اکثر جمهوریخواهان بشدت با طرح انتقال زندانیان گوانتانامو مخالفت می‌کنند و مصمم به جلوگیری از تصویب هرگونه لایحه در این مورد در کنگره هستند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه انگلیسی «گاردین»؛ تعطیلی زندان گوانتانامو یکی از شعارهای انتخاباتی اوباما در سال ۲۰۰۸ و یکی از نخستین وعده های وی پس از حضور در سِمَت ریاست جمهوری آمریکا بود. این در حالی است که در سخنرانی روز سه شنبه خود از عزم مجدد برای تعطیل کردن زندان گوانتانامو، به رغم موانع متعدد سیاسی و سنگ اندازی جمهوری خواهان خبر داد.

اوباما در نطق دیروز خود در کاخ سفید گفت: در نظر دارد در زمان باقیمانده ریاست جمهوری، پرونده تعطیلی زندان گوانتانامو را ببندد و این موضوع حل نشده را به رئیس جمهور بعدی واگذار نکند.

اوباما در تشریح این برنامه گفت: "بستن زندان گوانتانامو فصلی جدید در تاریخ آمریکا و انعکاسی از درسهایی است که از یازده سپتامبر گرفته‌ایم. ترجیح می دهم این مسئله را پیش از پایان ریاست جهموری خود حل کنم و آن را برعهده رئیس جمهور بعدی قرار ندهم. باز نگه داشتن این زندان مغایر با ارزشهای آمریکا است."

هم اکنون 91 نفر در زندان گوانتانامو نگهداری می شوند که تداوم فعالیت این زندان هزینه های گزافی برای دولت آمریکا به دنبال خواهد داشت. به همین منظور رئیس جمهور آمریکا سعی دارد، زندانیان گوانتانامو را به 13 زندان در خاک آمریکا منتقل کند. هزینه‌ انتقال و بستن زندان گوانتانامو 290 تا 475 میلیون دلار ارزیابی شده و نگهداری زندانیان در خاک آمریکا 65 تا 85 میلیون دلار هزینه کمتری نسبت به زندان گوانتانامو در بر خواهد داشت.

علی رغم تلاشهای باراک اوباما، طرح تصویب تعطیلی زندان گوآنتانامو مشکل به نظر می رسد. این طرح برای تصویب در کنگره آمریکا نیازمند رای مثبت اکثریت جمهوریخواهان است و یکی از دلایل بسته نشدن این زندان سنگ اندازی‌های حزب جمهوریخواه از سال 2011 عنوان می شود. اکثریت جمهوریخواهان کنگره آمریکا بشدت با طرح انتقال زندانیان گوانتانامو مخالفت می کنند و مصمم به جلوگیری از تصویب هرگونه لایحه در این مورد در کنگره هستند. به طوری که مارکو روبیو از نامزدهای حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا، در انتقادی تند گفته است که زندانیان گوانتانامو جایی در خاک آمریکا ندارند. گوانتانامو جای مناسبی برای تروریست ها است و تروریست ها نباید وارد خاک آمریکا شوند.

با توجه به اینکه حمایت کنگره از طرح اوباما برای بستن گوانتانامو بعید است، وی در صدد استفاده از اختیارات ریاست جمهوری خود برای اجرای شدن بستن این زندان است.

زندان گوانتانامو، در یک پادگان آمریکایی در جنوب شرقی کوبا قرار دارد که آمریکا طی قراردادی در سال ۱۹۰۳میلادی آن را از کوبا اجاره کرد. پس از حملات یازدهم سپتامبر، دولت آمریکا از این پادگان برای نگهداری مظنونان به اعمال تروریستی، بازجویی و محاکمه آنها استفاده کرد. از آنجا که این زندان در خاک آمریکا قرار ندارد، قوانین دادگاه‌های آمریکا بر آن اعمال نمی‌شود و بسیاری از متهمان در آنجا بدون تفهیم اتهام مدتهاست که در بازداشت به سر می برند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار