محققان اخیرا با مطالعه بر روی موش‎ها دریافته‌اند که رژیم غذایی حاوی نمک زیاد می‎تواند با رشد تومور‌ها مبارزه کند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از تی ان، گرچه رژیم‌های غذایی سرشار از نمک عمدتا پیامد‌های منفی بر روی سلامتی افراد دارند و موجب افزایش فشار خون شده و بر سیستم قلبی عروقی تاثیر می‌گذارند، اما تحقیقات جدیدی که در مجله" Science Advances" منتشر شده نشان می‌دهد مصرف زیاد نمک ممکن است تاثیر مثبت غیر منتظره‌ای نیز داشته باشد.

این مطالعه توسط گروهی از محققان موسسه "NCR-Biotech Science Cluster"واقع در ایالت هاریانا در شمال هند انجام شد. مصرف زیاد نمک پیشتر با تشدید التهاب مرتبط شناخته شده بود و مطالعه‌ای که محققان در سال ۲۰۱۳ بر روی موش‌ها انجام داده بودند نشان داد که مقادیر زیاد نمک در موش‎ها می‌تواند علائم انسفالومیلیت آزمایشی خود ایمنی (EAE) را برانگیزد.

اما التهاب یک پاسخ محافظتی توسط بدن است و محققان این مطالعه به رهبری پروفسور "آمیت آواتسی" (Amit Awasthi) قصد داشتند دریابند آیا رژیم غذایی دارای نمک می‎تواند التهاب را در برابر پاسخ ضد سرطانی بدن نیز تحریک کند یا خیر.

محققان در این مطالعه موش‎های دارای تومور را با رژیم غذایی دارای نمک کم، متوسط ​​و زیاد تغذیه کردند. سپس اندازه تومور و ترکیب سلولی و متابولیک با دقت کنترل شد. رژیم غذایی با نمک بالا رشد تومور‌های موش‌ها را به میزان قابل توجهی محدود کرد. محققان شاهد افزایش بقا و کاهش رشد تومور در موش‎های مبتلا به ملانوما، کارسینوما و حتی سرطان متاستاتیک بودند.

آواستی گفت: تجزیه و تحلیل ما نشان داد که تعداد سلول‌های ایمنی موسوم به سلول‌های کشنده طبیعی (Natural killer cell) در موش‎هایی که رژیم غذایی پر نمک داشتند، ۵۰ درصد افزایش یافته است. این سلول‎ها به عنوان نوعی ابزار داخلی سیستم ایمنی عمل می‎کنند و سلول‎های بدن را که ویروسی یا سرطانی شده‌اند شناسایی کرده و آن‌ها را از بین می‎‌برند. ریزمحیط تومور سرکوب کننده قوی سیستم ایمنی است. ریزمحیط تومور محیط اطراف تومور است که شامل رگ‌های خونی اطراف آن، سلول‌های ایمنی، فیبروبلاست‌ها، مولکول‌های سیگنالینگ و ماتریکس خارج سلول (ECM) است.

تومور‌ها دارای دیوار‌های دفاعی بیوشیمیایی مختلفی هستند که این موضوع به آن‌ها اجازه می‌دهد در برابر حمله سلول‌های کشنده طبیعی و سایر فرآیند‌های التهابی مقاومت کنند. درمان‌هایی مانند مهارکننده وارسی ایمنی که این دیوار‌های دفاعی را نادیده می‌گیرند در زمینه تحقیقات سرطان، درمانی بسیار انقلابی بوده است.

مهارکننده وارسی ایمنی (Checkpoint inhibitor‎) نوعی از ایمنی‌درمانی سرطان است که وارسی ایمنی را هدف قرار می‌دهد که کارش تنظیم و کنترل دستگاه ایمنی است. برخی سلول‌های سرطانی می‌توانند با تحریک این فرایند، خود را از حملهٔ دستگاه ایمنی مصون کنند. درمان‌های معطوف به وارسی ایمنی، قادرند با مسدودکردن وارسی ایمنی مهاری، عملکرد دستگاه ایمنی را به حالت عادی درآورند.

