به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیرکل بهزیستی فارس با بیان اینکه همه خانوادههای دارای سه معلول به بالا در فارس از خدمات مشاوره ژنتیک بهرهمند شدند، گفت: برای این افراد بعد از انجام مشاوره درصورت لزوم آزمایش ژنتیک درخواست خواهد شد و به آزمایشگاههای طرف قرارداد بهزیستی فارس ارجاع میشوند.
سید محمدصادق کشفینژاد با بیان اینکه مشاوره ژنتیک میتواند در پیشگیری از اختلالات ژنتیکی و مادرزادی نقش بسزایی داشته باشد، اظهار داشت: مشاوره ژنتیک در این حلقه بخش مهم خدمات پیشگیرانه را ارائه میدهد و برای خانوادههای تحت پوشش و طبق ضوابطی رایگان است.
او افزود: در هر دقیقه، ۸ کودک معلول در جهان متولد میشود که سهم ایران از تولد کودکان معلول سالانه ۳۰ تا ۴۰ هزار کودک معلول است؛ همچنین حدود ۵۰ درصد از معلولیتهای مختلف مانند نابینایی، ناشنوایی، عقبماندگی ذهنی به دلیل اختلال ژنتیکی ایجاد میشود.
کشفینژاد اظهار کرد: در استان فارس ۱۱ شهرستان شیراز، لار، لامرد، جهرم، فسا، کازرون، نیریز، داراب، زریندشت، مرودشت وآباده شامل یک مرکز دولتی و۱۸ مرکز غیردولتی از مرکز مشاوره ژنتیک برخوردارند.
مدیرکل بهزیستی استان فارس اظهار داشت: با توجه به اینکه تعداد بسیاری از معلولان استان تحت پوشش بهزیستی هستند، بهمنظور کاهش بروز وشیوع معلولیتها درجامعه و افزایش خانوادههای دارای معلول، از سال گذشته به معلولان مشاوره ژنتیک ارائه میشود.
کشفینژاد بیان داشت: ضروری است همه افراد قبل از ازدواج یا قبل از بارداری یا با تولد اولین فرزند دچار معلولیت حتما برای انجام مشاوره ژنتیک به این مراکز مراجعه کنند.
به گفته مدیرکل بهزیستی فارس پارسال ۷هزار و ۴۴۷ نفر خدمات مشاوره ژنتیک دریافت کردهاند؛ همچنین در۶ ماه نخست امسال نیز ۵۲۰۰ مورد مشاوره ژنتیک با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی توسط پزشکان مشاوره ژنتیک صورت گرفته و افراد نیازمند به آزمایش نیز به دو آزمایشگاه طرف قرارداد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ارجاع شدهاند.
کشفینژاد با بیان اینکه دربعضی شهرستانهای فارس آمار بالای ازدواج فامیلی باعث بروز بیماریها ومعلولیتهای شایعی شده است، گفت: این امر نیاز به آگاهسازی وسیع بهمنظور توجیه خطرات ازدواجهای فامیلی و لزوم انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج دارد.
مدیرکل بهزیستی فارس ادامه داد: آمار یادشده درشهرستانهای لار، لامرد، مرودشت و زرین دشت دو برابر بیشتر از ازدواجهای غیرفامیلی است.
او با تاکید بر اینکه مشاوره ژنتیک همچون دیگر انواع مشاوره پزشکی فرایندی ارتباطی و مبتنی بر رابطه دو طرفه است، افزود: در این رابطه مشاور اثرات و نتایج بیماری را به مراجعان آموزش میدهد و آنان را با عواقب چنین ازدواجهایی آشنا میسازد.
مشاوره ژنتیک از سال ۱۳۷۸ بهصورت رسمی در معاونت امور توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور آغاز شد. مراجعه به مرکزمشاوره ژنتیک، اخذ اطلاعات مورد نیاز، ارائه تمامی مدارک ومستندات پزشکی، تشخیص بالینی، مشاوره آگاهیبخش و اطلاعاتی، مشاوره حمایتی وپیگیری فرایند مشاوره ژنتیک از خدماتی است که در این مراکز ارائه میشود.
انتهای پیام/