به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از مِیک یور بادی ورک، امروزه استفاده از ماکروویو برای گرم کردن مواد غذایی بسیار رایج است. بیش از ۳۰ سال از جهانی شدن ماکروویو میگذرد و براساس نظرسنجیها ۹۳ درصد مردم در آمریکای شمالی (آمریکا و کانادا) در آشپزخانههای خود از این دستگاه استفاده میکنند.
با این حال، برخی معتقدند استفاده از این دستگاه میتواند باعث از بین رفتن مواد مغذی موجود در غذا شود. متخصصان در پاسخ میگویند به طور عمومی هر زمانی که مواد غذایی پخته میشوند فارغ از آنکه این فرآیند پخت چگونه انجام میشود، برخی مواد مغذی آن از بین میرود.
این در حالی است که لزوماً استفاده از ماکروویو بدترین راهکار در از بین بردن مواد مغذی غذا در فرآیند پخت و پز نیست. جوشاندن مواد غذایی به ویژه سبزیجات حجم بیشتری از مواد مغذی را از بین میبرد. برای مثال پختن هویج به وسیله ماکروویو به نسبت جوشاندن کمتر موجب نابودی مواد مغذی میشود.
از سوی دیگر، تحقیقات دانشگاه کرنل نشان میدهد پختن برخی مواد غذایی با ماکروویو باعث افزایش سطح آنتی اکسیدانهای آنها میشود. این مواد غذایی شامل هویج، اسفناج، قارچ، کلم بروکلی، کلم، فلفل سبز و قرمز، گوجه فرنگی و مارچوبه است.
همچنین برخی میگویند استفاده از ماکروویو به دلیل استفاده از امواج الکترومغناطیسی میتواند برای سلامت بدن انسان مضر باشد. دانشمندان در پاسخ به این ادعا تاکید دارند قرار گرفتن در معرض میزان بالای امواج الکترومغناطیسی میتواند باعث آسیب به بدن و بروز سرطان شود.
با این حال، میزان امواجی که از ماکروویو دریافت میکنیم بسیار ناچیز است و براساس اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا این میزان برای سلامتی بدن مضر نیست. متخصصان میگویند تنها استفاده از ماکروویو به همراه سایر دستگاههای مبتنی بر فناوری امواج الکترومغناطیسی میتواند شدت این امواج را افزایش داده و سلامت بدن را مخاطره بیاندازد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/