وبگاه الجزایری نوشت: با امتناع الجزایر از هرگونه حضور نظامی خارجی به ویژه کشور‌های غربی در مرز‌های خود، منافع ایالات متحده برای حفظ پایگاه‌های خود در نیجر ممکن است متزلزل شود.

پس از اخراج تحقیرآمیز ارتش فرانسه از مالی و نیجر، حالا نوبت به سربازان آمریکایی می‌رسد تا نیجر را ترک کنند. در تازه‌ترین موضع‌گیری، دولت انتقالی نیجر به گستاخی واشنگتن تشر زد و به دولت جو بایدن یادآوری کرد که این کشور واقع در منطقه ساحل آفریقا دارای حاکمیت است و آن‌ها دستورات فرستادگان وزارت خارجه آمریکا به نیامی را اجرا نخواهند کرد.

وبگاه algerie Patriotique با این مقدمه نوشت: ارتش آمریکا در سپتامبر گذشته از نیامی پایتخت نیجر به پایگاه «آگادز» در این کشور نقل مکان کرد. واشنگتن تغییر موقعیت نیرو‌ها و تجهیزات خود در نیجر را همزمان با خروج بخشی از پرسنل خود اعلام کرده بود. این اولین حرکت نظامی مهم آمریکا در نیجر پس از برکناری «محمد بازوم» رئیس‌جمهور نزدیک به غرب بوده است.

«احمد عطاف» وزیر امور خارجه الجزایر در جریان سفر کاری خود به واشنگتن در اواسط ماه اوت در مورد وضعیت نیجر با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود گفت‌وگو کرد.

این ۲ بر همگرایی دیدگاه‌های الجزایر و ایالات متحده در جهت حل بحران از طریق مجاری دیپلماتیک تاکید کرده و هرگونه مداخله نظامی خارجی را رد کردند، اما در واقع، الجزیره نگاه بدی به مانور‌های آمریکا چه در ساحل و چه در لیبی دارد، جایی که سرویس‌های مخفی این کشور سخت تلاش می‌کنند تا هرگونه راه‌حل سیاسی را به تعویق بیندازند و هزار و یک مزاحمت برای برگزاری انتخابات ایجاد کنند.

دیدار وزیران خارجه الجزایر و آمریکا در واشنگتن

دیدار وزیران خارجه الجزایر و آمریکا در واشنگتن

«موسسه صلح آمریکا» گزارش داد: «بیش از ۲ دهه است که الجزایر و ایالات متحده نگرانی‌های مشترکی درباره حضور تروریستی در ساحل دارند و همکاری ضدتروریسم بین آن‌ها قوی است. با این حال، در حالی که دولت فعلی مالی به دنبال گسترش روابط خود با روسیه و گروه واگنر است، ممکن است منافع الجزایر و آمریکا از هم جدا شود».

این موسسه معتقد است اگرچه ایالات متحده و الجزایر علاقه زیادی به ایجاد ثبات در مالی دارند، اما دیدگاه‌های متفاوتی در مورد چگونگی دستیابی به آن دارند. با توجه به همسویی استراتژیک واشنگتن با رقیب الجزایر یعنی مراکش به‌ویژه در مورد مناقشه صحرای غربی، به نفع ایالات متحده است که هرگونه همکاری با الجزایر را به سایر مسائل منطقه‌ای مالی جدا کند.

با امتناع الجزایر از هرگونه حضور نظامی خارجی به ویژه کشور‌های غربی در مرز‌های خود، منافع ایالات متحده برای حفظ پایگاه‌های خود در نیجر ممکن است متزلزل شود.

سوال مهم برای سیاستگذاران آمریکایی این خواهد بود که آیا الجزایر خواستار خروج نظامی آمریکا از نیجر به عنوان پیش شرطی برای هماهنگی با ایالات متحده برای ایجاد ثبات در آن کشور خواهد بود یا خیر.

موسسه آمریکایی با طرح ۲ پرسش درباره اینکه «آیا حفظ حضور نظامی آمریکا در نیجر به نقطه اصطکاک الجزایر تبدیل خواهد شد؟» و «آیا الجزایر و ایالات متحده می‌توانند دیدگاه‌های متفاوت خود را در مورد صحرای غربی کنار بگذارند؟» به این سوال اساسی می‌رسد که «واکنش ایالات متحده به جواب رد مقامات جدید در نیجر که به وضوح به واشنگتن نشان داده‌اند روابط نزدیک خود را با روسیه و ایران حفظ خواهند کرد، چگونه خواهد بود؟»

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۲۳:۲۸ ۰۶ فروردين ۱۴۰۳
انکه ملت الجزایر را ملت الجزایر کرد علی شریعتی بود که با توجه به حضور وی در فرانسه و ارتباط تنگانگ با رهبران انقلاب الجزایز مخصوصا احمد بن بلا و سخنرانی های اتشین برای انان نقش عمده ای در نهضت ازادیخواه مردم الجزایر داشت اینک انان سالیان درازی است که از تحولات شاخ افریفا به عقب رانده شدند و سیاستمداران انان یک عده ادم های بی خاصیت بحساب می ایند
آخرین اخبار