باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - سید محمد مظلومی صبح امروز در نشست خبری اظهارکرد: از بهمن ماه سال گذشته طرح تولید و عرضه نان کامل در استان فارس با همراهی سازمانهای متولی از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن کارخانجات تولید کننده آرد، اتحادیه صنف نانوایان شیراز و اداره کل غله استان فارس با محوریت استانداری اجرایی شد.
وی ادامه داد: در راستای تکمیل این فرایند، در کارگروه آرد و نان و گندم استان فارس برگزاری نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات مصوب شد و در این راستا شورای سیاست گذاری این کنگره با تشکیل کمیتههای علمی و اجرایی شکل گرفت.
مظلومی اضافه کرد: روند افزایشی بیماریهای مزمن و متابولیک همانند دیابت، سرطان، فشار خون، چاقی و اضافه وزن از یک سو و از طرفی اصلاح سبد غذایی جامعه و بهبود کیفیت نان سبب در دستور کار قرار گرفتن این کنگره شد.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه یافته بر روی تولید غذاهای فراسودمند بر پایه غلات بسیار کار شده و پیشبینیها از تجارت بزرگ این محصولات تا سال ۲۰۳۰ دارد.
مظلومی عنوان کرد: پرداختن به موضوع تولید غذاهای فراسودمند و تلاش برای غنی سازی برنج و سایر غلات نیز از دیگر اهداف برگزاری این کنگره عنوان کرد.
وی اضافه کرد: یک تا ۲ درصد جمعیت ما مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمیتوانند پروتئین حاصل از غلات را هضم کنند به همین دلیل سیاست گذاری برای حمایت از این بیماران بر پایه سایر غلات در این کنگره نیز در دستور کار قرار گرفت.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات در خاتمه سخنانش اعلام کرد که دانشمندان، اساتید دانشگاه، سیاستگذاران و مجریان طرحهای نان و غلات در این کنگره دو روزه شرکت خواهند کرد.
دکتر سیاوش بابا جعفری دبیر علمی این کنگره نیز خاطرنشان کرد: ۵۲۸ نفر تاکنون برای شرکت در این کنگره اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: ۳۱۵ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که پس از داوری، مقرر شده که ۱۹۵ مقاله به صورت پوستر و ۵۴ مقاله به صورت سخنرانی شفاهی ارائه شود.
بابا جعفری با اشاره به اجرای ۸ پنل تخصصی در این کنگره، عنوان کرد: برپایی ۴ کارگاه تولید نان کامل و فرآوردههای غلات، بسته بندیهای نوین حوزه نان و غلات، هوش مصنوعی در حوزههای مرتبط با نان کامل و سیلیاک نیز در حاشیه این کنگره پیشبینی شده است.