بسیاری از کارشناسان براین باورند که به رغم انباشتگی دام و افزایش حجم واردات، قیمت گوشت در بازار منطقی نیست که در نهایت اختلاف چندبرابری آن با گوشت‌های تنظیم بازار منجر به تشکیل صف‌های طولانی خرید شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- بررسی های میدانی از سطح بازار نشان می دهد که اختلاف قیمت گوشت های تنظیم بازار با مغازه ها ۲ تا ۳ برابر است که این امر منجر به تشکیل صف های طولانی خرید پشت در فروشگاه ها و گلایه شهروندان شده است چراکه آنها مجبورند ساعت ها برای خرید گوشت منتظر بمانند و گویا توزیع به طور مستمر نیست و گاها برخی روزها گوشت  گرم وارداتی نمی آید یا در صورت توزیع میزان آن به قدری پایین است که جوابگوی خرید تمامی مشتریان نیست. این درحالی است که میزان واردات گوشت نسبت به سال قبل افزایش معناداری داشته است.

بنار آمارهای اعلامی امسال بیش از ۲۰۰ هزارتن گوشت قرمز گرم و منجمد با ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار وارد شده، درحالیکه مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ هزارتن با ارزش حدود ۴۸۰ میلیون دلار بوده است که متاسفانه به رغم افزایش ۲ برابری واردات، قیمت در بازار به تعادل و ثبات نرسیده است.

براساس آمار با احتساب سرانه مصرف فعلی سالانه یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور مصرف می شود که امسال ۹۲۳ هزارتن گوشت در کشور تولید شده که براین اساس نباید مشکلی در تنظیم بازار داشته باشیم، اما متاسفانه کماکان شاهد عرضه گوشت با نرخ های غیرواقعی در سطح بازار هستیم.

رصدها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت کنونی هرکیلو شقه گوسفندی ۷۴۰ تا ۷۷۰ هزارتومان، ران گوسفندی ۹۷۰ تا ۹۹۰ هزارتومان، گوشت گوساله ۵۳۰ تا ۶۰۰ هزارتومان و راسته گوساله ۷۵۰ تا ۹۰۰ هزارتومان است، اما مسئولان وزارت جهاد ملاک قیمت گوشت قرمز را لاشه می دانند. در این راستا محسن سلامی مدیرعامل پشتیبانی امور دام گفته بود: قیمت گوشت در خرده فروشی ها در یک منطقه ملاک نیست و میدان بهمن ملاک تعیین کننده قیمت است که خوشبختانه طی ۲ تا ۳ هفته اخیر قیمت لاشه گوسفند و گوساله تغییری نداشته است.

علی رغم آنکه بسیاری از فعالان و دست اندرکاران حوزه دام و طیور خبر از انباشتگی دام و افزایش زایش ها  و افزایش ۲ برابری حجم واردات می دهند، جای این سوال مطرح است که علت نوسانات بازار گوشت قرمز چیست؟ 

علت تشکیل صف های طولانی خرید گوشت قرمز چیست؟

جواد آزاد مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران گفت: صف های طولانی خرید بابت گوشت های وارداتی است و در خصوص تولید داخل با انباشتگی دام روبرو هستیم و مشکلی در تامین و توزیع نداریم.

به گفته وی، افزایش بهره وری جهت کاهش قیمت تمام شده در دستور کار است و در خصوص بازار هیچ راهی جزء گسترش زنجیره های تولید نداریم و مهم ترین راه توسعه زنجیره هاست، درحالیکه تکمیل و توسعه زنجیره ها در تنظیم بازار گوشت تاثیر بسزایی دارد چراکه قیمت دام و گوشت با یکدیگر متفاوت است که تکمیل زنجیره ها در کاهش قیمت اثر گذار است.

آزاد با بیان اینکه در بخش دام سنگین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزارراس انباشتگی داریم، افزود: با توجه به انباشتگی دام، بخشی از مابه التفاوت باید به دام دام داخل دهند و همچنین با تغییر ارز ۴۲۰۰ تومانی وعده توزیع گوشت داخل از طریق کالابرگ را دادند که این امر می تواند کمک کند.

مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروان با بیان اینکه نیازی به این حجم واردات گوشت نداریم، افزود: با توجه به انباشتگی دام سبک و سنگین، سیاست بهره وری تولید در راستای کاهش قیمت تمام شده، توزیع کالابرگ و توسعه زنجیره ها در راستای تنظیم بازار باید بکار گرفته شود، در غیراین صورت واردات راهکار مناسبی برای تنظیم بازار نیست.

براساس اعلام وزارت جهاد سال گذشته میزان تولید گوشت قرمز حدود ۹۰۸ هزار تن بود که امسال با افزایش ۱۶ هزارتنی میزان تولید به ۹۲۳ هزارتن می‌رسد که بخشی از این افزایش تولید ناشی از احیای دام‌های مولد پس از خشکسالی‌های سال‌های گذشته است.

