به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار محمد باقری رئیس کل ستاد نیروهای مسلح در ششمین کنفرانس بین المللی جغرافی دانان جهان اسلام اظهار کرد: هدف متعالی این کنگره، هر چند برای تمام اقشار و صفوف در میان نخبگان و دانشمندان کشورهای اسلامی حائز ارزش و اهمیت است لکن برای جغرافیدانان جهان اسلام دارای اهمیت خاص و فوق العاده است.
او ادامه داد: چرا که حیطه و تعریف جغرافیا، بسیار فراتر از توصیف و تحلیل صرف پدیدههای طبیعی و انسانی است و به گفته استاد ارزشمند جغرافیا مرحوم دکتر حسین شکوهی بدون توجه و بکارگیری اقتصاد سیاسی و بازساخت جوامع و بدون توجه به ویژگیهای نظامهای سیاسی ارائه نسخههای درمان شفابخش برای پیشرفت میسر نخواهد.
سردار باقری تصریح کرد: تمام اینها با توجه عمیق نسبت به عوامل جغرافیایی در جوامع قابل اقدام خواهد بود. به عبارت دیگر مسئولیت جغرافیدانان جهان اسلام بسیار فراتر از مرحله توصیف و تحلیل واقعیات جغرافیایی جهان و کشورهای اسلامی و بلکه ارائه راهکار، برای پیشرفت و هم افزایی تمامی اعضا و کشورهای جهان اسلام است.
او ادامه داد: اگر ساختار فضای جغرافیایی جهان اسلام را متشکل از کشورهایی با اکثریت جمعیت مسلمان فرض کنیم، شامل سرزمینی با وسعت بیش از ۳۱ میلیون کیلومتر مربع و قریب یک چهارم مساحت خشکی جهان با بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر مسلمان در قالب ۵۷ کشور و در محدوده غرب اقیانوس اطلس تا غرب چین و جهت جغرافیایی تقریباً جنوبغربی شمالشرقی میشود. سرزمینی که در برگیرنده حدود ۳/۲ منابع انرژی فسیلی جهان، مهمترین تنگهها و گذرگاههای اجباری تجارت دریایی جهانی، مرکزیت ادیان ابراهیمی، بازارهای پرجاذبه و بسیاری ویژگیهای متمایز کننده دیگر و به عبارتی در بردارنده مهمترین مناطق جهان است.
تاکید بر فعالیت نخبگان بر قوام وحدت در جهان اسلام
سردار باقری اضافه کرد: دومین عاملِ شکل گیری و توسعه و قوام وحدت در جهان اسلام، نقش آفرینی دانشمندان و نخبگان جوامع اسلامی است که با قلم و زبان و روشهای جذاب هنری و بهره گیری از فناوریهای نوین مجازی و مجامعی همانند اینگونه همایشها، با تبیین مداوم و مکرر ضرورتها و بیان شاخصهای هم افزایی و انسجام و همگرایی جوامع و کشورهای اسلامی در برابر بیگانگان و غاصبان ممالک و منابع جهان اسلام، به روشنگری در میان مردم و نصیحت حاکمان و طرد معاندانِ این امر ضروری بپردازند.
او تصریح کرد: از مهمترین وظایف جوامع نخبگی در جهان اسلام، یافتن و توصیه و تشریح شاخصهای سیاسی، اقتصادی، دفاعی، رسانهای، فرهنگی، علمی و اجتماعی است که راههای هم افزایی و قدرت افزایی متقابل و بازی برد-برد را برای کشورهای اسلامی فراهم کند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: سومین عامل وحدت در جهان اسلام، مطالعه و توجه عمیق و اکتشاف و درک نیات خصمانه دشمنان اسلام و ایجاد دژ واحد و سنگرهای پیوسته کشورهای اسلامی در برابر آنان است.
او اضافه کرد: امروزه اگر کسی در جوامع اسلامی و به خصوص نخبگان و دانشمندان نسبت به نیات پلید و دشمنی قطعی استکبار جهانی و صهیونیسم غاصب بر علیه مسلمانان تردیدی داشته باشد جای تعجب وافر دارد. استقبال و تشییع بی نظیر از شهدای مقابله با توطئه گران علیه جوامع اسلامی همچون شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق و ایران و به شکل نمادین در سایر کشورها نشانگر توسعه و فراگیری این درک و برداشت در میان مسلمانان است.
انتهای پیام/