به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عدیل سروی زرگر رئیس مرکز نوغانداری کشور گفت: امسال ۴ برابر سالهای گذشته نهال توت در راستای خودکفایی نخ ابریشم در اختیار نوغانداران قرار گرفت، ضمن اینکه برای امسال ۷۰۰ هزار اصله نهال توت به منظور پرورش کرم ابریشم در کشور توزیع شد.
سروی زرگر، میزان توزیع نهال توت در سال گذشته را ۱۸۷ هزار اصله عنوان کرد.
او ادامه داد: برای پرورش هر جعبه کرم ابریشم ۲۰۰ اصله نهال توت نیاز است.
سروی زرگر افزود: با این میزان کاشت نهال توت هر سال ۳ هزار و ۵۰۰ جعبه به ظرفیت پرورش کرم ابریشم اضافه میشود.
رئیس مرکز نوغانداری کشور از توزیع ۷۰۰ هزار اصله توت از روز درختکاری خبر داد و گفت: تا پایان دهم فروردین توزیع اصله توت ادامه دارد.
او با بیان این که عمر اقتصادی درختان توت ۲۵ سال است، گفت: نهالهای توت تقریباً در همه استانهای پرورش دهنده کرم ابریشم همچون گیلان، مازندران، جنوب کرمان، البرز، تهران، یزد و لرستان توزیع شد.
سروی زرگر تعداد پرورش دهندگان کرم ابریشم را تا دو سال پیش ۱۷ هزار و ۳۰۰ خانوار اعلام کرد و افزود: این تعداد امسال به ۲۹ هزار و ۵۰۰ خانوار افزایش یافته است.
او درباره برنامههای حمایتی از نوغانداری و تولید پیله ابریشم در کشور گفت: برای حمایت از تولید داخلی، پیشنهاد افزایش تعرفه واردات نخ ابریشم از ۲۶ درصد به ۴۰ درصد را به وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون ماده (۱) که تعرفهها را بررسی میکند، ارائه دادهایم.
رئیس مرکز نوغانداری کشور ادامه داد: برای حمایت از تولید داخلی، ابزار تعرفه باید کارآمد باشد و در غیر این صورت صنعت نوغانداری آسیب میبیند.
او در پایان با اشاره به این که تعطیلی چهار کارخانه مدرن تولید نخ ابریشم ظرف ۲۰ سال در کشور به صنعت نوغانداری آسیب زده است، تصریح کرد: تلاش بر این است که کارگاههای ابریشم کشی خانگی و سنتی توسعه پیدا کند.
انتهای پیام/