نرخ منطقی گوشت قطعه بندی ۷۰۰ هزارتومان است

در ادامه افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت:در کل محصولات کشاورزی چالش نظام توزیع محصولات کشاورزی عامل اصلی نابه سامانی بازار است و زمانیکه محصول آماده تولید است دیگر از دست کشاورز در می آید. به عنوان مثال دامدار دام‌ تولیدی را تحویل کشتارگاه یا چوبداران می دهند و آنها بسته به شرایط بازار، پول دامدار را بصورت چک ۲ تا ۳ماهه پرداخت می کند.

به گفته وی، تولیدکننده یا نماینده های بخش کشاورزی به هیچ عنوان دسترسی مستقیم به مصرف کنندگان ندارند و این ارتباط قطع است و آنچه به عنوان زنجیره اسم می برند، در بخش کشاورزی وجود ندارد یا بسیار جزئی است که در نهایت این امر منجر به عرضه محصولات با قیمت غیرواقعی در بازار می شود.

صدردادرس ادامه داد: قیمت کنونی هرکیلو دام زنده ۳۰۰ هزارتومان است که براین اساس لاشه با نرخ ۶۰۰ هزارتومان و گوشت قطعه بندی ۷۰۰ هزارتومان باید بدست مصرف کننده برسد که متاسفانه بدلیل مشکلات نظام توزیع با نرخ های متفاوتی عرضه می شود.

وی متوسط سرانه مصرف گوشت قرمز را ۷ کیلو اعلام کرد و گفت: مسئولان دولتی سرانه مصرف گوشت قرمز را ۱۲ کیلو اعلام می کنند، درحالیکه سرانه مصرف کشورهای حاشیه خلیج فارس ۴۰ کیلوست. گفتنی است امسال ۲۰۲ هزارتن گوشت گرم و منجمد وارد شده که میزان واردات در سال قبل بسیار کمتر بوده است.

