به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، پس از اعتراضات مرگبار یک گروه در مخالفت با سفر نارندرا مودی، نخست وزیر هند به بنگلادش، یک مقام بلندپایه این کشور گفت بنگلادش برای کمک به برقراری نظم، نیروهای مرزبانی را اعزام کرده است.
همچنین خشونتهایی که جمعه در مسجد اصلی داکا اتفاق افتاد در بسیاری از مناطق این کشور آسیای جنوبی گسترش پیدا کرد. بنگلادش ۱۶۸ میلیون نفر جمعیت دارد که اکثر مردم آن مسلمان هستند. درگیریهای شدید بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان سبب شد پنج نفر از معترضان کشته و شمار بسیاری زخمی شوند.
در پی شکایات شمار بسیاری از کاربران که موفق نشده بودند به اینترنت دسترسی پیدا کنند، سخنگوی مخابرات بنگلادش از محدودیت دسترسی به شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک خبر داد. وزیر ارتباطات بنگلادش نیز در این باره گفت شرکت مخابرات مسئول نیست و مسئولیت بر عهده نهادهایی است که قوانین اطلاع رسانی را براساس تدابیر اتخاذ شده رعایت میکنند.
یک مقام وزارت کشور نیز از دستور این وزارتخانه برای اعزام شماری از مرزبانان در مناطق مختلف کشور خبر داد. با این حال، وی درباره شمار نظامیان اعزام شده اطلاعاتی نداد.
در حالی که بنگلادش پنجاهمین سال استقلال خود را جشن میگیرد، تجمعات خشونت باری در این کشور روی داده است. دولت بنگلادش به موفقیتهای اقتصادی چشمگیر خود میبالد. این در حالی است که گروههای مدافع حقوق بشر این موفقیتها را همراه با نقض حقوق بشر میدانند.
ورود نارندرا مودی، نخست وزیر ناسیونالیست هند، که روز جمعه برای شرکت در مراسمی وارد داکا شد، با تجمع مخالفان همراه بود. معترضان وی را به تشدید جامعه گرایی در هند متهم میکنند. مخالفان بر این باورند در زمانی که در سال ۲۰۰۲، مودی در رأس ایالت گجرات هند قرار داشت، خشونتها ضد مسلمانان را تحریک کرد و این امر منجر به کشته شدن یک هزار نفر در این ایالت شد.
چهار نفر از قربانیان درگیریهای روز جمعه از اعضای گروه «حفاظت اسلام» هستند. خشونتها در منطقه هاتازاری، یک شهر کوچک روستایی روی داد اعضای اصلی این گروه در آن مستقر هستند. این گروه برای تظاهرات در سطح ملی در روز شنبه و اعتصاب سراسری در روز یکشنبه برای محکوم کردن اقدامات پلیس فراخوان داده است.
انتهای پیام/