به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر مصطفی محرابی بهاردر نشست مشترک معاونان درمان دانشگاه ها و
دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور با مدیران کل سازمانهای بیمه سلامت ایران در
مشهد افزود: این در حالی است که با اجرای طرح تحول نظام سلامت دریافتی بیمارستان ها
از بیماران به سه درصد و شش درصد کاهش یافته است.
وی گفت: در گذشته 35 درصد از هزینه خدمات درمانی بیمارستان ها از بیماران دریافت می شد و از سوی دیگر دارو و ملزومات پزشکی توسط خود بیمار تامین می شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اما امروز تمامی دارو و ملزومات بیماران توسط بیمارستانها تامین می شود و بدین ترتیب بخش زیادی از منابع درآمد بیمارستانها به پرداخت مطالبات از بیمه ها وابسته است.
وی ادامه داد: مردم و بیماران از اجرای طرح تحول نظام سلامت خشنود هستند زیرا اجرای این طرح باعث شد نامه هایی که از سوی مسوولان استانی و شهرستان ها برای کمک به هزینه درمان بیماران پیش از این ارسال می شد کاهش چشمگیری یابد.
او گفت: از سوی دیگر انباری از وثیقه ها، چکها و کارتهای شناسایی که در گذشته بابت هزینه خدمات درمانی در بیمارستان ها گرو گذاشته می شد نیز برچیده شد.
دکتر محرابی بهار افزود: نارضایتی هایی نیز پیرامون اجرای طرح تحول نظام سلامت وجود دارد.
وی ادامه داد: عمده نارضایتی ها مربوط به برخی نمایندگان مجلس است که با طرح اینکه درآمد پزشکان دهها برابر شده سایر پرسنل را نیز تحت تاثیر قرار داده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این موضوع صحت ندارد زیرا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداخت های پزشکان افزایش 40 درصدی داشته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: بحث اقتصاد درمان و اقتصاد بیمارستانی نکته کلیدی و نقطه ضعف کل برنامه های حوزه سلامت است.
دکتر هادی مدقق افزود: اگر در زمینه طرح تحول نظام سلامت نتوانیم بیمارستان ها را به خودکفایی و پویایی لازم برسانیم ممکن است برنامه های طرح تحول نظام سلامت به شکست بیانجامد.
وی بیان کرد: طرح تحول نظام سلامت بر اساس آمارها و بررسی ها توانسته اقتصاد بیمارستانی در کشور را نجات دهد اما چالش عمده بحث نقدینگی است.
او گفت: اکنون بحث نقدینگی در بیمارستان ها چالش جدی است که عمدتا مربوط به تاخیر در پرداختهای سازمانهای بیمه گر می باشد.
انتهای پیام/ش