یک کارشناس تغذیه معتقد است اگرچه مصرف زیاد نمک می‌تواند مرگبار باشد اما ترک کامل آن را هم توصیه نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از "لبنانون دیبایت"، دکتر ایرینا برژناایا، متخصص تغذیه روسیه اظهار کرد: مقدار زیاد نمک و در مقابل، کمبود آن برای سلامتی مضر است.

او افزود: اصطلاح "مرگ سفید" با نمک مرتبط است، زیرا سطح فشار خون را افزایش می‌دهد و این برای قلب و عروق خونی مضر است. اما این تأثیر منفی فقط در صورت مصرف بیش از حد نمک به طور مداوم مشهود است؛ بنابراین نیازی به ترک استفاده از نمک نیست؛ زیرا کمبود سدیم و کلر در بدن می‌تواند منجر به سردرد، سرگیجه، ضعف عمومی، سوء هاضمه و فشار خون پایین شود؛ بنابراین مصرف نمک باید متوسط ​​باشد.

او می‌گوید: ما نمی‌توانیم بدون نمک زندگی کنیم زیرا تا حدودی بدن ما از آن ساخته شده است. کلرید سدیم در خون، اشک، ادرار و مایعات دیگر وجود دارد؛ یعنی ما به نمک نیاز داریم. اما نمک اضافی می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی شود، بنابراین باید استفاده از آن متعادل باشد. نتایج چندین مطالعه نشان داده است که هفت گرم نمک در روز برای یک بزرگسال کافی است. 

این متخصص استفاده از نمک یددار برای جبران کمبود این عنصر در بدن را توصیه می‌کند؛ زیرا کمبود ید باعث بیماری تیروئید، بروز مشکلات در کار مغز، کاهش ظرفیت کار و افزایش خستگی می‌شود.

دکتر ایرینا برژناایا می‌گوید: بسیاری از افراد به دلیل سموم موجود در هوا، به ویژه در شهر‌های بزرگ از کمبود ید رنج می‌برند؛ بنابراین نمک یددار برای آن‌ها بسیار مهم است. علاوه بر این، این نمک برای بدن مفیدتر از نمک معمولی است. اما باید بدانید که ماندگاری نمک یددار بسیار کوتاه است، زیرا ید به سرعت تبخیر می‌شود؛ بنابراین استفاده از نمک دریا ترجیح داده می‌شود، زیرا حاوی عناصر و مواد زیادی است که مقدار ید موجود در آن را حفظ می‌کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.