شاخص های رشد گیاه نظیر طول شاخساره ها، سطح كل برگ و وزن خشك گیاه با شوری متوسط و بالا كاهش می یابد.

رئیس بخش خاك و آب مركز تحقیقات جهاد كشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران زنجان با بیان اینكه هدایت روزنه‌ای و فتوسنتز زیتون با افزایش شوری خاك تحت تاثیر قرار می گیرد، گفت: شوری بالا وزن میوه را كاهش و میزان رطوبت میوه را افزایش داده و در نهایت مقدار روغن آن كاهش می یابد.
طاهری میزان پژمردگی ورتیسیلیومی و بیماری ها را در خاك های شور زیاد دانست و افزود: این تاثیرات بستگی به طول مدت قرار گرفتن در معرض شوری و ارقام كشت شده دارد و تحمل ارقام مختلف زیتون به شوری متفاوت است.
 وی یادآورشد: كاهش رشد و عملكرد گیاه در شرایط شور در اثر كوتاه شدن عمر برگ ها بیشتر به وجود می آید و در نهایت كل عملكرد گیاه زیتون در اثر مصرف آب شور كاسته می شود.
رئیس بخش خاك و آب مركز تحقیقات جهاد كشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، زیتون را گیاهی سازگار با خاك های مختلف دانست و ادامه داد:این گیاه، در مقایسه با بسیاری از درختان میوه تحمل بیشتری نسبت به میزان بالای نمك موجود در خاك و نیز خاكهای با درجه حاصلخیزی كم دارد./ب
برچسب ها: خاک ، زیتون ، شور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.