با توجه به خشکسالی و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، سطح کشت برخی از محصولات در استان فارس کاهش یافته است و سعی شده محصولات کشاورزی کم آب بر تولید شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ محصولات کشاورزی سالم بر امنیت غذایی و اقتصادی تاثیرگذار است. استان فارس با تنوع آب و هوایی در همه فصل‌ها اقدام به تولید محصولات مختلف کشاورزی و عرضه آن به سایر استان‌ها و همچنین خارج از کشور می‌کند.

از جمله محصولاتی که در استان فارس تولید می‌شود انواع غلات، سبزی و صیفی و مرکبات است.

با توجه به بحران خشکسالی و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، با توصیه کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی، و بر اساس الگوی کشت ارائه شده و تناوب با سایر محصولات آبی، سطح کشت برخی از محصولات کاهش یافته است و سعی شده محصولات کشاورزی کم آب بر تولید شود. 

عملیات کاشت شتوی در اراضی شهرستان ارسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان از عملیات کشت شتوی در این شهرستان خبر داد.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با بیان اینکه عملیات کشت شتوی تا اواخر آذرماه امسال ادامه دارد، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت گندم و جو اختصاص یابد.

او افزود: عملیات کاشت شتوی به صورت مکانیزه و توسط ۹ دستگاه تراکتور سبک و سنگین با کارنده‌های کودکار و بذرکار در ۲۱ پهنه کشاورزی انجام می‌شود.

زارعی فر تصریح کرد: عمده ارقام کشت شده گندم در ارسنجان شامل ترابی، امین، فرین، حیدری، سیروان، تیرگان، چمران ۲، طلایی و نارین و رقم‌های جو شامل بهمن، ریحانه و محلی است و پیش بینی می‌شود به میزان ۶۵۰ تن بذر گواهی شده بین کشاورزان توزیع شود.

این مقام مسئول بیان کرد: به کشاورزان ارسنجانی توصیه شده تا برای کشت شتوی از بذور گواهی شده استفاده کنند و در صورت استفاده از بذور خودمصرفی قبل از اقدام به کشت نسبت به ضدعفونی بذور اقدام کنند.

او افزود: به کشاورزان توصیه می‌شود از کود‌های پایه ازته، فسفاته و پتاسه استفاده کنند تا باعث افزایش عملکرد شود.

کشت شتوی

تولید ۷۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای در ارسنجان 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان از برداشت ۷۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای از مزارع این شهرستان خبر داد.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با اشاره به پایان برداشت ذرت علوفه‌ای در سطح هزار هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: میانگین عملکرد در هکتار ذرت علوفه‌ای در این شهرستان ۷۰ تن است و قریب به ۷۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای تولید شد که علاوه بر تامین نیاز واحد‌های دامپروری صنعتی و سنتی شهرستان، به شهرستان‌ها و استان‌های همجوار نیز ارسال شد.

او گفت: برداشت ذرت علوفه‌ای در ارسنجان معمولا از اواسط شهریورماه شروع و تا اوایل آذر ماه انجام می‌شود که در کشت زود هنگام، برداشت از اوایل شهریور ماه انجام می‌شود. 

زارعی فر تصریح کرد: کوتاهی دوره رشد، یکنواختی رشد مزرعه، استفاده کمتر از آب، کاهش خطر سرمازدگی اواخر فصل و افزایش عملکرد در واحد سطح و تولید علوفه تازه در اوایل تابستان را از مزایای کشت زود هنگام ذرت علوفه‌ای است.

ذرت علوفه ای

سیرسبز بیضا راهی میادین میوه و سبزی شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از آغاز برداشت سیرسبز در این شهرستان خبر داد.

 صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به آغاز برداشت سیرسبز در این شهرستان، اظهار کرد: بر اساس پیش بینی‌ها بیش از ۵ هزار و ۷۶۰ تن سیرسبز در مزارع این شهرستان تولید و روانه میادین میوه و سبزی سراسر کشور می‌شود.

او تصریح کرد: برداشت این محصول از سطح ۱۸۰ هکتار از مزارع شهرستان بیضا از اوایل آذرماه آغاز شده است و تا پایان اسفندماه ادامه دارد.

مویدی افزود: با توجه به بحران خشکسالی و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، با توصیه کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی، و بر اساس الگوی کشت ارائه شده و تناوب با سایر محصولات آبی، در سال جاری سطح کشت سیرسبز ۴۲ هکتار کاهش یافت.

