به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دانشگاه آکسفورد یافتههای خود را در مورد به اصطلاح «همبستگیهای محافظت» در برابر کووید-۱۹ علامت دار منتشر کردند. به طور بالقوه این امر ابزاری برای سرعت بخشیدن به تولید ایمن واکسنهای جدیدی است که ممکن است به تنظیم کنندهها در ارزیابی قدرت احتمالی هر واکسن کرونای جدید بدون نیاز به دادههای آزمایش کارآیی فاز سه کمک کند.
محققان با استفاده از تجزیه و تحلیل مبتنی بر موارد شناسایی شده ابتلا به کووید-۱۹ در انگلیس و دادههای سیستم ایمنی بدن از نمونه خون داوطلبانی که در آزمایشهای واکسن آکسفورد در این کشور شرکت کردند، سطح آنتی بادی را در گیرندگان واکسن ۲۸ روز پس از آزمایش دوم مقایسه کردند.
آنها گزارش دادند که سطوح بالاتر عناصر ضد سنبله، ضد RBD IgG و خنثی کننده آنتی بادی با درجه محافظت بیشتری در برابر کووید-۱۹ همراه است که به عنوان یک تست مثبت PCR با حداقل یک علامت مشخص شده است؛ از این دادهها برای ساخت مدلی برای برون یابی سطح آنتی بادی مرتبط با درجات مختلف محافظت، ارائه تخمینها برای طیف وسیعی از اثرات واکسن از ۵۰ ٪ تا ۹۰ ٪، با استفاده از سه روش مختلف استفاده شد. مقادیر استاندارد نیز برای ایجاد ارتباط بین آزمایشهای مختلف ارائه شده است.
این مطالعه همچنین نشانههای قبلی را تایید میکند که هیچ سطح واحدی در استفاده از سنجشهای آنتی بادی اتصال دهنده یا خنثی کننده وجود ندارد که محافظت کامل در برابر کووید-۱۹ را فراهم میکند. نتایج ارتباط ایمنی بدن را پس از ۲ دوز به محافظت از جمعیت مورد انتظار پیوند میدهد، اما نمیتواند برای بررسی حفاظت از فردی که واکسینه شده استفاده شود.
پروفسور سر اندرو پولارد، مدیر گروه واکسن آکسفورد و محقق اصلی آزمایش واکسن آکسفورد، گفت: نیاز فوری به افزایش عرضه واکسن برای جهان وجود دارد، اما تولید و تایید واکسنهای جدید ماهها زمان میبرد. ما امیدوارم که استفاده از همبستگیها توسط توسعه دهندگان و تنظیم کنندهها بتواند روند کار را تسریع کند.
دکتر مرین وویسی، سرآمد آمار در گروه واکسن آکسفورد در دانشگاه آکسفورد، گفت: این نتایج از آنجا که امکان تخمین اثر واکسن را با استفاده از نمونههای خون از آزمایشهای بالینی بسیار کوچکتر از آنچه قبلا مورد نیاز بود، ارزیابی میکند، مهم است.
این یافتهها برای بررسی همگانی ارائه شده است و محققان امیدوارند که به موقع یافتههای خود را به طور کامل در اختیار جامعه علمی قرار دهند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/