"مايکل استفنز" در مقاله اي تحت عنوان "آيا قطر مقصر ايجاد فرقه گرايي در سوريه است ؟" با انتقاد از ياوه گويي قرضاوي و اتهامات وارد شده از سوي وي به جنبش مقاومت لبنان معتقد است که وي و شبکه خبري "الجزيره" ابزار دست دولت قطر براي دامن زدن به تنش فرقه اي هستند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری اوپن دموکراسي ؛ نويسنده با اذعان به شکست سنگين کشورهاي عربي عضو محور ارتجاع عرب مي افزايد "اجازه دهيد راحت بگويم قطر در "القصير" شکست خورد. اين شکست مفتضحانه پس از گذشته دو سال بحران در سوريه و صرف هزينه اي 3 ميليارد دلاري از سوي قطري ها در حمايت از تروريست هاي سوري به وقوع پيوست. " 

نويسنده با انتقاد از مداخلات دولت قطر در امور داخلي سوريه و حمايت آن کشور از تروريست هاي سوري مي افزايد "نتيجه چنين کاري ايجاد منازعات قومي و فرقه اي در سوريه ميان شيعيان و سني ها بوده است. بازي اي که حاصل جمع آن صفر و به ضرر هر دو طرف خواهد بود.  در پس پرده درگيري ها در سوريه مي توان به نقش عربستان سعودي، ترکيه و همچنين قطر اشاره کرد. در اين ميان نقش قطر برجسته است چرا که حمايت خود از تروريست هاي سوري را افزايش داده است. رژيم آل ثاني سعي دارد تا در منطقه جنگ فرقه ای به راه اندازد. دولت قطر از اين طريق تصميم دارد تا در جهت تضعيف قدرت جبهه مقاومت لبنان نيز گام بردارد." 

نويسنده در ادامه با اذعان به نقش مخرب رسانه اي چون "الجزيره" بعنوان بنگاه خبرپراکني وابسته به دولت قطر مي افزايد "در اين مورد مقاله اي پيرامون قطع رابطه دولت قطر با جنبش "حزب الله" لبنان نوشته "سلطان القاسمي" سرمقاله نويس اماراتي جالب توجه است. وي به خوبي به نقش شبکه تلويزيوني "الجزيره" که از حمايت دولت قطر برخوردار است اشاره مي کند. اين شبکه خبري دائما اخباري عليه جنبش حزب الله لبنان منتشر مي کند.

در اين راستا مفتي قطري "يوسف قرضاوي" نيز اخيرا مواضعي را عليه جنبش حزب الله لبنان اظهار داشته است. وي در آغاز بيداري اسلامي با اين موج مخالفت مي کرد. حال امروز با اظهار نظر هاي متناقضش دچار تضادي جدي شده است. وي از سويي قيام مردمي بحرين را انکار مي کند در حاليکه واقعيت آنست که قيام در آن کشور فراتر از مسئله شيعه و سني است." 

نويسنده در ادامه با اشاره به موضع گيري هاي ضد شيعي خاندان آل ثاني در قطر مي نويسد "بين 10-7 درصد جمعيت قطر را شيعيان تشکيل مي دهند. مي توان گفت که عملکرد دولت قطر خالي از برخوردهاي ضد شيعي نبوده است. دولت قطر هرگونه مطالبه اي از سوي شيعيان آن کشور را به ايران نسبت مي دهد. قطري ها هم اکنون از هيچ گونه کمک مالي و نظامي به تروريست هاي سوري که به جنگ فرقه اي در سوريه دامن مي زنند مضايقه نمي کنند."   

نويسنده در ادامه با اشاره به حمايت خاندان آل ثاني از قرضاوي مي افزايد "حمايت خاندان آل ثاني از مفتي قطري قرضاوي قابل توجه است. قرضاوي امير قطر نيست و از حمايت زيادي در ميان نخبگان حاکم در قطر نيز برخوردار نيست. با اين حال ارتباط ميان نخبگان حاکم و وي چندان مشخص نيست. در اين باره "مارک لينچ" تحليلگر مسائل خاورميانه در اين باره معتقد است که موضع قرضاوي و برنامه هايش در شبکه الجزيره مستقيما از سوي دولت قطر به وي ديکته مي شود و منطبق با خط مشي دولت قطر در عرصه سياست خارجي است.

 اينک زمان آنست که دولت قطر مسئوليت گفته هاي قرضاوي را بپذيرد بخصوص اظهارنظرهاي وي در مورد بحران سوريه را مورد بررسي قرار دهد. قطر بارها مدعي شده که با کشورهاي مختلف جهان در زمينه مقابله با "فرقه گرايي" همکاري کرده است اما در عمل اين دولت قطر بوده که سبب شده تا در سوريه تنش هاي فرقه اي و قومي افزايش يابد. در اين ميان اظهارنظرهاي قرضاوي نيز به اين مسئله دامن زده است. در صورتيکه قرضاوي به اظهارنظرهاي تحريک آميز خود ادامه دهد نشان خواهد داد که دولت قطر از اين موضوع براي حمايت از تروريست هاي سوري استفاده مي کند. قطر بايستي بداند که اظهارنظرهاي قرضاوي با انتقادات شديد داخلي در آن کشور و در سطح بين المللي مواجه شده است."


برچسب ها: آشوب ، سوریه ، قرضاوی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار