ابر شرکت داروسازی فایزر به عنوان غول دارویی جهان، رسوایی‌های بسیاری را در کارنامه خود دارد که حتی واکنش خود آمریکایی‌ها را هم در پی داشته است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی شیوع ویروسی به نام کووید-۱۹ (با نامگذاری متخصصان) از خانواده کرونا ویروس‌ها آغاز شد و با سرعت غیر قابل باور در کسری از زمان، همه جهان را فرا گرفت. این ویروس تاکنون بیش از ۷۵ میلیون نفر را مبتلا کرده و قریب به دو میلیون تن را نیز به کام مرگ برده است. از آن زمان تاکنون تلاش‌های شبانه روزی برای یافتن راه درمان و یا ساخت واکسنی ضد این ویروس ادامه داشته که البته نتایجی نیز در برداشته است.

در حال حاضر چند کشور موفق به ساخت واکسنی شده‌اند که به تایید نسبی سازمان جهانی بهداشت رسیده است، اما به دلیل مدت زمان کوتاه و فوری بودن این امر، اثربخشی و کارآیی آن‌ها همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. یکی از این واکسن‌ها، واکسن شرکت فایزر و شریکش بیون‌تک بود که پیش از سایرین مدعی ایمنی ۹۰ درصدی محصول خود شد.

سوابق کاری شرکت فایرز غول دارویی جهان 

فایزر یک ابرشرکت داروسازی آمریکایی و چندملیتی است که به‌عنوان غول داروسازی جهان شناخته می‌شود. شرکت فایزر در سال ۱۸۴۹ توسط چارلز فایزر تاسیس شد. این شرک در طول فعالیت خود در صنعت داروسازی، شرکت‌ها و کارخانه‌های دارویی بسیاری را خریداری، تصاحب و در مجموعه فایزر ادغام کرد که از آن جمله می‌توان به وارنر-لمبرت در سال ۲۰۰۰، فارمسیا در ۲۰۰۳ و وایت در سال ۲۰۰۹ اشاره کرد؛ این اکتساب باعث ایجاد بزرگترین دارو سازی جهان شد و مقر فایزر را به ایرلند تغییر داد؛ این ادغام البته بزرگترین نمونه از کار شرکت‌های آمریکایی برای کاهش مالیات خود در خارج از کشور است که فایزر را با واکنش‌های سیاسی از طرف همه احزاب متحد در محکومیت این اقدام مواجه کرد.

شرکت فایزر

واکنش تند چهره‌های سیاسی آمریکا به اقدامات شرکت فایزر

باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا تصمیم فایزر در کاهش مالیات خود در خارج  از کشور را غیر میهن پرستانه خواند. هیلاری کلینتون، نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶، متعهد شد که طرح‌هایی را برای جلوگیری از چنین تصمیماتی خواهد داشت. این ادغام از سوی برنی سندرز و رقیب او دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری نیز مورد انتقاد قرار گرفت؛ ترامپ در بیانیه‌ای گفت این واقعیت که فایزر با از دست دادن چشمگیر فرصت‌های شغلی کشور ما را ترک می‌کند، نفرت انگیز است.

در بخشی از گزارش لیبرهارتلندز آمده است که فایزر همچنین از طریق بازاریابی تهاجمی رشد کرده است، عملی که در دهه ۱۹۵۰ با خرید تبلیغات بی‌سابقه در مجلات پزشکی آغاز شد. در سال ۲۰۰۹ این شرکت مجبور شد مبلغی بالغ بر ۲.۳ میلیارد دلار برای تسویه اتهامات فدرال پرداخت کند که یکی از شرکت‌های تابعه آن یک داروی مسکن به نام Bextra را به طور غیرقانونی به بازار عرضه کرده بود. همراه با بازاریابی مشکوک، فایزر برای دهه‌ها در کانون بحث و جدال درباره قیمت گذاری خود قرار دارد از جمله یک مورد تعیین قیمت که از سال ۱۹۵۸ آغاز شد.

فایزر

بخشی از رسوایی‌های فایزر در زمینه ایمنی محصول 

در زمینه ایمنی محصول، بزرگترین رسوایی فایزر شامل دریچه‌های معیوب قلب فروخته شده توسط شرکت تابعه Shiley بود که منجر به مرگ بیش از ۱۰۰ نفر شد. در حین بررسی موضوع، اطلاعاتی آشکار شد که نشان می‌داد این شرکت مجریان قانون را به عمد در مورد خطرات، گمراه کرده است. فایزر همچنین توانسته تا بسیاری از شکایات قضایی را دور بزند.

در لیست رسوایی‌های فایزر می‌توان به رشوه خواری  اشاره کرد. جلوگیری از مالیات گسترده و پرونده‌های قضایی مبنی بر این که طی همه‌گیری مننژیت در نیجریه در دهه ۱۹۹۰، این شرکت داروی جدید و خطرناکی را بدون رضایت والدین در کودکان آزمایش کرد.

به مدت سه سال، کارمندان فایزر ایتالیا تلفن‌های همراه، دستگاه‌های فتوکپی، پرینتر‌ها و تلویزیون‌ها را به طور رایگان در اختیار پزشکان قرار دادند و در ازای قول پزشکان برای توصیه یا تجویز محصولات فایزر، برای تعطیلات آن‌ها تور‌هایی تفریحی ترتیب و حتی پرداخت‌های نقدی مستقیم نیز انجام دادند.

امروز دفتر مرکزی این غول دارویی در نیویورک موافقت کرده است که در مجموع ۶۰.۲ میلیون دلار جریمه برای تسویه اتهامات مستند رشوه پرداخت کند. این مجازات تقریبا نیمی از سود سالانه این شرکت است که بیش از ۱۰ میلیارد دلار با فروش جهانی ۶۷.۴ میلیارد دلار بوده است که با سود آن در سال ۲۰۱۱ برابری می‌کند.

ایتالیا تنها کشوری نبود که فایزر در آن به رشوه دادن به پزشکان و مقامات محلی متهم شد. میتیلی رامان، معاون اصلی معاون دادستان کل وزارت دادگستری آمریکا می‌گوید فایزر برای رونق بخشیدن به تجارت خود در چندین کشور اوراسیا، با دادن رشوه به مقامات دولتی در بلغارستان، کرواسی، قزاقستان و روسیه، از میانبر‌هایی استفاده کرد.

شرکت فایزر

در بیانیه مطبوعاتی منتشر شده از سوی وزارت دادگستری اشاره شده که این ابرشرکت اعتراف کرده که بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۶، بیش از ۲ میلیون دلار رشوه به مقامات دولتی بلغارستان، کرواسی، قزاقستان و روسیه پرداخت کرده است؛ فایزر همچنین اعتراف کرد که در نتیجه رشوه بیش از ۷ میلیون دلار سود کسب کرده است.

در یک شکایت کیفری صادر شده از سوی SEC (Securities and Exchange Commission)، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، محققان اتهامات جزئی را برای مجموع هشت کشور بلغارستان، چین، کرواسی، جمهوری چک، ایتالیا، قزاقستان، روسیه و صربستان عنوان کردند. به عنوان مثال تقریبا برای مدت شش سال، فارماسیای کرواسی ماهانه حدود ۱۲۰۰ دلار به حساب بانکی خصوصی اتریش توسط یک پزشک کروات پرداخت می‌کرد. در سال ۲۰۰۳، فایزر فارماسیای کرواسی را خریداری کرد، اما اجازه داد پرداخت‌ها به مدت سه ماه ادامه یابد.

در روسیه، از اواسط دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵، شرکت فایزر روسیه در طرحی ابتکاری فروش ویژه‌ای تحت عنوان «برنامه بیمارستان» داشت که بر اساس آن کارمندان مجاز به پرداخت پنج درصد ارزش برخی از محصولات خاص فایزر به بیمارستان‌ها بودند. بخشی از این پول برای پاداش دادن به خرید‌ها و نسخه‌های قبلی و القاء خرید‌های بعدی و نسخه‌های محصولات فایزر به صورت نقدی به پزشکان فردی روسیه پرداخت شد. مقامات دولتی نیز در این برنامه مشارکت داشتند.

نمونه‌هایی از عوارض جانبی شدید واکسن کرونا/ مرگ یک پزشک آمریکایی

همانطور که گفته می‌شود کادر درمان و افراد سالمند جزو اولین دریافت کننده‌های واکسن کرونا هستند از این رو کشور‌هایی که این محصول شرکت فایزر را خریداری کردند اقدام به تزریق واکسن ابتدا از کادر درمان کردند. فایزر در حالی با اطمینان ۹۰ درصدی از واکسن خود می‌گوید که چند روز پیش خبر فوت یک پزشک آمریکایی پس از دریافت واکسن فایزر تبدیل به تیتر یک رسانه‌های خبری جهان شد. این پزشک دو هفته پس از تزریق، دچار سکته مغزی شد و جان باخت.

همسر او درباره مرگش گفت: «سه روز پس از تزریق واکسن متوجه پارگی شدید رگ‌های خونی در پا‌ها و دست‌های او شدم، در بیمارستان عارضه ترومبوسیتوپنی ایمنی تشخیص داده شد که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند، پس از دو هفته درمان دچار سکته مغزی ناشی از کمبود پلاکت شد و فوت کرد».

پرسش‌ها در مورد مرگ این پزشک همچنان به قوت خود باقی است.

پزشک آمریکایی

۶۰ درصد کادر درمان آمریکا از دریافت واکسن فایزر امتناع ورزیدند 

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند هزاران نفر از کادر درمان در آمریکا از دریافت واکسن امتناع ورزیده‌اند. حداکثر نیمی از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در ایالت کالیفرنیا و بیمارستانی در تگزاس می‌گویند که این واکسن را دریافت نخواهند کرد، ۶۰ درصد از کارکنان خانه سالمندان در اوهایو در حال لغو سفارش هستند و ۴۰ درصد از کارگران بهداشتی در لس آنجلس نیز آن را دریافت نمی‌کنند.

اگرچه عوارض جانبی بسیار جدی نادر است، اما نمونه‌هایی از آن‌ها در روز‌های اول توزیع واکسن در دو نفر از کادر درمان در آلاسکا که یکی از آن‌ها هیچ سابقه آلرژی نداشت، ایجاد شد که چند دقیقه پس از دریافت اولین دوز واکسن فایزر دچار شوک آنافیلاکتیک شد. این مسئله تنها در آمریکا نیست، کادر درمان آمریکا و هلند شکایت دارند که از آن‌ها به عنوان «موش آزمایشگاهی» استفاده می‌شود. به نظر می‌رسد این تازه آغاز ماجراست و می‌بایست با دیدی بسیار محتاطانه به استقبال واکسن کرونا این غول دارویی جهان رفت.


بیشتر بخوانید


منابع: Labour heartlands، The Guardian، Reuters، Pharmaceutical processing world

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کامیار
۰۸:۰۲ ۲۳ دی ۱۳۹۹
اره بابا اصلا شما خوبین.
تو جلو بشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۲۳ دی ۱۳۹۹
لطفا گزارش هایی در مورد رسوایی داروهای چینی و روسی و کوبایی هم مثل این گزارشتون تهیه نمایید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۲۳ دی ۱۳۹۹
هرکب واکسن خارجی بزنه باید اعدام شه
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۲:۵۹ ۲۲ دی ۱۳۹۹
واکسن خارجی بد .چراتاچند وقت قبل براش سرودست میشکوندید
Iran (Islamic Republic of)
ابی
۲۲:۵۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
یک مسلمان نباید حق و ناحق کنه
هزاران داروی این شرکت دارن جان بسیاری از انسانها رو نجات می ده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۲۳ دی ۱۳۹۹
لطفا یکیش را نام ببر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اگر این واکسن آمریکایی ها خوب و بدرد بخور بود ترامپ کل آمریکا رو باهاش واکسینه میکرد و پایان دادن به کرونا با واکسن رو برگ برنده دولت خودش در انتخابات آمریکا میکرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
آمريكا و اروپا رسواي جهان بودن و هستند قابل شمارش هم نيست,4,3,2,1,...

اما بورس ،قيمت طلا و سكه و خودرو و مسكن و ... رو چه نامي بايد گذاشت .اين بزرگترين رسوايي براي اين ملت بزرگ و مردم خوب ،كه دولتشان نمي تواند قيمت ها رو كنترل كند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۲۲ دی ۱۳۹۹
زنده باد ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
ننگ بر آنها که پارسال به اینها جایزه دادند در ایران
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۱۸:۲۷ ۲۲ دی ۱۳۹۹
تاریخ این گزارش ها و اخبار رو فراموش نخواهد کرد!
اگه تاریخ هم فراموش کنه من فراموش نمیکنم دقیقا مثل اخباری که در مورد هواپیمای اوکراینی منتشر کردین و اتهامات و احتمال عمدی بودن رو سخره گرفتید و دو روز بعد خودتون خبر رو اعلام کردین من نمیدونم یا حافظتون مثل ماهیه و یا مردم رو اشتباهی فرض کردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
واقعا انصاف تو این خبر رعایت نشده...اون کسی ک میاد اینجوری نتیجه تلاش کل دانشمندان درجه یک دنیا رو با گزارشش بد جلوه میده واقعا بویی از انسانیت برده؟
Russian Federation
ناشناس
۱۷:۳۰ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اگر اروپا بده چرا هر موقع به مشکل پزشکی میخورند سر از انگلیس در میارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
منکه واکسن نمیزنم خارجی ایرانی هرچه باشد خداوندبزرگه کمک همه میکند امیدوارم هیچ فردی گرفتار این ویروس نشود ،،امین یاربلعالمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۲ دی ۱۳۹۹
با سلام . واکسن تولیدی هند همان واکسن انگلیسی اکسفورد است که بروش کد ژنیتکی تهیه شده است .و واکسن چینی و روسیه همان روش ویروس ضعیف شده می باشد . بهتر است کادر درمان از واکسن هندی استفاده کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
با سلام
آیا همون ابتدای کرونا که موش آرمایشگاه هندی ها و سازمان بهداشت شدیم و داروی هیدروکسی کلروکین را به مردم تجویز کردیم کافی نبود؟! داروی مورد تایید اف دی ای که سالهاست حتی از آفریقا هم جمع شده!
Canada
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
یک مثال خیلی ساده فوتبالیستهای ما یا محققان ما وقتی به کشورهای اروپایی یا آمریکایی مهاجرت میکنند و درون یک ساختار و سیستم قرار میگیرند بسیار موفق هستند و حتی باعث جهش و پیشرفت در آن سیستم و سازمان می شوند. هوش و استعداد ایرانی + ساختار مدیریتی سالم و بدون فساد مالی = پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور >> رفاه اجتماعی >> افزایش اعتماد به نفس و غرور ملی به طور واقعی در میان اقشار جامعه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۲۲ دی ۱۳۹۹
ما نه میخوایم مثل کره شمالی تبدیل به تانک زرهی بشیم و نه مثل کشورهای عربی گاو شیرده باشیم. ما میتوانیم مانند فوتبال از کشورهای پیشرفته مدیران موفق استخدام کنیم و باهاشون قرارداد ببندیم و از هوش و استعداد ایرانی با بهره مندی از مدیران کشورهای سطح اول دنیا تبدیل به یک کشور تراز اول در دنیا بشیم.
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۱۸:۲۴ ۲۲ دی ۱۳۹۹
:))
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۲۱:۰۸ ۲۲ دی ۱۳۹۹
مشکل اینجاست که مدیران خارجی با شرایط بوروکراسی ایران حاضر به کار در ایران نمیشوند البته مشکلاتی امنیتی هم که بعضآ افراط است وجود دارد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۲۳ دی ۱۳۹۹
چرا کره شمالی رو مثال زدی؟همین ژاپن رو مثال بزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۳ دی ۱۳۹۹
آخرش ایرانی ها استعداد دارن یا نه؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
آقای خامنه ای هم گفتند که واکسن آمریکایی و انگلیسی و فرانسوی وارد نشود خودشون هم پیگیر ساختن واکسن داخلی هستند
ایشون باعث افتخار ایران هستند امیدورام با پیگیری های این سید عزیز ما از واردات واکسن خارجی بی نیاز بشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۲۲ دی ۱۳۹۹
مگه نمیگن رهبر تو هیچ کاری دخالت نمیکنه ؟
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۱۵:۵۴ ۲۲ دی ۱۳۹۹
عزیزم نخرین چرا اسم روش میزارین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۲ دی ۱۳۹۹
من این واکسن را میخام کی را باید ببینم..تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۲ دی ۱۳۹۹
مرگ را ببین غرب زده
Singapore
ناشناس
۱۴:۵۰ ۲۲ دی ۱۳۹۹
یا خدا
چه واکسن هولناکی
اول باید به ترامپ می زدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۲ دی ۱۳۹۹
با سلام . واکسن تولیدی هند همان واکسن انگلیسی اکسفورد است که بروش کد ژنیتکی تهیه شده است .و واکسن چینی و روسیه همان روش ویروس ضعیف شده می باشد . بهتر است کادر درمان از واکسن هندی استفاده کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۲ دی ۱۳۹۹
هر کسی خودش تصمیم میگیره چه واکسنی بزنه قرار نیست جون مردم رو بازیچه ی سیاستهای غلطتتون بکنید و برای هشتاد میلیون انسان تصمیم بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
فردین
۱۴:۲۴ ۲۲ دی ۱۳۹۹
فقط روسیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
شما یه کم تاریخ خونده باشی میفهمی بدترین خیانتها و جنایت ها رو روسیه در حق ایران انجام داده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اجازه بدید هرکس واکسنی که بهش اعتقاد دارد بزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۲ ۲۲ دی ۱۳۹۹
شما چاقو را دست بچه دو ساله میدی؟ غرب پرستها مثل بچه دوساله کم عقلن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
ناشناس ۲۱:۲۲ شما از همون روغن بنفشه استفاده کن غربزده ها از واکسن غربی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
دوباره سناریوی جدیدی بازشد وسرگرمی جدیدی راشروع کرذید
مردم منتظر رفع گرانی ها دردلار وطلا وخودرو ومسکن وغذا و.. هستند!؟! این صحبتهای صدتا یه قاز راکنار بگذارید!؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۲ دی ۱۳۹۹
از نظر شما بحث سلامتی ملت بحث صد تا یه غاز هست؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۲ دی ۱۳۹۹
360 درجه تغییر موقعیت مبارک این همه دارو و واکسن هر سال وارد کشور می شود که تا امروز استفاده شده وظیفه پزشک توسیه است که چه بکنیم و در آخر من تصمیم می گیرم که کدام واکسن را یزنم یا اصلا نزنم
لطفا پیشینه شرکت فایزر را با مثلا واکسن ایرانی مقایسه کنید یا با چینی . مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
شوقی
۱۷:۰۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
منظورت ۱۸۰ درجه نه ۳۶۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
نمی خواهیم هیچی بدونیم، چون همش، توجیه وسیاسب کاریه!؟!
چرراازاول حرف نزدید، همینکه آقای رهبر عزیزمون خامنه ایی مخالفت کردند، بقیه هم زبون باز کردند!؟! ول کنید این توجیهات وغرض ورزیها را!؟! مردم راسردرگم کردید!؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۲ دی ۱۳۹۹
به واكسن كرونا فكر كنيم كه چطور خواهد شد يا. به نون و تامين خانواده !!! واقعا عجب دنياي مزخرفييه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
همین واکسن هستن که جناب رئیس جمهور اصرار بر خرید وواردکردن اون دارن ،مردم کشورما موش آزمایشگاهی نیست جناب ،خدارو شکر اینقدر فاهن وبالغ هستیم که به حرف وصحبتهای رهبرمون گوش بدیم ووقتی یک کلام گفتن ممنوع یعنی ممنوع ،پس لطفا شما بجای اصراربر واکسن خارجی و اسرائیلی و آمریکایی دارید بیشتربه فکر گرونیهای اجناس باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
باشه بابا فهمیدیم واکسن فایزر بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۲۲ دی ۱۳۹۹
با سلام . واکسن تولیدی هند همان واکسن انگلیسی اکسفورد است که بروش کد ژنیتکی تهیه شده است .و واکسن چینی و روسیه همان روش ویروس ضعیف شده می باشد . بهتر است کادر درمان از واکسن هندی استفاده کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
ما خودمون عقل داریم و خوب بد تشخیص میدیم نیاز نیست یه نفر برا کل ما مردم تصمیم بگیرد
اگه واقعا دلسوز ما هستن فکر رفع گرونیا و این همه فشار بدبختی که رو ما مردم هست باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
آفرین کاملادرست گفتی اگه اینا دلسوزن جلوی گرونی و آلودگی هوا رو بگیرن. پس چرا فقط اینجور وقتا متخصص میشن؟
Iran (Islamic Republic of)
اهوازی
۱۲:۴۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
باشگاه خبرنگاران شما از اون ۱۵۰ هزار واکسن اهدایی خیرین زدی واسه همین واسه بقیه مردم اخی شد؟
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۱۲:۴۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اطلاعات این گزارش طبق مستندات آمریکایی بیان شده و منابع هم در آخر گزارش ذکر شده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اونا تخلف میکنند سهامشون میره بالا ، اینا خوبن ولی سهامشون میاد پایین!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۲ دی ۱۳۹۹
این چیزهایی ک میگین ی شبه اتفاق ن افتاده ک؟؟؟میدونستین حتما ولی چرا نمیگفتین خدا میدونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
واااااای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۲ دی ۱۳۹۹
بیزحمت برسونید بدست آقای روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۲ دی ۱۳۹۹
این حرفها دلیل نمیشه واکسنی که تو دنیا داره استفاده میشه
رو وارد نکنیم، چند نفر خواهند مرد چون واکسن وارد نشده؟
سیاست به پزشکی ربطی نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۲ دی ۱۳۹۹
رهبر عزیز فقط خرید واکسن آمریکایی و انگلیسی و فرانسوی رو ممنوع کردن. در ضمن اولین کشوری که تولید واکسن رو به سر انجام رسوند کشور چین بود که الان هم مردمش رو واکسینه کرده و تمام. چه اصراری داریم پولمون رو بفرستیم غرب وحشی؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
مگه شرق برامون چی سودی داشته مثل کره جنوبی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۳ دی ۱۳۹۹
در مورد کجای دنیا صحبت می کنی؟! تو کشور خودشون هم نزدند. آیا فرصتی برای تفکر داری؟!
United States of America
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اگه نظر کارشناسان مخالف من بود... هیچ مشکلی نداره، من اهمیتی نمیدم:))
Iran (Islamic Republic of)
HADI
۱۰:۵۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اون چیزی که بهش میگن رشوه شرکت فایزر به پزشکان تو ایران یه چیز عادیه
شرکت دارو سازی به دکتر ها و مسئول خرید بیمارستان ها آفر هایی به خود مسئولین و دکترا میدن یا سود های عالی به داروخانه میدونستید قیمت دارو هایی که از داروخانه می گیرید واسه داروخانه 100درصد به بالا سود دارن
Iran (Islamic Republic of)
...@...
۰۹:۵۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
کاملا درسته یک هفته‌نامه در آلمان از این بدتر گفته...
Iran (Islamic Republic of)
قاسم
۰۹:۳۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
بدبخت شرکت فایزر. تا یکسال همش میگن فایزر تخلف کرده، معتبر نیست. خلافکارن. مگه ممنوع نشد؟ تموم شد دیگه. دست از سر فایزر بردارید. غول کرونا به همین راحتی دست بردار نیست. حتی شاید واکسن ایرانی هم جواب نده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اونایی که میگن واکسن فایزر خوبه باید واکسنو به خودشون وخانوادشون بزنن تا ببینیم بازم ادعاشون میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۲ دی ۱۳۹۹
ببخش که خون شما رنگین تره مطمئن باش این واکسنها کارساز هست برای کرونا خواهی دید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۲ دی ۱۳۹۹
همچنین تو برو واکسن ایرانی بزن تا ببینیم جواب میده یا شاید مثل فایزر شد خخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
میم نون
۱۱:۱۱ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اینا بدن، اره من خودم داوطلب میشم میزنم، هم خودم هم خانوادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۲۲ دی ۱۳۹۹
اونیکه میگه کارساز هست پس بذار اول مردم آمریکا بزنن و مطمئن شیم عوارض نداره بعد ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۲۲ دی ۱۳۹۹
منابع خبر معتبر نیست متاسفانه ...
آخرین اخبار