یک دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهترین ظروف برای طبخ غذا از دیدگاه طب سنتی را تشریح کرد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان  ، حمیدرضا قربان زاده درباره سلامت, ایمنی غذا و ظروف پخت و پز از نگاه طب ایرانی و طب نوین اظهار داشت: موضوع ایمنی و سلامت غذا از گذشته‌های دور مورد توجه بوده است و منابع طب ایرانی به آن توجه داشته‌اند.
 
به گفته وی هر چند در سال‌های اخیر سلامت بشر توسط عناصر شیمیایی کمتر تهدید می‌شود، اما رژیم‌های غذایی موجود به ویژه برای کودکان همچنان حاوی عناصر شیمیایی مضر است
 
این دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در بین فلزات سنگین، سرب, کادمیوم, آرسنیک و جیوه هیچ اثر شناخته شده ضروری و یا سودمند برای بدن ندارد، اما اثرات سمی آنها در عملکرد متابولیک بدن حتی در سطوح پایین برای انسان شناخته شده است.
 
قربان‌زاده گفت: مصرف مزمن حتی مقدار کم این فلزات اثرات مخرب دارد. ورود فلزات سنگین به بدن از طریق زنجیره غذایی در بسیاری از کشورها به ویژه در کشورهای در حال توسعه، گزارش شده است.
 
وی بیان داشت: در منابع طب سنتی ایرانی بهترین ظروف برای طبخ غذا، طلایی، نقره‌ای، مسی سفید شده با قلع است که خوب شسته شده باشد. بر خلاف دیگ مسی سفید نشده که طبخ و نگهداری در آن خوب نیست، به‌خصوص که زمان پخت طولانی باشد و یا غذا بسیار چرب و آبکی و یا ترش باشد.
 
این دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با توجه به نتایج مذکور در نشت فلزات سنگین مضر به داخل زنجیره غذایی، لازم است در تحقیقات آینده وضعیت این آلاینده‌ها در انواع ظروف پخت و پز مورد بررسی قرار گرفته تا بر این اساس الگوی مصرف صحیحی در استفاده از ظروف معرفی شود.
 
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.