
باشگاه خبرنگاران جوان - طبق آمار گمرک ایران، تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۳ با ۱۱.۳۹ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ به رقم ۱۳۰ میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار رسید. از این میزان سهم صادرات غیرنفتی ۵۷ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار و سهم واردات ۷۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار بود.
با توجه به اینکه واردات طلا یکی از راههای رفع تعهد ارزی به شمار میرود سال گذشته ۱۰۰ تن طلا به اشکال خام به ارزش ۸ میلیارد و ۵۱ میلیون دلار وارد کشور شده است؛ بنابراین ایران در میان ۵ کشور اول جهان در خرید طلا (چین، هند، آمریکا و امارات) قرار داده است و آنطور که محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرده ایران جزو بزرگترین دارندگان ذخایر استراتژیک طلا است.
گفتنی است طی سالهای اخیر به دلیل مشکلاتی که در شیوههای مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات ایجاد شده بود و البته تفاوت نرخ بازار آزاد با بازار رسمی، صادرکنندگان تمایل چندانی به بازگرداندن ارز به چرخه اقتصاد کشور را نداشتند بر همین اساس نیز سیاست گذاران تصمیم گرفتند با بهکارگیری شیوه رفع تعهد ارزی در قبال واردات شمش طلا، صادرکنندگان را تشویق به رفع تعهد کنند.
اگر به جای طلا علوفه و نهاده های دامی وارد می کردید در کل کشور برای چندین میلیون نفر شغل ایجاد می کردید و قیمت گوشت یک میلیون نبود.
طلای خام وارد میشه خب... بعدش ۳ الی ۴ گرمش که با خودشون افتاده کمتر از ۲۰ میلیون تومن، ضرب سکه بهار آزادی میکنن ،پیشفروش میندازن به خلق الله ۷۰ میلیون تومن..تو بانک و صرافی هم میندازن۱۰۰ میلیون... واقعا هم کسری بودجه برا تامین حقوق کارمندان رفع شده ،هم پولی از ملت از کف بازار جمع میشه...
باید تا امکانش هست طلا وارد کنیم
صد تن طلا نسبت به جمعیت 90 ملیون نفری هیچی نیست
پشتیبانی پول و آینده هست