این مقام مسئول بیان کرد: سیرسبز تولید شده در بیضا رقم محلی، با طعم و عطر مطلوب است و علاوه بر تهیه غذا به عنوان چاشنی و طعم دهنده استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به اینکه در فصل برداشت این گیاه داروئی برای ۶۶۰ نفر از روستاییان منطقه اشتغال فصلی ایجاد می‌شود، تصریح کرد: در صورت توسعه صنایع بسته بندی در این شهرستان، امکان صادرات و ارزآوری این محصول زمستانه پرطرفدار و بازار پسند فراهم می‌شود.

سیر سبز

برداشت زعفران در نی‌ریز

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز از برداشت زعفران از ۱۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی این شهرستان خبر داد.

نادر زارعی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز با اشاره به برداشت زعفران از ۱۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی این شهرستان، بیان کرد: عمده زعفران این شهرستان در بخش پشتکوه در مناطق مشکان و دهچاه تولید می‌شود و برداشت آن تا پایان آذرماه ادامه دارد.

او با بیان اینکه متوسط برداشت این محصول در شرایط عادی ۵ کیلوگرم در هر هکتار است، افزود: امسال نسبت به پارسال به علت گرمای هوا در تابستان با کاهش عملکرد رو به رو هستیم و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰۰ کیلوگرم زعفران برداشت شود.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز ادامه داد: بازده اقتصادی گُل‌دهی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن شروع می‌شود و برای ۵ تا ۷ سال متوالی ادامه دارد.

زارعی، مدت زمان برداشت زعفران را حدود ۲۵ روز اعلام کرد و گفت: در حال حاضر نبود صنایع بسته‌بندی و تسهیلات، از جمله مشکلات زعفران‌کاران است.

این مقام مسئول اضافه کرد: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.

زعفران

تولید بیش از هزار تن کنجد در قیروکارزین 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین از تولید هزار و ۴۳۰ تن دانه روغنی کنجد در اراضی این شهرستان خبر داد.

محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اشاره به تولید هزار و ۴۳۰ تن دانه روغنی کنجد در اراضی این شهرستان، گفت: این میزان محصول از یک هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان قیروکارزین برداشت شد.

این مقام مسئول ادامه داد: تولید دانه روغنی کنجد در شهرستان قیروکارزین امسال با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به پارسال همراه بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بیان کرد: از مهم‌ترین مصارف کنجد می‌توان به استحصال روغن آن اشاره کرد که یکی از روغن‌های موجود در بازار برای استفاده در پخت و پز به شمار می‌رود و به دلیل ارزش بالای غذایی، جایگاه ویژه‌ای در سبد مصرف مردم دارد و مورد اقبال عمومی قرار گرفته است.

کنجد

صادرات خرمای جهرم به دیگر کشور‌ها 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم از صادرات بیش از ۴ هزار تن محصول خرمای این شهرستان به دیگر کشور‌ها خبر داد.

حسن زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم با اشاره به صادرات محصول خرما این شهرستان، اظهار کرد: از ابتدای مهر ماه امسال تاکنون بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ تن انواع خرما شامل ارقام شاهانی، زاهدی، مضافتی و پیارم از جهرم به کشور‌های خارجی صادر شده است. 

او بیان کرد: کشور‌های هندوستان، سومالی، مالزی، عمان، امارات و کشور‌های اروپایی و اتحادیه اوراسیا مقصد محموله‌های خرمای جهرم به شمار می‌روند و پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری میزان صادرات به ٣٠ هزار تن افزایش یابد.

خرما

زمانی یادآور شد: محصول خرما پس از اظهار در گمرک شهرستان و انجام عملیات ضدعفونی با تأیید کارشناس پست قرنطینه حفظ نباتات در خصوص عاری بودن از آفت و بیماری و دریافت گواهی بهداشت از بنادر شهید رجایی و باهنر به مقاصد هدف صادر می‌شود.

کشت گندم در بیش از هزار هکتار از مزارع در کوار 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار از کشت گندم در یک هزار و ۱۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان خبر داد. 

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار با اشاره به کشت گندم در یک هزار و ۱۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان، اظهار کرد: عملیات کاشت گندم در شهرستان کوار تا پایان آذر ماه ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل کاشت این مقدار به بیش از ۵ هزار هکتار برسد.

گندم

او اضافه کرد: بذور گندم مورد نیاز برای کشت در سال زراعی جاری شامل ارقام زودرس و میان رس مانند سیروان، خلیل، ترابی و سارنگ در حال توزیع بین کشاورزان منطقه است.

جوکار با تاکید بر ضرورت تامین نیاز تغذیه‌ای مزارع گندم تصریح کرد: ۷ مرکز در شهرستان کوار کار توزیع نهاده‌ها از جمله بذر و کود را بر عهده دارند که بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده، کود مورد نیاز کشت این محصول تامین و طبق روال هر ساله توزیع نهاده‌ها از طریق سامانه جامع پهنه بندی انجام می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.