آواستی در ادامه افزود: اینروز‌ها همه در مورد ایمونوتراپی سرطان صحبت می‌کنند. دارو‌های مورد استفاده در این موارد مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا بوده و بسیار موثر هستند، اما کسی نمی‌داند چرا این درمان‌ها فقط بر روی برخی بیماران جواب می‌دهند برای مثال این دارو‌ها فقط در ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران جواب میدهند و برای باقی بیماران اینگونه نیست.

تفاوت در پاسخ بدن به دارو‌ها موضوع دیگری بود که محققان به بررسی آن پرداختند و دریافتند میکروبیوم یکی از موارد اثربخشی درمان است. میکروبیوم مجموعه‌ای از میکروب‌ها هستند که در بدن ما زندگی می‌کنند و متابولیسم دارو‌ها توسط این باکتری‌ها (که در افراد مختلف متفاوت است) می‎تواند تأثیرات زیادی بر کارایی آن‌ها داشته باشد.

برای بررسی میکروبیوم موش‌های مبتلا به سرطان، محققان به تجزیه و تحلیل دقیق متابولومیک و RNA نمونه خون و مدفوع گرفته شده از موش‌ها پرداختند. محققان دریافتند یکی از گونه‌های باکتری روده به نام "بیفیدوباکتر"در موش‌هایی که از رژیم غذایی حاوی نمک زیاد پیروی می‏کردند، بسیار بالا بود. آن‌ها دریافتند مصرف نمک زیاد به طور قابل توجهی نفوذپذیری روده موش را افزایش می‎دهد و این به آن معناست که بیفیدوباکتر غنی شده می‎تواند از روده به مناطق دیگر بدن از جمله نواحی که تومور‌ها قرار دارند، مهاجرت کند.

محققان مشاهده کردند هنگامی که این باکتری‎ها در ریزمحیط توموری قرار گرفتند، سلول‎های سرکوب شده یاخته کشنده طبیعی را فعال کرده و به آن‌ها امکان می‌دهند حمله ضد توموری خود را بهبود بخشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
فقط نمک دریا.....چه بلایی سر ما آوردن سازمان غذا و دارو
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۲۱:۴۰ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
در کتاب قانون ابن سینا از نمک دریا در بین نمک ها
بد ترین نمک است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
تا اونجای که سن من قد میده هر دوسال یک چیزی رد شده بعدش خوب شده پس هر کس دکتر بدن خودش باشه همه چیز رو به اندازه بخورید ولی چیزی که هنوز رد نشده وخدا رو شکر بهش گیر ندادن خواب زود در شب وبیدار شدن صبح زود وورزش ونرمش نیم ساعته اینا رو هر کسی رعایت کنه 50 درصد راه رو به سلامتی خودش کمک کرده بقیه رو بهتره بسپارید به سیستم بدنی تون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
كاملا حقيقت داره براي همين حضرت علي(ع) اول وآخر غذا مقداري نمك ميخوردند اما يك نكته ي بسيار مهم اينجا وجود داره واون اينكه چه جور نمكي؟!!!!!!فقط وفقط نمك كوير يا نمك دريا نمكهاي بسته بندي داخل بازار كه به اسم يددار هم به ما ميدن همه صنعتي است با فرمول NACL (كلريدسديم) هم خاصيت اسيدي دارد وهم سرطانزاست در صورتيكه نمك طبيعي هم خاصيت بازي داره وهم ضد سرطانه روغن و آبليمو و نان و شير و عسل و قندراهم همين بلا بر سرش آورده اند براي همينه كه اعتقاد همه از طب سنتي برگشته چرا كه مردم از خوردن مواد غذايي فايده اي نمي بينن خدا لعنت كنه آمريكا و اسرائيل را چراكه اين مواد تقلبي در آزمايشگاههاي آنها ساخته شده و ميشه
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۴:۵۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
شما که اینقدر میدونی چرا ناشناس موندی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
دوستان نمک نه نمک ید دار و اینایی که تی وی میگه بلکه نمک دریا.جایی که مطمین هستید درست میگه
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۲۱:۴۳ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
در کتاب قانون ابن سینا نمک دریا بین نمکها
بدترین نمک است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
عوضش قلبش میگیره
Iran (Islamic Republic of)
زهرا اسدی
۱۲:۱۷ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
بالخره یه جایی به درد خورد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
بلاخره نفهمیدیم نمک خوبه یا بده زیادیش فشارخون میاره کمبودش سرطان خون
آخرین اخبار