به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان «اکونومیست» در گزارشی نوشت: رقابت نامزدهای حزب جمهوریخواه آمریکا در یک هفته گذشته تا حدودی امیدوار کننده بوده است. «دونالد ترامپ» موفق شد در سه رقابت از چهار رقابت درون حزبی پیروز شود و منتظر آرای بیشتر از 12 ایالت در روز «سهشنبه بزرگ» باشد. او پیشتاز کسب بالاترین تعداد آرا است ولی این روند دلیل بر نتیجه گیری کلی درباره پیروزی وی نیست. کنار زدن او در دوره های بعدی و پیشتازی نامزدهای دیگر غیرممکن نیست و باید شاهد سقوط انتخاباتی برخی از نامزدها تا پایان انتخابات مقدماتی باشیم. نکته ای که در حال حاضر در میان نامزدهای حزب جمهوریخواه مشاهده میشود.
روند کاهش محبوبیت برخی از نامزدهای جمهوریخواه در این مرحله متوقف نمیشود. نظرسنجی ها نشان می دهد 46 درصد آمریکایی هایی که واجد شرایط رای دادن هستند، نظر «بسیار نامطلوبی» نسبت به ترامپ و شعارهای تبلیغاتی او دارند و معتقدند او بختی برای پیروزی در انتخابات عمومی ندارد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: هیلاری کلینتون - نامزد حزب دموکرات آمریکا- با اختلاف 3 درصدی محبوبیت بیشتری نسبت به ترامپ دارد. این مشکل بزرگی برای ترامپ نیست. او با اشاره به رکود اقتصادی آمریکا در دوره وزارت کلینتون، به راحتی میتواند این شکاف اندک را پر کند.
با این حال نگاهها به ترامپ خوش بینانه نیست. سخنان ترامپ در کمپین انتخاباتی، از او چهره ای نالایق برای رهبری یکی از احزاب سیاسی آمریکا ساخته است. سیاستمداران با راهکارهای آنها قضاوت می شوند. ترامپ در تحریک تنفر و خشونت پیشتاز است. افکار او غیرقابل پیش بینی است و این یک ضعف برای سکانداری آمریکا در کاخ سفید محسوب میشود.
جهان از نگاه ترامپ
اظهارات مغرضانه، بیگانه ستیز و تا حدودی نژادپرستانه ترامپ ضعفی بزرگ برای یک سیاستمدار شمرده میشود. او مردم مکزیک را متجاوز خواند و برای جلوگیری از ورود آنها به آمریکا از کشیدن دیوار در مرز دو کشور خبر داد. طعنه های او به اوباما در حاشیه قتل قاضی «اسکالیا» به دور از شخصیت یک سیاستمدار است. پیشنهاد ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا، حمایت از کشتن خانواده تروریست ها و دیگر نظرات نژادپرستانه او تا حدودی یادآور جنایات سربازان آمریکایی علیه مسلمانان فیلیپین است. ترامپ نسبت به مردم آمریکا نیز کم لطف است و ترجیح می دهد با زدنِ مشت به صورت افراد، از معترضان خود استقبال کند. این افکار پوچ و واهی به مرور زمان نامزد جمهوریخواه را از مسیر پیروزی دور خواهد کرد.
جمهوریخواهان در یک کلام
هرچند با هر پیروزی صدای خصمانه ترامپ بلندتر میشود و حمایت برخی از نمایندگان جمهوریخواه آمریکا به جسارت وی می افزاید، برخورد نابخردانه او از تعداد حامیانش می کاهد. نمونه آن پس از مناظره مارکو روبیو و دونالد ترامپ است که موجب شد برخی از چهره های سیاسی حزب جمهوریخواه از حمایت ترامپ دست بکشند. مارکو روبیو در نظرسنجیها پس از ترامپ و تد کروز در رده سوم نامزدهای جمهوریخواه قرار دارد. به باور او، ترامپ توانایی پاسخ دادن به پرسشهای سخت درباره موضوعهای مهم را ندارد و با کلاهبرداری در انتخابات درون حزب بالا آمده است.
به باور کارشناسان در صورتی که ترامپ این روند را پیش ببرد، تا حد زیادی از مسیر ورود به کاخ سفید منحرف میشود و برخلاف تد کروز – که به عقیده خودش بخت مساعدی برای پیروزی در انتخابات دارد، این مارکو روبیو است که برای کسب منصب ریاست جمهوری آمریکا بخت بهتری دارد.