل به بازگشت اجباری بیش از ۴۵۰۰۰ افغان انجامید؛ رقمی که نشان‌دهنده افزایش بیش از ۳۱ درصدی نسبت به مرحله اول طرح در نوامبر ۲۰۲۴ (با نرخ تنها ۶ درصد) است.

این موج جدید اخراج‌ها، که با بازداشت‌های گسترده توسط نیروهای امنیتی پاکستان همراه بوده، باعث نگرانی شده است. برخی رسانه‌های افغان، به نقل از بازگشت‌کنندگان، از بدرفتاری در طول فرآیند بازداشت و اخراج خبر می‌دهند؛ اتهامی که مقامات پاکستانی آن را رد می‌کنند.

در حالی که سازمان عفو بین‌الملل خواستار توقف این اخراج‌های دسته‌جمعی شده است، دولت پاکستان بر تکمیل طرح خود اصرار دارد و دلایل امنیتی را برای توجیه آن مطرح می‌کند. (در اینجا نیاز به جزئیات بیشتر در مورد ادعای دلایل امنیتی از سوی دولت پاکستان است). این وضعیت، هزاران خانواده افغان را در معرض بی خانمانی و رنج قرار می‌دهد و پرسش‌های جدی در مورد حقوق بشر و روندهای مهاجرت را به همراه دارد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار