مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس در صحن علنی شورای اسلامی شهر صدرا یکی از اصلی‌ترین مسائل صدرا را مجموعه‌های باغ شهری نامید و گفت: مشکل پایان کار مسکن مهر تا ۷۰ درصد قابل حل است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - امیرحسین جمشیدی، مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس در صحن علنی شورای اسلامی شهر صدرا یکی از اصلی‌ترین مسائل صدرا را مجموعه‌های باغ شهری نامید و گفت: صدرا تنها شهر استان است که مجموعه‌های باغ شهری قانونی دارد و از ابتدای شکل گیری، شهر صدرا ترکیبی از مجموعه‌های باغ شهری و مسکونی بوده است. با این وجود چند مجموعه باغشهری قانونی، غیرقانونی و نیمه قانونی در صدرا کنار هم هستند و برای همه نمی‌توان تصمیم واحد گرفت.

او افزود: باغشهر‌هایی که در محدوده شهر صدرا واقع بوره مشکل خاصی ندارند. مباحثی که مطرح است در مورد اراضی است که خارج از محدوده بوده و یا بعضا قبلا داخل محدوده بوده و الان خارج محدوده هستند.

جمشیدی گفت: اصلی‌ترین مشکل مجموعه‌های بوستان، گلستان و اهل بیت که هم‌پوشانی با محدوده بمو بود، حل شده و موضوع بعدی الحاق مجدد آنها به شهر است که در آخرین طرح جامع صدرا از محدوده قانونی شهر منفک شدند.

مدیر کل فنی استانداری فارس با بیان اینکه در سفر دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری به شیراز مسئله الحاق مجدد این مجموعه‌ها مطرح شد، گفت: مجموعه بوستان و زمین‌های ۳۹۰ هکتاری طرح نهضت ملی مسکن صد در صد الحاق می‌شوند و روند قانونی آن در حال انجام است.

او ادامه داد: در مورد مجموعه باغشهری گلستان هیچ مستند قانونی و حقوق مکتسبه‌ای وجود ندارد. اما در آخرین جلسه کارگروه امور زیربنای حسب درخواستی که اوقاف به شهرداری، شهرداری به راه و شهرسازی و در نهایت به کارگروه امور زیربنای ارجاع شده بود و ما با کلیات آن موافقت کردیم که اراضی گلستان هم به شهر صدرا با رعایت حقوق شهرداری الحاق شود و اگر پیگیری‌های لازم انجام شود هر دو مورد در روند حل مشکل قرار دارند. 

به گفته جمشیدی مجموعه قصر سبز مشکل شهرسازی ندارد و مشکلات باقیمانده حقوقی و مالکیتی است. در محدوده اراضی دانشگاه نیز تاکنون تخلفی نشده است. 

مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس در خصوص مسائل حاشیه بلوار خلیج فارس گفت: در بحث حریم منفصل در خان‌زنیان با یکسری اقدامات مشکل حل شد. ما تجربه خان زنیان را می‌توانیم در صدرا داشته باشیم که به عنوان محدوده منفصل یا داخل حریم شهر با کاربری باغی تعیین شود تا بتوان ماده ۱۴ قانون زمین شهری را اعمال کرد.

او ادامه داد: در هماشهر نیز مشابه همین مشکل وجود داشت که در حال حل شدن است. ۷۰۰ هکتار با کاربری باغ وارد محدوده می‌شود و سپس می‌توان ماده ۱۴ زمین شهری را اجرا کرد.

جمشیدی تصریح کرد: الحاقات علاوه بر مسائل فنی، مسائل اجتماعی و امنیتی دارد و در سطح کلان استان باید به جمع‌بندی برسد. موضوع هماشهر نیز ابتدا در شورای حفظ حقوق بیت المال تصویب شد؛ بنابراین پیشنهاد من این است که اولویت را بر اراضی چسبیده و متصل به محدوده قانونی شهر قرار بدهیم.

او درخصوص مجموعه پارسیان گفت: بخشی از محدوده پارسیان مجوز کارگروه امور زیربنایی را دارد، اما مشروط شده به اجرای خط انتقال آب از تصفیه خانه شرق صدرا، اگر این اتفاق بیفتد ما می‌توانیم مابقی روند اداری را انجام دهیم. 

مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس خاطرنشان کرد: مسایل مجموعه‌های باغشهری موردی در حال حل شدن است. می‌توانند قسمت به قسمت با شهرداری به توافق برسند مراحل اداری گروه امور زیربنایی شورای برنامه‌ریزی استان، شورای عالی معماری و شهرسازی آن در طی شود و تحت عنوان کاربری باغ یا کاربری مسکونی با تراکم کم به محدوده الحاق شوند، اما برای حل کلی مسائل، تصمیم باید در سطح کلان استان گرفته شود.
 
جمشیدی تصریح کرد: یکی از دلایلی که سبب مخالفت شورای عالی شهرسازی و معماری با الحاق کلی میشود این است که اگر این الحاقات انجام شود عملاً شیراز و صدرا به هم متصل می‌شوند و فلسفه شهر مستقل و جدید بودن صدرا از بین می‌رود.

تشکیل کارگروه برای حل مسئله پایان کار مساکن مهر 

مدیرکل فنی استانداری فارس در خصوص پایان کار مساکن مهر گفت: بر اساس تصمیماتی که در شورای عالی شهرسازی و معماری در کل کشور در همان زمان گرفت، برای اینکه قسط آخر وام این واحد‌ها آزاد شود، شهرداری یک پایان کار موقت به برخی از مسکن‌های مهر داد.

او افزود: وظیفه صدور پایان کار با شهرداری است، اما شهرداری هم یک سری ضوابط در خصوص استاندارد و کیفیت بنا دارد که باید رعایت شود.

جمشیدی با بیان اینکه اولین مشکل مساکن مهر کیفیت ساخت و ساز است، گفت: کیفیت احداث بعضی مساکن مهر خوب نبوده، مخصوصاً در نازک کاری و نما که مشهود است، وقتی کارشناس شهرداری مراجعه می‌کند با دیدن وضعیت نما و ظاهر، آن را تایید نمی‌کند. از طرف دیگر راه شهرسازی هم اعلام می‌کند پروژه اتمام یافته، تحویل داده شده و مسئولیتی در این باره ندارد.

او دومین مسئله را تغییر استاندارد‌ها عنوان کرد و گفت: ضوابط تغییر کرده، یک سری ویژگی‌های کیفیت بنا الان وجود دارد که زمان احداث مساکن مهر اصلاً در نظر گرفته نمی‌شد، اما الان باید توسط شهرداری رعایت شود.

به گفته جمشیدی سومین مسئله عدم همکاری مهندسین ناظر است که عموما به دلیل طلبی که دارند و گذشت زمان، گزارش پایان کار را ارائه نمی‌دهند.

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس با تاکید بر اینکه یک سری مباحث را شهرداری باید چشم پوشی کند، یک سری را نظام مهندسی و بخشی را هم ذی نفعان. گفت: در دفتر فنی استانداری متولی می‌شویم که کارگروهی با حضور نمایندگانی از شهرداری، دفتر فنی استانداری، نظام مهندسی و شرکت عمران تشکیل شود تا مصداقی بازدید از مساکن مهر بازدید کنند و واحد‌هایی که این قابلیت را دارد که با چشم پوشی از یک سری مسائل پایان کار صادر شود، این کار انجام شود.

جمشیدی تصریح کرد: موضوع مساکن مهر تا ۷۰ درصد قابل است. کارگروه را پیش از پایان سال تشکیل می‌دهیم و موردی و مصداقی بررسی می‌کنیم.

بحث احداث مدارس در سایت‌های نهضت ملی مسکن حل شده است 

مدیرکل فنی استانداری فارس در خصوص احداث کاربری‌های خدماتی در کنار مساکن ملی گفت: کاربری‌های روبنایی نهضت ملی مسکن یکی از ایرادات این طرح است، اما تا این لحظه بحث احداث مدارس در سایت‌های نهضت ملی مسکن حل شده است.

او افزود: تفاهمنامه خوبی میان وزارت راه و شهرسازی و آموزش و پرورش بسته شده و تقبل شده با یک درصد مشخص از مشارکت، این مدارس احداث شوند. اما همچنان کاربری‌های بهداشتی و فضای سبز تعیین تکلیف نشده، و این موارد مباحثی است که باید در سطح کلی کشور و در وزارتخانه حل شود.

جمشیدی با بیان اینکه سیاست کلی وزارتخانه در حال حاضر این است که احداث مسکن جدیدی شروع نشود، گفت: در استان فارس ۸۰ هزار مسکن ملی در دست ساخت است که ۱۷ هزار تا سهم صدراست و اول باید این واحد‌ها تکمیل و تحویل داده شود، بعد مجدد شروع شود.

او در خصوص کندی پیش رفت ساخت و ساز طرح نهضت ملی مسکن گفت: برخی به این دلیل است که بانک‌ها به تعهدات عمل نکرده‌اند، که این مشکل بالاخره حل میشود و استان فارس در زمینه دریافت وام جزء چند استان نخست است. یکسری نیز مثل ماهور ۳ و برکت مشکل پیمانکار و اجرایی دارد، و در ماهور سه احتمالا پیمانکار تغییر کند.

مصوبات کمیسیون ماده ۵ در سایت دفتر فنی بارگذاری می‌شود 

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در واکنش برخی ابهامات کمیسیون ماده پنج گفت: هیچ موضوعی در کمیسیون ماده ۵ بدون درخواست شهرداری وارد نمی‌شود مگر اینکه زمین دولتی باشد. ما در زمینه کمیسیون ماده ۵ شفاف سازی را انجام دادیم و مصوبات در سایت دفتر فنی استانداری بارگذاری می‌شود. اما قبل از ورود به کمیسیون ماده ۵ شفاف سازی آن به عهده شهرداری است. 

تدوین طرح تفصیلی شسته رفته نیازمند پای کار بودن کارشناسان شهرداری است 

جمشیدی در خصوص طرح تفصیلی شهر صدرا که در حال انجام است، خاطرنشان کرد: شهرداری اگر قصد داشتن یک تفصیلی بدون اشکال و شسته رفته دارد، بیشترین وقت را باید کارشناس شهرسازی شهرداری بگذارد. تجربه نشان داده هر شهری که کارشناسان شهرداری پای کار بودند و به مشاور کمک کردند طرح خیلی خوبی بسته شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار