به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه امارات نیوز، بسیاری از ما عادت داریم به هنگام خرید نان مقدار بیشتری خریداری کرده و آن را در فریزر قرار میدهیم و بعدا آن را روی گاز و ماکروویو داغ کرده و مصرف میکنیم؛ حال آنکه کارشناسان معتقدند این کار، برای سلامتی ما ضرر دارد.
یک کارشناس تغذیه مصری در این خصوص گفت: هنگامی که نان را داغ میکنید، گازهای سمی مانند متان تولید میشود که این هم به دلیل آن است که مواد نشاستهای در معرض دمای بالا قرار گرفته و اجزای نشاستهای آن از بین رفته و به مواد خطرناکی برای بدن تبدیل میشوند که میتواند سبب سرطان شود؛ همچنانکه رنگ نان نیز تغییر میکند.
او در ادامه بیان کرد: این کار همچنین میتواند گاز «گوگرد دی اکسید» تولید کند که بر سیستم گوارش ما اثر میگذارد و سبب زخم معده، روده و سوء هاضمه شود.
این پزشک همچنین در خصوص گرم کردن نان در مایکروویو گفت آن را در معرض اشعههای مضری قرار میدهد که میتواند سبب سرطان شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
بوی عطرش ما را دیوانه می کند ،
پ ، ن ،
ما در شهر خود به وسیله درست کردن نان در قدیم بریزه می گفتیم .
1- مقاله منتشر شده در پایگاه بی بی سی به تاریخ (23 ژانویه 2017) با عنوان
Browned toast and potatoes are 'potential cancer risk', say food scientists
(دانشمندان تغذیه می گویند: نان تست و سیب زمینی های سرخ شده به رنگ قهوه درآمده (به روی آتش) دارای خطر بالقوه سرطان هستند)
2- مقاله منتشر شده از سوی دکتر سیمون کوتون ( Dr Simon Cotton) مدرس ارشد شیمی که در پایگاه دانشگاه بیرمنگام انگلیس منتشر شده با عنوان:
Does burnt food give you cancer
(آیا غذای سوخته سبب سرطان می شود؟)
دوست عزیز این مطالب پیشتر هم از سوی برخی دانشمندان غربی مطرح شده و در پایگاه های خارجی با یه سرچ ساده قابل دسترس هست، اینکه برخی پزشکان و یا محققان با برخی دیگر در برخی مسائل مثل ضرر داشتن ماکروویو یا موارد دیگر اختلاف داشته و دارند، چیز جدیدی نیست؛ اما عیب اینه که ما چون یه مطلب علمی رو یک کارشناس عرب بیان کرده سریع رد می کنیم، اما اگه همین رو یه کارشناس غربی مطرح کرده بود، سریع می پذیرفتیم و یا لااقل در مورد صحت و یا عدم صحت آن سکوت می کردیم.
ولی صرف یک مقاله نمی توان نتیجه علمی قطعی وثابت شده قلمداد کرد.
اصلا کاری به عرب یا غرب ندارم.
به نظر شما صرف یک مقاله یا فرضیه و حتی یک نظر ولو از دانشمندان هم که باشد تا اثبات علمی و قطعیت پیدا نکند نمی توان ملاک عمل قرار گیرد.
مثلا مضر بودن اشعه موبایل را هنوز اختلاف نظر وجود دارد و هیچکدام با ادله محکم علمی نتوانستند حرفشان را ثابت کنند هرچند در مورد موبایل می توان به مهاجرت زنبورهای عسل از مناطق روستایی و حتی کاهش پرندگان نسبت به قبل در مناطق روستایی می توان استناد کرد که این اشعه ها حتی سایر موجودات را نیز آزار داده و سبک زندگی آنها را نیز بهم ریخته ولی اثبات علمی این موضوع مهم است.
ضمنا به فرض اثبات باید راه جایگزین را هم بعد از بیان مشکل ارائه کنند.
الان برای گرم کردن نان منجمد راهکار جایگزینی که برای عموم مردم امکان پذیر باشد چیست؟
چرا سریع موضع میگیری همان منبع ها را نام بردی کافی بود.
تازه فقط به این منابع نمیشه دل خوش کرد.
در مورد گرم کردن نان ویا غذا در مایکرویو سیستم کار به صورتی نیست که
مصری گفته مایکرویو مولکولهای اب را به جنبش در می اورد سبب گرما می شود
اجتناب از مایکرویو برای سلامتی کافی است از ان فاصله داشته باشیم کمی
همینطور در ظرف مناسب غذا را گرم کنیم