معاون محیط زیست لرستان گفت: ۳۰ گونه جانوری در معرض خطر تهدید در این استان شناسایی شده که برخی از گونه‌ها در خطر انقراض و برخی نیز حمایت شده هستند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست لرستان گفت: ۳۹۵ گونه مهره دار در لرستان وجود دارد و ۳۰ گونه جانوری در معرض خطر تهدید در این استان شناسایی شده که برخی از گونه‌ها در خطر انقراض و برخی نیز حمایت شده هستند.

محمد نبی حسنوند افزود: در راستای حراست و حفاظت از محیط زیست این استان خانه محیط زیست راه اندازی شده است و علاوه بر این با محوریت کلینیک تخصصی دامپزشکی حیات وحش آموزش‌های فراوانی برای جوامع بومی حاشیه مناطق تحت مدیریت در راستای کاهش مدیریت تعارض گوشت خواران بزرگ جثه با انسان مانند خرس و پلنگ ارایه شده است.

وی گفت: اکنون ۱۵ پاسگاه محیط بانی فعال در سطح استان وجود دارد و چهار پاسگاه نیز در مناطق تشکن رفت خان سفیدکوه خرم آباد، گرین الشتر، قالی کوه الیگودرز و غار ماهی کور در حال احداث هستند.

حسنوند با اشاره به فعالیت ۱۲۰ محیط بان در لرستان گفت: با توجه به اینکه براساس استاندارد‌های بین المللی به ازای هر هزار هکتار یک محیط بان باید فعالیت کند، اکنون لرستان ۲۰۰ محیط بان جهت پوشش مناطق حفاظت شده نیاز دارد در حالی که در این استان مناطق آزاد شکار و صید نیز پوشش داده می‌شود.

وی با اشاره به راه اندازی دوربین‌های هوشمند پایش در مناطق تحت مدیریت استان افزود: ۱۲ دستگاه دوربین در مناطق تحت حفاظت استان نصب و پایش این نواحی برای نخستین بار به صورت هوشمند در حال انجام است که پایش برخط در تالاب‌های پلدختر و بیشه دالان، منطقه سفید کوه خرم آباد و پناهگاه ازنا و اشترانکوه محقق شده است.

حسنوند ادامه داد: تاکنون ۲۳۸ گونه پرنده، ۴۴ گونه پستاندار، ۵۵ گونه خزنده، پنج گونه دوزیست و حدود ۲۰ گونه ماهی در رودخانه، تالاب و دریاچه‌های کوهستانی استان شناسایی و ثبت شده است.

 

وی اضافه کرد: سازمان محیط زیست کشور و به تبع آن محیط زیست لرستان همواره تلاش می‌کنند با جلوگیری از تخریب و هدر رفت منابع طبیعی و حیات وحش، نمونه‌هایی از این مواهب الهی را به شکل طبیعی و بکر جهت استفاده‌های مختلف و نسل‌های آتی، تحت حفاظت و حمایت خود قرار دهند به نحوی که تاکنون توانسته اند ۱۱.۳۷ درصد از کل مساحت استان را تحت عناوین اثر طبیعی – ملی (غار ماهی کو ر)، پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا - دورود و سمندرلرستانی یک (وژن آب بخش پاپی)، مناطق حفاظت شده (اشترانکوه، سفید کوه خرم آباد، قالیکوه الیگودرز و شادابکوه پلدختر) ثبت کنند و با توجه به ضوابط قانونی به صورت مستقیم مدیریت نمایند.

حسنوند گفت: همچنین برنامه ریزی لازم به منظور احیای زیستگاه‌ها و زیست بوم‌های استان در اولویت کاری قرار گرفت و با ارسال طرح و پیشنهاد‌های تخصصی جهت ارتقا و افزایش سطح حفاظتی مناطق شکار ممنوع (حدود ۴.۸۳ درصد) به سازمان متبوع جهت سیر مراحل قانونی، اقداماتی انجام شده است و در صورت تصویب و ثبت پیشنهادات ارسالی، سطح مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان به ۱۶.۲۲ درصد افزایش خواهد یافت.

وی گفت: همچنین در این راستا شناسنامه مناطق تحت مدیریت و مناطق شکار و صید ممنوع استان تهیه شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.