در حالی که مالیات دهندگان غربی، رژیم کیف را با وام 40 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول نجات دادند، حکومت نظامی این کشور، از این پول برای خرید اسلحه استفاده می‌کند. معامله تسلیحاتی امارات متحده عربی، صرفا یک کانال ارتباطی جدید برای ناتو جهت افزایش جنگ‌طلبی و مقابله با روسیه به شمار می‌‌رود.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "استراتژیک کالچر فاندیشن" در مقاله‌ای به قلم "فینیان کانینگهام" می‌نویسد: این هفته، خبری مبنی بر یک معامله تسلیحاتی بزرگ بین رژیم کیف و امارات متحده عربی منتشر شد و به دنبال آن، سوءظن‌های جدی در مورد این که اتحاد ناتو به رهبری آمریکا، برای راه یافتن به اوکراین راه نفوذ جدیدی پیدا کرده، به وجود آمده است. به این خاطر جدید، زیرا اعتقاد بر این است که آمریکا و متحدان آن در ناتو، لهستان و لیتوانی، در حال حاضر به طور مخفیانه سلاح‌های مورد نیاز رژیم کیف را تامین می‌کنند.

 
*** نشست‌های محتاطانه پروشنکو و میزبانان عرب وی با مقامات پنتاگون و مدیران کارخانه‌های آمریکایی تولیدکننده اسلحه
پترو پروشنکو، رئیس‌جمهور اوکراین در حین دیدار از نمایشگاه بین المللی دفاعی در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، از همکاری راهبردی جدید با پادشاهی خلیج فارس پرده برداشت. پروشنکو که مورد استقبال «محمد بن زاید آل نیهان»، ولیعهد امارات متحده عربی قرار گرفته بود، خود را «رئیس‌جمهور صلح» نامید و اعلام کرد که اوکراین به خاطر وجود «دشمن روس» خود، در عرصه دفاعی به شدت نیازمند است.

به علاوه، در طول برگزاری این نمایشگاه دفاعی، پروشنکو و میزبانان عرب وی، نشست‌های محتاطانه‌ای با مقامات پنتاگون و مدیران کارخانه‌های آمریکایی تولیدکننده اسلحه برگزار کردند. این امر حاکی از هماهنگی واشنگتن برای انتقال اسلحه به اوکراین است.

 

*** مرگ دست کم 6000 نفر، حاصل جنگ تجاوزکارانه رژیم کیف علیه جدایی‌ طلبان اوکراین
هرچند که جزئیات مشارکت و همکاری رژیم کیف و امارات متحده عربی هنوز منتشر نشده است، اما می‌توان بااطمینان تصور کرد که تامین اسلحه اوکراین توسط امارات، صرفا یک کانال غیرمستقیم برای آمریکا و حمایت نظامی ناتو از حکومت نظامی مورد حمایت غرب است که سال گذشته، با کودتایی غیرقانونی، قدرت را به دست گرفت.

گفتنی است که جنگ تجاوزکارانه آن علیه جدایی‌ طلبان اوکراین، به مرگ دست کم 6000 نفر که عمدتا جمعیت غیرنظامی قومی روس را تشکیل می‌دهند، منجر شده است.

 
*** بهای سنگین واشنگتن و متحدان آن در ناتو برای افزایش مشارکت نظامی در درگیری‌های اوکراین
در اوایل این ماه، خیلی زود مشخص شد که واشنگتن و متحدان آن در ناتو، برای حرکت بی‌پروای خود جهت افزایش مشارکت نظامی در درگیری‌های اوکراین، بهای سیاسی سنگینی پرداخت خواهند کرد. هنگامی که واشنگتن اعلام کرد که قصد دارد با اجازه کنگره، کمک‌های مرگبار خود را به کیف ارسال کند، بهت و حیرت بین المللی را به خاطر چنین حرکت بی‌پروا و بی‌ملاحظه‌ای برانگیخت.
 
