باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - دبیر همایش ملی سالانه ریحانهالنبی (س) درباره آغاز به کار مرکز اسلامی فاطمیه در مسیر برگزاری همایشها گفت: این دوره از همایش هشتمین دوره از مجموعه همایشهای این مرکز در شهرستان مهر استان فارس است که به صورت ملی در حال برگزاری است. این مرکز فعالیت خود را از سال ۹۵ آغاز کرده است و با همکاری بسیاری از نهادهای علمی و فرهنگی برنامههای را در طول این سالها برگزار کرده است.
بهزاد مریدی در ادامه به برنامههای اصلی برگزار شده در مرکز مرکز اسلامی فاطمیه پرداخت و افزود: برنامههای این مرکز عمدتا در دو بخش جداگانه ادبی و علمی برگزار میشوند.
او گفت: برنامهها در بخش ادبی از ارکان اصلی برنامههای این مرکز به حساب میآمد. هشتمین دوره همایش ملی ادبی ریحانه النبی (س) امسال در دوم دی ماه با محوریت حضرت زهرا (س) همزمان با ولادت حضرت زهرا (س) در تهران برگزار شد. بخش علمی از مجموعه همایشهای این مرکز فردا مصادف با روز ولادت امام سجاد (ع) برگزار میشود.
مریدی فعالیتهای مرکز اسلامی فاطمیه در بخش عملی را به چهار دسته تقسیم کرد و گفت: ششمین دوره از مجموعه همایشهای علمی این مرکز برگزار میشود. دورههای علمی این مرکز براساس سه منبع اصلی و الهام بخش شیعه تا کنون برگزار شده است و در سال آینده به منبع جدیدی خواهیم پرداخت.
او تشریح کرد: دو دوره اول قرآن و عترت از منظر اسلامشناسان ایران و جهان اسلام، دو دوره بعدی با عنوان نهج البلاغه در آثار و اندیشه اسلامشناسان در سالهای پیشین برگزار کردیم. دومین دوره رساله الحقوق امام سجاد (ع) در حال برگزاری است و دوره اول رساله الحقوق هم سال پیش برگزار شد. در سال آینده اولین دوره همایش علمی با محوریت صحیفه سجادیه در سطح ملی برگزار خواهد شد.
۵۷ اثر از مجموعه مقالات ارسالی تاییدیه هیئت داوران را دریافت کرده است
دبیر همایش ملی سالانه ریحانهالنبی (س) درباره روشهای دریافت مقالات اظهار کرد: مقالات بسیاری از طریق مجموعه های، چون دانشگاه پیام نور کشور، انجمن علمی نهج البلاغه، انجمن علمی مطالعات قرآنی، خانه اندیشمندان، پایگاه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ISC برای همایش ارسال شد.
مریدی در مورد تعداد آثار برگزیده بیان کرد: بیش از ۲۰۰ مقاله تاکنون دریافت کردهایم که ۵۷ اثر از مجموعه آثار ارسالی مورد تایید هیئت داوران همایش قرار گرفت. ده اثر از این ۵۷ اثر به صورت سخنرانی در طول برگزاری همایش ارائه میشود و باقی آنها به عنوان پوستر برای علاقهمندان به نمایش در آمده است.
مریدی از برگزاری حضوری این همایش در پنل عصر خبر داد و تشریح کرد: پنل دیگری هم به صورت مجازی و آنلاین برگزار میشود که این پنل در بین ساعات ۹ تا ۱۲ صبح به مدت سه ساعت برگزار خواهد شد و همه علاقهمندان از سراسر ایران میتوانند در این همایش شرکت کنند و پنل حضوری عصر از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در مرکز خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود. در هر پنل ۵ سخنران به سخنرانی خواهند پرداخت.
او از رونمایی از مجموعه مقالاتی که سال گذشته به این همایش ارسال شده و جز آثار برگزیده همایش بودند در همایش امسال خبر داد.
دبیر همایش ملی سالانه ریحانهالنبی (س) در خصوص هدف برگزاری همایش ملی رساله الحقوق امام سجاد (ع)، بیان کرد: بسیاری از داشتهها را ما داریم که این داشتهها میتوانند الهام بخش بسیاری از محققان اسلام شناس در سراسر جهان قرار بگیرند. یکی از این داشتهها خود رساله حقوق امام سجاد (ع) است. بیش از ۵۰ وظیفه را در قبال هم نوعان انسان و بعضا غیر همنوعان ما بیان داشته است. ولی متاسفانه این رساله ارزشمند به مرحله استفاده و بهره برداری عموم مردم ایران وارد نشده است. ضروری است که به این داشتههای عظیم برگردیم و بدانیم که قرار نیست حقوق خود را از بین داشتههای غربی جستوجو کنیم.
مریدی محورهای همایش را مفاهیم رساله الحقوق؛ راههای تحقق رساله الحقوق؛ تمامی حقوقی که از منظر رساله الحقوق بر عهده انسان است؛ رساله الحقوق به روایت زید بن علی ابن الحسین (ع)؛ کارکرد رساله الحقوق در جامعه؛ راویان، رجال و اسناد رساله الحقوق و سایر موضوعات مرتبط عنوان کرد.
مریدی در مورد تاثیرگذاری این همایش در جامعه تشریح کرد: تمامی مباحث این همایشهای علمی در حوزه اندیشه و تعقل است و ضروری است که از گفتمانی تبعیت بکند و جوشش این گفتمان توسط نخبگان جامعه رقم میخورد. تا زمانی که گفتمان نخبگانی در سطح علمی و دانشگاهی مطرح نشود و گفتوگو نشود و مورد ارزیابی قرار نگیرد، ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که در جامعه و در بین مردم ساری و جاری شود.
او افزود: همه کارهای مورد تایید هیئت داوران در همایشهای سال قبل چه در حوزه ادبی و چه علمی را سال بعد حتما رونمایی میکنیم. این مجموعه آثار هم به صورت کتاب چاپی و هم به صورت آنلاین و رایگان در اختیار عموم جامعه قرار میگیرد.
مریدی در پایان گفت: خاستگاه ریحانه النبی (س) استان فارس است. امیدواریم که بتوانیم در هر دو بخش ادبی و علمی در استان فارس میزبان علاقهمندان به این همایش در سالهای بعد باشیم.