به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دلمه از غذاهای سنتی ما ایرانی هاست که همه طرفدارش هستیم. انواع دلمه با مواد اولیه متفاوت و مختلفی وجود داره که هر کدوم خوشمزگی خاص خودش رو داره. از دلمهی برگ گرفته تا دلمهی بادمجون، کدو یا گوجه. درسته که مواد اولیه داخل دلمه تا حدودی سلیقه ایه، ولی مادهی مشترک در تمام دلمه ها، برنجه. اما خیلیها تو برنامهی غذایی رژیمی خودشون برنج رو حذف کردن و در نتیجه دلمه هم نمیتونن بخورن. اما مگه میشه از دلمه گذشت! امروز بهتون طرز تهیه دلمه با برنج گل کلم رو یاد میدیم که اون رو درست کنید و از خوردن دلمه محروم نشید!
البته طرز تهیه دلمه با برنج گل کلم تا حدودی سلیقه ایه و میتونید بعضی از مواد اولیهاش رو (مثل مواد روی دلمه) به دلخواه خودتون انتخاب کنید. درست کردن این غذا رو از دست ندید! مخصوصا اگر رژیم دارید و به دنبال اضافه کردن یه غذای خوشمزه به برنامه غذاییتون هستید درست کردن این غذا را به شما پیشنهاد میکنیم. با ما همراه بشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه رو بهتون یاد بدیم.
مواد لازم:
فلفل دلمهای بزرگ به رنگ دلخواه ۴ عدد
برنج گل کلم ۲ پیمانه
لوبیا قرمز (چیتی) پخته ۴۵۰ گرم
سس سالسا ۲/۳ پیمانه
پودر زیره ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
بیشتربخوانید
طرز تهیه:
۱- ابتدا فر را در دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد (۳۷۵ درجه فارنهایت) گرم کنید.
۲- گل کلمها را چند قسمت کنید، داخل مخلوط کن بریزید، با کمی روغن زیتون به همراه پیاز، نمک و فلفل تفت دهید و برنج گل کلم را آماده کنید.
۳- سپس یک قابلمه بزرگ را روی حرارت متوسط گرم کنید. پس از داغ شدن قابلمه، پیاز، سیر (به دلخواه)، نمک و فلفل را داخل آن بریزید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید و هم بزنید. سپس برنج گل کلم را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کمی با آنها بپزد. در قابلمه را بگذارید تا برنج گل کلم به مدت ۱ دقیقه بخار پز شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و مواد را داخل کاسهای بریزید.
۴- مواد باقی مانده مانند لوبیا قرمز، پودر زیره، نمک و فلفل را به برنج گل کلم اضافه کنید و با آن ترکیب کنید. کمی از آن بچشید و در صورت نیاز چاشنی و ادویه بیشتری به آن اضافه کنید. همهی مواد را یا هم خوب مخلوط کنید.
۱- فلفل دلمه ایها را به صورت عمودی به دو نیم تقسیم کنید و آنها را با استفاده از برس روغن بمالید و چرب کنید.
۲- فلفلهای نصف شده را با مواد دلمه آماده شده پر کنید، سپس داخل سینی فر یا قابلمهای بزرگ بچینید. روی قابلمه یا سینی فر را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه داخل فر گرم شده قرار دهید تا بپزد.
۳- بعد از ۳۰ دقیقه، فویل را از روی قابلمه یا سینی بردارید، حرارت را روی ۲۰۴ درجه سانتی گراد قرار دهید و مجددا به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه اجازه دهید بپزد تا زمانی که فلفلها نرم و طلایی شود.
۴- دلمهها را از فر خارج کنید و روی آن را با مواد دلخواه خود بپوشانید و سرو کنید.
نکات کلیدی:
– برای چرب کردن فلفل دلمه ایها میتوانید از هر روغنی مانند روغن هسته انگور استفاده کنید.
– مهم نیست اگر برنج گل کلم در قابلمه به طور کامل نپزد. چون در نهایت داخل فر قرار میگیرد و پخته میشود.
– اگر مواد اولیه شما تازه باشد میتوانید دلمه با برنج گل کلم را به مدت ۳ روز در یخچال نگه دارید. برای گرم کردن مجدد آن میتوانید آن را در دمای ۱۷۶ درجه سانتی گراد داخل فر به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید و گرم کنید.
– اگر برای درست کردن برنج گل کلم مخلوط کن ندارید میتوانید گل کلمها را با رنده درشت رنده کنید.
– اگر از مایهی دلمه اضافه ماند میتوانید آن را به سالاد اضافه کنید یا در کنار غذا به صورت جداگانه سرو کنید.
– تاپینگ روی دلمه برنج گل کلم میتواند سس تند، آب لیموی تازه، آواکادوی خرد شده، پیاز قرمز خرد شده یا سس سالسای دلخواه شما باشد.
– لوبیا قرمز را از شب قبل بشورید و خیس کنید. سپس آن را به همراه کمی نمک بپزید و بعد به مواد دلمه اضافه کنید.
– میتوانید از کنسرو لوبیا هم به جای آن استفاده کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/