*** ابراز نارضایتی آلمان، فرانسه و حتی انگلیس از حمایت نظامی واشنگتن از اوکراین
مسکو نیز در واکنش به این اقدام به واشنگتن هشدار داد که هرگونه حمایت نظامی از رژیم ارتجاعی و ضد روس کیف، در مرز غربی این کشور، به «تشدید فاجعه‌ آمیز» اوضاع منجر خواهد شد. ظاهرا باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا پس از این هشدار از پیشنهاد تامین مهمات کشنده برای رژیم کیف، عقب‌نشینی کرد.
به علاوه، این بار متحدان اروپایی معمولا چاپلوس آمریکا نیز از همراهی واشنگتن طفره رفتند. آلمان، فرانسه و حتی انگلیس، با بیان اینکه آمریکا را در ارسال اسلحه به اوکراین همراهی نخواهند کرد، نارضایتی خود را نسبت به این اقدام نشان دادند.
شاید بیش از هر کس دیگری آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان بود که صراحتا نارضایتی خود را اعلام کرد. وی در حین یک بازدید رسمی از واشنگتن، وقتی که مورد استقبال اوباما در کاخ سفید قرار گرفته بود، خطاب به رسانه‌های آمریکا موضع خود مبنی بر مخالفت با ارسال اسلحه به اوکراین را تصریح کرد.
 
*** ایده همراهی کردن با نظامیگری آمریکا در اوکراین و اهریمن جلوه دادن روسیه، به تحریک طوفان سیاسی در اروپا منجر خواهد شد
بدون شک، حلقه نارضایتی عمومی در اروپا که ناشی از ریاضت اقتصادی و بیکاری است، و همچنین اهانت و تحقیر رهبران غیرمسئول اتحادیه اروپا، تاثیر زیادی بر دولت‌های اروپایی داشته تا بیش از این، به وضعیت بسیار بد اوکراین دامن نزنند.
ایده همراهی کردن با نظامیگری آمریکا در اوکراین و اهریمن جلوه دادن روسیه، به تحریک طوفان سیاسی در اروپا منجر خواهد شد. بنابراین، دولتمردان عمدتا بله قربان‌ گوی اروپایی، این بار به ناچار مجبور شدند که از واشنگتن سرپیچی کنند.
 
*** راه حل مبتکرانه واشنگتن و متحدان آن برای جلوگیری از ایجاد شکاف در ناتو
این واگرایی اولیه بین آمریکا و اروپا، در ظاهر واشنگتن را با ترس از خنثی شدن محور ضد روس و تاکتیک‌ تحریم‌ها علیه روسیه، دلسرد کرد. با وجود اینکه رهبران اروپایی، با سیاست واشنگتن علنا مخالفت بودند، اوباما و جان کری کوشش بسیار کردند تا «وحدت» آمریکا ــ اروپا را در مورد اوکراین و ادعای «تجاوز روسیه»، تقویت کنند.
بنابراین، به نظر می‌رسد که واشنگتن و متحدان آن، به جای آنکه ریسک شکافی آشکار در ناتو را به جان بخرند، برای حل این مشکل، راهی مبتکرانه ـــ با استفاده از امارات متحده عربی به عنوان تامین کننده اسلحه برای رژیم کیف ـــ پیدا کرده‌اند.
 
*** بخش دفاعی امارات متحده عربی در سلطه «بوئینگ»، «لاکهید مارتین» و «ریتون»
رسانه‌های گوناگون، از «صنعت دفاعی جدید» امارات متحده عربی صحبت می‌کنند. اما هر قدر هم که این صنعت در پادشاهی نفت‌خیز امارات متحده عربی، جدید به نظر برسد، باز هم تا حد زیادی برای تولیدکنندگان غربی، یک ارزش افزوده و یا سکوی تجاری به شمار می‌رود.
بخش دفاعی امارات متحده عربی، تحت سلطه واردات نظامی آمریکا و شرکت‌های بزرگ آمریکایی تولیدکننده اسلحه، از جمله «بوئینگ»، «لاکهید مارتین» و «ریتون» قرار دارد.
برای شرکت‌های تسلیحاتی غربی، تصویر خرده فروشی عرب می‌تواند یک پوشش روابط عمومی مناسب برای تجارت جهانی اسلحه فراهم کند. بنابراین، آن‌ها می‌توانند بدون هیچ دردسری و با استفاده از این پوشش، سلاح‌های آمریکایی و اروپایی را به هر نقطه از جهان صادر کنند.
 
*** رکورد حیرت انگیز امارات متحده عربی در واردات اسلحه
با این حال، این حقیقت  که بر اساس گزارش «موسسه بین المللی مطالعات صلح استکهلم» (SIPRI)، امارات متحده عربی چهارمین واردکننده بزرگ اسلحه در دنیا به شمار می‌رود، تغییر نمی‌کند. این مسئله، با توجه به این که جمعیت امارات متحده عربی حدود 9 میلیون نفر است و تنها یک میلیون نفر از این تعداد، اتباع عرب را شامل می‌شوند و مابقی کارگران ارزانی هستند که از آسیا و آفریقا به این کشور آمده‌اند، یک رکورد حیرت انگیز به شمار می‌رود.
با در نظر گرفتن سرانه این کشور، امارات متحده عربی، تا به امروز بزرگترین واردکننده اسلحه در دنیا به شمار می‌رود. اما نکته قابل تامل این است که امارات متحده عربی، کشوری است که از زمان تاسیسش در سال 1971 و اعطای استقلال رسمی به آن توسط دولت انگلیس، تا به امروز هرگز درگیر هیچ جنگی نشده است.
 
*** عربستان سعودی پنجمین کشور در میان بزرگترین واردکنندگان اسلحه در دنیا
«موسسه بین المللی مطالعات صلح استکهلم» در آخرین گزارش خود اعلام کرد که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، واردات اسلحه خود را در سال‌های اخیر، دوبرابر کرده‌اند.
عربستان سعودی در حال حاضر پنجمین کشور در میان بزرگترین واردکنندگان اسلحه در دنیا محسوب می‌شود. قطر، بحرین و عمان نیز مقاصد عمده فروش برای صنعت تسلیحات غرب به شمار می‌روند.
 
*** تانک‌های «لئوپارد» و نفربرهای زرهی، از صادرات سودآور آلمان به شمار می‌روند
بازار تسلیحات نظامی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، تحت سلطه آمریکا قرار دارد که 40 درصد از مجموع فروش اسلحه به این کشورها را شامل می‌شود. سایر صادرکنندگان عمده به منطقه، آلمان، فرانسه و انگلیس هستند. روسیه نیز حضور قدرتمندی در این زمینه دارد اما سهم عمده این فروش،  به آمریکا و متحدان آن در ناتو تعلق دارد. به خصوص آلمان که با افزایش صادرات اسلحه به خلیج فارس، مشکلات سیاسی زیادی را در داخل این کشور به وجود آورده است. تانک‌های «لئوپارد» و نفربرهای زرهی، از صادرات سودآور آلمان به شمار می‌روند.
 
 *** رژیم‌های عرب خلیج فارس، در عمل زرادخانه‌های ناتو به شمار می‌روند
در نتیجه، رژیم‌های عرب خلیج فارس، عملا زرادخانه‌های ناتو به شمار می‌روند و کشور کوچک امارات متحده عربی، با 13 میلیار دلار بودجه نظامی خود، زرادخانه‌ای همتراز با ناتو محسوب می‌ّشود.
قرارداد جدید رژیم کیف با امارات متحده عربی، برای تامین تسلیحات نظامی، به دولت‌های غربی کمک می‌کند تا ارتباط ناتو با رژیم کیف را از انظار عموم مخفی کنند.
 
*** معامله تسلیحاتی امارات متحده عربی، راه نفوذ جدید ناتو جهت افزایش جنگ‌طلبی در اوکراین و مقابله با روسیه
این مسئله برای آتش‌بس شکننده‌ای که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اوایل این ماه برای برقراری آن تلاش کرد، نشانه بدی است. پوتین تداوم برخورد خصمانه پروشنکو و رهبران کیف را که مرتبا روسیه را به تجاوز متهم کرده و با اعتماد به نفسی مصنوعی، از مقابله با یک «جنگ کلی» صحبت می‌کنند، تقبیح کرده است.
واشنگتن و اتحادیه اروپا با احیای تحریم‌ها علیه مسکو و سرزنش روسیه به خاطر این درگیري‌ها، در این لفاظی‌ها غوطه ور شده‌اند.
در حالی که مالیات دهندگان غربی، رژیم کیف را با وام 40 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول نجات دادند، حکومت نظامی این کشور، از این پول برای خرید اسلحه استفاده می‌کند. معامله تسلیحاتی امارات متحده عربی، صرفا یک راه نفوذ و یا به عبارتی «در پشتی» جدید برای ناتو جهت افزایش جنگ‌طلبی در اوکراین و مقابله با روسیه به شمار می‌‌رود.


انتهای پیام./.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار