وزیر خارجه آمریکا می‌گوید تماس تلفنی پوتین و ترامپ به تنهایی منجر به صلح نمی‌شود و تمایل واقعی به پایان جنگ در روز‌های آینده مشخص خواهد شد. 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - در حالی که مقامات آمریکایی و روسی قرار است این هفته در عربستان دیدار کنند، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که چند روز آینده تعیین خواهد کرد روسیه چقدر درباره صلح اوکراین جدی است. 

روبیو در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس گفت: «رئیس جمهور هفته گذشته با ولادیمیر پوتین صحبت کرد و در این تماس پوتین علاقه خود را به صلح ابراز کرد. رئیس جمهور نیز تمایل خود را برای پایان دادن به این جنگ به گونه‌ای که سبب صلح پایدار شود و از حاکمیت اوکراین محافظت کند، ابراز کرد».  او در ادامه گفت: «اکنون، بدیهی است که این صحبت‌ها باید با اقدامات به مرحله عمل در بیاید؛ بنابراین هفته‌ها و روز‌های آینده مشخص خواهد کرد که آیا این (صحبت‌ها درباره صلح) جدی است یا خیر. در نهایت، یک تماس تلفنی به تنهایی باعث صلح نمی‌شود». 

وزیر خارجه آمریکا همچنین به ترکیب احتمالی تیم‌های مذاکره‌کننده اشاره کرد و گفت که اوکراینی‌ها و سایر اروپایی‌ها در هر گونه مذاکرات «معنادار» مشارکت خواهند داشت. وی تصریح کرد: «در نهایت، اگر مذاکرات واقعی باشد، و ما هنوز به آنجا نرسیده‌ایم، اما اگر این اتفاق بیفتد، اوکراین باید حضور داشته باشد. زیرا آنها کسانی هستند که هدف حمله قرار گرفته‌اند؛ و اروپایی‌ها نیز باید حضور داشته باشند، زیرا پوتین و روسیه را تحریم کرده‌اند». 

این بر خلاف اظهارات کیت کلوگ، نماینده ارشد آمریکا در اوکراین است. او شب گذشته گفت که اروپایی‌ها از مذاکرات احتمالی کنار گذاشته شده‌اند، زیرا مذاکرات پیشین، به دلیل حضور تعداد زیادی از نمایندگان از کشور‌های گوناگون به نتیجه نرسید. در پی این اظهارات، فرانسه درخواست جلسه فوری داده و مقامات این کشور فردا به همراه سران انگلیس، آلمان، لهستان، ایتالیا و دانمارک گرد هم می‌آیند تا پیرامون سرنوشت اوکراین صحبت کنند.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار