این بانک از بانک مرکزی سوئیس خواست تا به صورت علنی پشتیبانی خود را از این بانک اعلام کند. داد و ستد سهام شماری از شرکتها از جمله «کردیت سوئیس» صبح روز چهارشنبه به علت از دست رفتن شدید ارزش آنها به طور موقت متوقف شد.
به گزارش «فایننشال تایمز»، این کاهش ارزش سهام کردیت سوئیس که پس از احیای اندک ارزش آن در روز سه شنبه رخ داد، سبب شد تا میزان گستردهای از سهام بخشهای بانکی به فروش گذاشته شود. سهامدار اصلی گروه بانکی کردیت سوئیس که اهل عربستان سعودی است، هرگونه کمک مالی بیشتر برای نجات این بانک بحران زده را رد کرد.
عمار عبدالواحد الخودیری، رئیس بانک مرکزی سوئیس، سهامدار اصلی گروه بانکی کردیت سوئیس گفت: پاسخ (من به پرسش شما) به علتهای مختلف قطعا منفی است. سادهترین علت، وضعیت (سازمان) نظارتی است. ما هم اکنون بر ۹.۸ درصد از سهام این بانک مالکیت داریم. چنانچه (میزان مالکیت) ما به بالای ۱۰ درصد برسد، همه قوانین تازه کنار زده خواهد شد.
سال گذشته پس از آنکه بانک کردیت سوئیس از زیان نزدیک ۸ میلیارد دلاری اش خبر داد، مشتریان این بانک بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار از پولهایشان را از این بانک خارج کردند. زیان یاد شده بالاترین زیان از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ به شمار میرود.
سقوط روز چهارشنبه ارزش سهام کردیت سوئیس، به سهام دیگر بانکهای اروپایی نیز سرایت کرد و سبب شد تا ارزش سهام «کامِرس بانک» و «دُویچِه بانک» بین هشت تا ۱۰ درصد کاهش یابد.
در همین حال، شبکه تلویزیونی «الجزیره عربی» به نقل از «خبرگزاری فرانسه» اعلام کرد کردیت سوئیس در پی کاهش شدید ارزش سهام اش، نزدیک به ۵۴ میلیاد دلار از بانک مرکزی سوئیس استقراض کرد.