یک کارشناس ارشد مهندسی صنایع غذایی، قرار دادن نان داغ در کیسه پلاستیکی را برای مصرف مضر دانست و از مردم خواست هنگام خرید نان تازه هیچ گاه آن را درون کیسه پلاستیکی قرار ندهند.

راحله کاظمی گفت : بسیار دیده شده که افراد به محض خرید نان آن را درون کیسه پلاستیکی قرار می‌دهند که این امر سبب تولید حرارت و منجر به تعریق کیسه و کپک زدن نان و همچنین کندانس شدن روی سطح پلاستیک خواهد شد.

به گفته کارشناس ارشد مهندسی صنایع غذایی پلاستیک از مواد نفتی و پتروشیمی تولید می‌شود که در تماس با مواد داغ و اسیدی، ماده‌ای به نام مونومر تولید می‌کنند که این ماده در دراز مدت ممکن است خطرناک و سرطان‌زا باشد و تولید مواد مونومر در کیسه و تماس با نان، باعث ایجاد بیماری‌های ریوی و اختلال گوارشی شده و همچنین سیستم‌های عملکردی بدن افراد را مختل می‌کند.

افراد نان را بعد از این که خنک شد درون یک پارچه تمیز یا کیسه پارچه‌ای قرار دهند.

قرار دادن نان در روزنامه که از سوی برخی افراد مرسوم است روش غلط دیگری است که می‌تواند برای سلامتی مضر باشد؛ این کار سبب مهاجرت ترکیبات شیمیایی جوهر روزنامه بر روی سطح نان می‌شود.

از افراد درخواست می شود تا نان را برای خنک شدن بر روی تخته و یا میز داخل نانوایی یا بر روی صندلی خودرو قرار ندهند، چون این کار سبب جذب آلودگی این سطوح توسط نان می‌شود.

در برخی از نانوایی‌های عرضه نان لواش و سنگک ماشینی ممکن است از جوهر قند استفاده کنند که استفاده از این باعث ابتلا به سرطان دستگاه گوارش و وارد شدن آسیب شدید کبدی خواهد شد.

جوهرقند یا سدیم دیتیونیت یا بلانکیت، پودری سفید رنگ با ترکیب گوگردی (Na ۲ s ۲ o ۴) و کاربرد صنعتی است که در صنایع رنگرزی برای از بین بردن رنگ و سفید کردن قندها، بازیافت کاغذ باطله و موارد معدودی برای زیست‌شناسی، زمین‌شناسی و عکاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای سلامت انسان مضر است و در هیچ جای دنیا یک افزودنی غذا محسوب نمی‌شود، اما درکشورمان برخی نانوایی‌های متخلف آن را به آرد نان اضافه می‌کنند.

سولفیت سدیم یک نمک محلول در آب است که دلیل عمده استفاده از جوهر قند به خاطر ایجاد رنگ سفید و مشتری پسند است.

در صورت خریداری نان برای طولانی مدت لازم است نان خریداری شده کاملا خنک شود، سپس درون کیسه پلاستیکی مخصوص فریزر بدون منفذ قرار گیرد که در این شرایط می‌توان تا ۲ ماه نان را نگهداری کرد.

برای خروج نان از انجماد نیز بسته پلاستیکی در محیط دمای اتاق قرار گیرد و بعد به مدت ۲۰ ثانیه در مایکرو قرار دهید .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.