با توجه به آنکه ۱۰ روز تا پایان سال زمان باقی است و بسیاری از خانوارها بدنبال تامین مایحتاج سبد مصرفی خود هستند، این روزها شاهد صف های طولانی خرید گوشت های تنظیم بازار بواسطه اختلاف چندبرابری قیمت با گوشت تولید داخل هستیم، درحالیکه بسیاری از کارشناسان حوزه نرخ های فعلی مغازه ها را منطقی نمی دانند و معتقدند که دولت برای تنظیم بازار باید سیاست عرضه مستقیم و توزیع از طریق کالابرگ‌را در پیش بگیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳
من خودم دامدار هستم اگر کسی توان خرید یک دام سبک را ندارد دوسه نفری یک دام سبک از توی روستاها تهیه کنید ببنید با کله پاچه که و جیگری که روش گیر خریدار می آید گوشت کیلویی،چند میشود گوشتی بسیار ارزان و با کیفیت کامل ،،دام زنده بره 8ماهه چاق الان کیلویی300هست ببینید گوشت کیلویی چند باید پای مصرف کننده در بیاد،،والسلام
Iran (Islamic Republic of)
دامدار
۰۶:۲۹ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳
اوضاع امروز گوشت قرمز نتیجه سیاست خائنانه دولت قبل درمورد دامپروری کشور میباشد که متاسفانه درمورد دام سنگین دولت فعلی هم همان سیاست خائنانه را پیش گرفته اگر بااین روال پیش برود شک نکنید سال دیگه بحران کمبود شدید دام سنگین گریبان کشور را خواهد گرفت مسئولین باشرافت اقدام عاجل درمورد دام سنگین انجام بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
با واردات گسترده باید کمر تولید کننده و توزیع کننده داخلی که در حال ماهی گرفتن از آب گل آلود هستند را شکست
Iran (Islamic Republic of)
زینب
۱۸:۵۱ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
سه کیلو گیلو گوشت تنظیم بازاری خریدم یک کیلو آشغال گوشت داشت ریختم بیرون یک کیلو گوشت خوب بخوریم بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۲ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
خدا به حالمون رحم کنه فقط خدا آقا امام زمان به دادمان برسه
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۱:۴۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
از چند ماه پیش که وزرا یکی به یک به خط شدند و گفتند مشکلی در تامین اقلام اساسی ماه رمضان و عید نیست دقیقا میشد تشخیص داد که این اوضاع پیش خواهد آمد. در واقع اغلب اوقات هیچ مشکلی در موجودی بازار نیست و مشکل فقط قیمت هست که آن هم کنترل نمی شود. وزرا دقیقا همیشه به نکته ای اشاره می کنند که به مدیریت آنها ربطی ندارد و آنجا که بحث قیمت و مدیریت هست آنها شانه خالی می کنند و چیزی را گردن نمی گیرند. تا این مسئولین بی عرضه در رأس امور مملکت هستند چیزی سر و سامان نخواهد یافت....
Iran (Islamic Republic of)
ناصر قلی
۲۱:۲۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
من 2کیلوگوشت گوسفندی ویک کیو گوشت گوساله تنظیم بازی از جانبو خریدم .باور کنید یک کیلو وسیصد وچهل کرگرم استخوان وچربی بدرد نخور درآمد .گوشت اشغال بود مدیر پز . تو را به گوشت اشغال به مردم ندید .کیلو 490 تومان ارزان است نه. گوشت قاطی میش و بز است . مخصوصا شهرستان های کوچک قسمت های بی کیفیت و اشغال توزیع میشود.ران ها ها در مراکز آستانه..توزیع می شود .باور کنید هم گران است و هم اشغال و نخرید .گوشت آزاد ارزان تر می افتد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
دیگه صف کشیدن هم جرم هست؟ یعنی مردم نفس میکشن ازش یه جرمی در میارین. علی برکت لله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
از ماست که بر ماست .
Germany
ناشناس
۰۴:۴۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
گوشتهای. بدرد بخور بمردم نمیدن یه مشت استخونو چربیو چندرو میدن بمردم رونهای وارداتی فقط مال خودشونه که باتالارهاووو. دست بیکی کردند گوشتاشو جدا میکنن اشغالاشو میدن بمردم.انسا لله خیرنبینن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
صف گوشت مرغ یخی را ندیدی اخه با چه زبونی باید گفت مردم ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
دیگه مرغ یخی صفی نیست، چرت و پرت نگو اجنبی کثیف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۶ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳
شما درست میگین که خائن اجنبی نیستید اما توی فروشگاه اتکاء حسن آباد تهران خودم دیدم که رو هوا جعبه مرغ یخی رو مردم خالی کردن،
نباید همه ببینن که، شاید لازم نداشته باشند ولی انها که لازم دارند، اینگونه صفها رو می بینن
Iran (Islamic Republic of)
گل محمدی
۲۰:۴۵ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
متاسفانه مراجع ذی صلاح عرضه توزیع گوشت را ندارید و هربار وعده افزایش و قیمت پایین را میدهند واقعا خجالت نمی کشید
Iran (Islamic Republic of)
ح ج
۱۹:۳۳ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
ای مردم ساده که فرق گوشت خوب و بد را نمی‌دانید چی باید به شما بگم گوشت های تنظیم بازاری را استفاده کنید اگر دوباره خریدید گوشتهای بی کیفیت که اکثرا گوشتهای گاو میش و بز هستند خوب گوشت بز در داخل کشور خودمون 1سوم قیمت گوشت بره هست چرا گوشت بز را از دامداران خودمون نمی‌خرید به نصف قیمت
Iran (Islamic Republic of)
رضا بازنشسته بی پول
۱۶:۳۳ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
فکر کنم داریم به مقام انسانیت نزدیک میشیم .هنوز انسان نیستیم .با این صف ها داریم نزدیک میشیم .میگی نه برو سر صف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
قله را هم فتح کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
فروشگاههای زنجیره ای .همه گوشتهای تنظیم بازاری رو خودشون برمیدارن.خصوصا هفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
دولت علت است خود اون یارو هم گفت دولت مقصر همه چی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
این گوشت نیست میخوریش نمیدونم چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
خدالعنتونکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
این گوشت گوسفندی تنظیم بازار که به مردم میدهند ،
با تقلب فراوان همراه است !!
اگر نظارتی وجود داشته باشد ملاحظه میفرمایید که
شرکتهای بسته بندی ، بخشی از قسمتهای ارزشمند گوشت را
از آن خارج می کنند و با درصد بیشتری استخوان به مردم
عرضه می کنند و،،،،،،، !!!!
Iran (Islamic Republic of)
پژوهش
۱۰:۱۸ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
صف گوشت؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
خلاصه ،مردم همیشه باید با یک چیزی مشغول باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
نمی دانیم ، به نظر خودتون چیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گرانی گوشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
به نظرم باید کد ملی هر کسی که گوشت قرمز تنظیم بازار می‌گیرد رو هم بگیرید چون احتمال تقلب از سوی قصابی های گوشت قرمز آزاد وجود دارد، فکر کنید یک قصاب میره گوشت تنظیم بازار ۱۰کیلو یا ۲۰ کیلو بیشتر می‌گیرد و همین گوشت را در قصابی خود به نرخ آزاد بفروشد ، ۵۰درصد سودآوری بیشتر برای قصاب دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۶ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
تو چقدر شیدایی
اصل قضیه رو رها کردی دنبال راه کار دادن به اینایی؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
اگه اینکارو نکنه چطوری شکم زن و بچشو سیر کنه!!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
وزیر مربوطه استیضاح شود
آخرین اخبار