هنگامی که کودک شما به سن راه رفتن رسید، بازی های او تخیلی تر و پیچیده تر خواهد شد. در طول بازی، او مهارت های کلیدی همچون استقلال، خلاقیت، کنجکاوی و حل مشکلات را می آموزد.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بازی کردن برای رشد اجتماعی، احساسی، فیزیکی و یادگیری کودکان بسیار حیاتی و لازم است. بازی، روش کودکان برای یادگیری در مورد بدن خود و جهان اطراف است. کودک - به ویژه در یک سال اول - از هر 5 حس خود هنگام بازی استفاده می کند.

بازی همچنین می تواند مهم ترین مکان برای کشف احساسات و ارزش ها و همچنین رشد مهارت های اجتماعی باشد. خیلی پیش از اینکه کودک اسباب بازی مورد علاقه خود را با خواهرش به اشتراک بگذارد، آن را با عروسک هایش به  اشتراک می گذارد.

کودک در یک مهمانی خیالی که با عروسک هایش ایجاد کرده است به طور خودانگیخته از واژه های «لطفا» یا «متشکرم» استفاده می کند. 
 
نوع بازی به مرحله رشد کودک بستگی دارد. از آنجا که بازی برای کودکان وسیله ای برای شناخت جهان اطراف است، از مهارت هایی که کودک در حال آموختن آن است به عنوان منبعی برای تشخیص بهترین فعالیت ها برای او  استفاده کنید.
 
چند نوع بازی که ممکن است کودک شما در سنین مختلف به آنها علاقه داشته باشد عبارتند از:
 
بازی های اجتماعی: تعامل با شما و دیگران در یکسال نخست زندگی کودک بسیار مهم است. کودکان دوست دارند نگاه کنند و بخندند. کودکان بزرگ تر اصولا از بازی هایی همچون دالی موشه بسیار لذت می برند.

بازی با اشیا: لمس کردن، بستن، به دهان گرفتن، پرتاب کردن، هل دادن و وسایل مختلف یکی از بازی های مورد علاقه کودکان 4 تا 10 ماهه است.

بازی های کاربردی: وانمود به استفاده از وسایل موجود به روش های غیرمعمول همچون استفاده از چمن زن اسباب بازی روی چمن ها، یا صدا کردن مادر بزرگ با برس مو برای کودکان 12 تا 21 ماهه سرگرمی  بسیار جالبی است. این بازی ها، خلاقیت کودکان را شکوفا می کنند.
 
فیلم بازی کردن: در حدود 30 تا 36 ماهگی، کودکان دوست دارند در نقش آدم های دیگر ایفای نقش کنند. به طور مثال، نقش دکتر، معلم یا مادر را بازی می کنند.
 
در هنگام بازي با کودکان به نکات زير توجه کنيد:
 
- سعی کنید هنگام بازی فقط به اسباب بازی فکر نکنید: بازی یک فعالیت بسیار لذت بخش است و افراد، اشیا و حرکات مختلف را شامل می شود.

همه فعالیت ها از بی مفهوم صبحت کردن با یکدیگر هنگام نوزادی تا آواز خواندن در بزرگسالی و آب بازی کردن در استخر و دنبال هم دویدن در اتاق بسیار مهم هستند.

- با کودک خود روی زمین بازی کنید: هنگام بازی با کودکان، آنها بسیار خرسند خواهند شد که بتوانند در شادی خود با شما سهیم شوند. هنگام بازی با کودک خود صحبت کنید تا مهارت های کلامی او را نیز هم زمان پرورش داده باشید.

- هنگامی که کودک استراحت کرده و شاد است با او بازی کنید: این مساله باعث می شود از بازی های خود مسایل بیشتری بیاموزد.

- وقتی کودک خسته است دیگر ادامه ندهید: کودکان آستانه تحریک پذیری متفاوتی دارند. هنگامی که متوجه شدید کودک شما خسته، بی حوصله یا بهانه گیر شده است، بازی را با او تمام کنید.

- اجازه دهید کودکتان تنها و با دیگران بازی کند: هر دو نوع بازی برای کودکان مفید است.

- اجازه دهید خود کودک بازی را انتخاب و کنترل آن را به دست بگیرد: شما می توانید بازی های جدید یا پیشنهادهای نو برای او داشته باشید اما این کودک شماست که باید رئیس باشد. بازی یک تفریح و سرگرمی است و اگر کودک در کاری مهارت داشته باشد، لحظات بسیار خوب و شادی را سپری خواهد کرد.

منبع: برترين ها
برچسب ها: بازی ، کودک ، رشد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار